Събирам ли червени знаменца?

• 40 112
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 420
Яна, ти вече си говорила, получила си насреща празни приказки. Не виждам какво има още да говориш с него. Залъгваш се и ти като предишната му приятелка, че още малко ако потърпиш, още само малко ако замълчиш или пък поговориш, нещата ще се оправят. Казваш, че тя е бутала много години безперспективна връзка, а ти правиш точно същото. Две загубени години на твоята възраст не са никак малко, а ми изглежда, че се каниш да губиш още.
След като той се държи като на гости, аз бих го поканила да си изнесе багажа, който някак между другото е донесъл у вас без да има сериозни намерения към теб и да идва наистина само когато изрично го поканиш.
Не знам, аз не бих могла да бъда със стиснат егоист, а тук има още толкова много червени флагове, не знаменца.

# 421
Сега, интересното е дали на предстоящия разговор приятелят ще отговори с упреци в стил “ти си егоист, not a team player“ или отново ще й каже, че желанията й са празни приказки или какво беше. Защото тя не да не е говорила с него и да се е заявявала досега… наистина авторката дава 6 милиона шанса преди да предприеме нещо.
Залагам на второто. Той просто избягва конфронтациите и гледа да си кара по перваза.

# 422
На него така си му е добре. ( имайки предвид колко го е страх да не се мине.)
Тя пари за общо жилище няма откъде да извади, щом не успява да си покрива всеки път разходите за лекарства.
Той си живее в наследствен апартамент - да- за цяло семейство вероятно е тесен, но за него си е баш. Ходи при нея да разнообрази. Проявява някаква уж загриженост, уж готовност за нещо и тъй може да продължи десетки години.
Един от моите бивши гаджета всеки месец все щеше да емигрира в Скандинавия. И той така си го караше по подобен начин ежедневието, носейки се се по течението и все канейки се някъде да замине. Аз го изтраях доволен брой месеци и като видях, че само си говори, му пожелах бон воаяж. Е, още никъде не е заминал след повече от 10 години. Та и тоя със жилището.

# 423
Има си една приказка, че семейното гнездо се вие от двама. Като лястовиците.

# 424
Мен леко ме съмнява 2500-2600 лева заплата, от които 1200 ли бяха, кредит, да са достатъчни за поръчване на храна за вкъщи за повече от един човек, вероятно някакви разходи и за работа има, за сметки и консумативи, за куче, за спорт, за подпомагане на родители, за включване в излизане по заведения, почивки и екскурзии.

И все си мисля, че няма нормален човек, който се чуди как да намери пари да се лекува, ама дава пари за спорт и за почивки.

Нито пък родители, които са работещи, ама приемат пари от детето им, на което не му стигат парите да се лекува (по негови думи). И минимални заплати да взимат, след като си имат жилище, със сигурност може да изкарат с тези пари, и със сигурност нямат по-належащ разход от този на детето им за лечение. Дори и някой от тях също да е болен, родител пак би дал приоритет на лечението на детето си.

# 425
Боже, като чета тия теми, достигам до извода,  че на днешно време да намериш що- годе снонен мъж  си е направо джакпод. Какви компромиси, трябва да направи едно младо момиче, та да стигне до семейство?

# 426
  • София
То едно време не е било по-лесно. Сега поне имат избора да си тръгнат, като разберат, че са настъпили мотика, ама ей на, стоят в обречени връзки и чакат провидението.

# 427
Никакви компромиси не трябва да прави.Който иска семейство,то си проличава до около 6месец от връзката. Такова влачене две,три, пет години може да е добре на 20 г. не на 35.
Ако този намери правилната жена ,до 5 месеца е женен с общи сметки и дете на път. Но това явно не е Яна.

# 428
Не знам какви са здравословните проблеми на Яна и много се надявам да не са наистина тежки, защото знам че много мъже се плашат истински от влошено здраве. Много често не им се инвестира в лечение дори на самите себе си и неглижират нещата, докато не опре яйцето до дупето. Това, че я пита защо не си е купила някакви медикаменти, а в същото време не й помага да си ги набави, за мен е признак на сериозно притеснение, но не толкова за нея го е страх, колкото за него самия- да не се окаже в един момен грижещ се за болна жена. Знам, че звучи много гадно и жестоко, но мъжете в повечето случаи не са майки Терези - тоя герой тука пък хич не ми се вярва да е.
Така че, скъпа Яна, на първо място сама се погрижи за здравето си- то е най-важно. Купи каквото ти е нужно, за да си здрава. А като ти запредлага почивки- пасувай. Да плаща той, ако много настоява. Срамота е да си на минус заради здрав, прав и добре печелещ мъж.

# 429
^ доста екстремен житейски пример, но една от най-близките ми приятелки губи майка си рано заради тежък рак. Излишно е да казвам, че каквито пари са имали, са ги дали, каквото е могъл да продаде баща й, го е продал, каквото е успял да вземе назаем, го е взел.

Аз съм малко тревожна личност. Ако някой ми говори за семейство с мен, а не иска да прави компромиси с екскурзиите и излизанията си, както и си мълчи и не прави нищо като съм болна, точно в тия екстремни ситуации ще ми иде умът - и може би няма да ми се рискува, ако към настоящия момент не ми се е доказал в къде-къде по-леки ситуации.

# 430
Това с лекарството. Просто не я обича бре хора.
Това, че я чука, живее при нея на аванта, не значи, че има чувства.
Е, някакви има, гот му е към момента.
Но мъж, който обича няма да реагира така.
Сега като говори с нея, ха на бас, че ще я обвини в егоизъм.
А егоиста е той.

# 431
Пак я изкарвате все едно е пред умирачка. Жената обясни, че въпросния спорт е безплатен, а поръчването за храна е дори по-евтино от това да отидеш до магазина, тя поръчва продукти.

# 432
Това с лекарството няма връзка с това дали я обича, по-скоро му липсва емпатичност. Не е нужно да обичаш някого, за да му помогнеш.

# 433
  • София
Да, това с лекарството е върха на сладоледа, а те живеят заедно. Не подлежи на коментар. Същото е като тези, които чакат майката да покрива нуждите на бебето и своите с пари от майчинството само. Изродиха се нещо нещата и отношенията.

# 434
Това с лекарството няма връзка с това дали я обича, по-скоро му липсва емпатичност. Не е нужно да обичаш някого, за да му помогнеш.

Има много общо, ама много общо.
И точно такива действия показват какви са хората. В случая е боклук.
Любовта, обичта е грижа. Не хахохихи и секс. Грижа.

Общи условия

Активация на акаунт