Събирам ли червени знаменца?

• 40 071
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 870
Да ви кажа под секрет, че и на 32 не може да има 3 висши. Може, но много трудно и едва ли. Магистратурата не се брои за второ висше. Нещо съвсем се оплетохме.

# 871
Какъвто и да му е случаят, човекът просто не става. И не е само заради парите и сметките. Заради това, че хем е обсебващ и се сърди, когато тя иска да направи нещо сама през уикенда, хем в същото време не иска да ѝ помогне, когато тя е болна. Това е ужасяващ егоизъм! Претенции без покритие. Иска само да взима, но не и да дава. На този фон всичко останало - липсата на инициативност, скатаването със сметките, липсата на образование, фактът че е мамино синче и очаква да го обгрижват е нищо. Повтарям - на този фон е нищо, а не че по принцип е нищо. Това означава, че този човек ще е до нея само когато нещата вървят добре, но не дай си Боже тя да се разболее много сериозно и да ѝ трябва много продължително лечение (например при рак) този човек ще си обере крушите и няма да я погледне. Базата му е на егоист, а на тази основа не може да се построи нищо качествено. Защото тя ще вдигне скандал за сметките, ще вдигне скандал за пералнята, ще му постави ултиматум за кучето, но този човек няма базата, на която се градят нормалните човешки взаимоотношения. И именно от липсата на тази база от емпатия и обич се стига и до скатаването му и очакването тя все да го подбутва.

# 872
Да ви кажа под секрет, че и на 32 не може да има 3 висши. Може, но много трудно и едва ли. Магистратурата не се брои за второ висше. Нещо съвсем се оплетохме.

Може, даже е много често срещано, хората карат две специалност в един университет паралелно. После още едно висше (ако е лесна специалност), може и задочно да се изкара. И в чужбина не си представяйте, че нивото е чаааак толкова високо, има университетчета по малките градове, които са по-зле от българските. Бях в един такъв по обменна програма. Не мисля, че авторката лъже, просто формулира притесненията си по малко неискрен начин. Вместо да каже "Притеснява ме какво ще стане, ако остане без настоящата си работа, понеже на нея е взет с шуробаджанащина, а образование и друг опит няма", тя казва "Не поема отговорности и не прави планове". Докато не знаехме подробности за работата му, това "не прави планове" не ни говореше абсолютно нищо, мислехме, че не прави планове за семейство с нея.

# 873
По-скоро не е далновиден според нея и няма резервен план. Но ако е способен и кадърен, защо пък да се притеснява предварително? Все пак би могъл да завърши едно средно от кумова срама. На мен продължава да ми се струва, че е натрупала много вътрешен яд към него и си пренася някакви нейни комплекси върху него. Ето, вижте го богатото необразовано момче-готован, богат наследник и смотльо на фона на откраканата, изстрадала, чела и учила мацка, как не го е срам един блистер с хапчета да не предложи да купи на момичето.

# 874
Оказа се, че може и да не е стиснат човекът, а просто да не знае къде се намира. Ако досега не е плащал той никъде сметки, даже и в собственото си жилище, от къде да му дойде просветлението, че трябва да плаща? Той няма навикът.
То не знам кое от двете е по-приемливият вариант, де.

# 875
Е от такъв пък да чуеш че не си правиш добре сметката е направо шах с пешката тогава Grinning

# 876
По-скоро не е далновиден според нея и няма резервен план. Но ако е способен и кадърен, защо пък да се притеснява предварително? Все пак би могъл да завърши едно средно от кумова срама. На мен продължава да ми се струва, че е натрупала много вътрешен яд към него и си пренася някакви нейни комплекси върху него. Ето, вижте го богатото необразовано момче-готован, богат наследник и смотльо на фона на откраканата, изстрадала, чела и учила мацка, как не го е срам един блистер с хапчета да не предложи да купи на момичето.

Има нещо такова.
Очакване за признание, че е учила, работила, постигнала сама и е висока топка. Да, ама съзнанието на тези хора не  работи така. На тях им е все тая, важен е крайният резултат - изкарва ли повече, не. Даже съм забелязала едно надменно и пренебрежително отношение от родените със златна лъжичка и постигналите сами - " Учете и се трепете като нямате акъл". Нещо в този смисъл.

# 877
Че авторската има ниско самочувствие е ясно, още в първия пост иска да знае дали не иска твърде много от приятеля си, а ние тука се ядосахме, че и минимума не прави за нея.

Според мен бекграунда на разглезено богато дете несъзнателно я привлича, защото тя е имало трудно и бедно детство - при много хора тези неща пораждат комлекс/травми.

# 878
Нещо ми е нереално.
Този има основно. ОСНОВНО.
Значи някакви родители там, заможни с фирма, позволяват на любимото си чадо да не учи и едвам да доклати до основно само.
Сериозно!!!!

Ще си позволя да не се съглася Simple Smile възможно е, когато самооценката и самочувствието на авторката са “в килера”, както тя демонстрира с поведението си във връзката. Жена със здравословно самочувствие не би толерирала дълго време такъв мъж.

За разговорите съм съгласна.

Жена с нормално самочувствие не би започнала връзка с такъв мъж.
Тя би била отвратена още в началото.

Относно глупостите, че искали еднакви неща.
То едно е да искаш, друго е да можеш, трето да го направиш...знаете приказката.
Винаги гледам какво правят хората, не какво плямпат хората.

Беше споменато някъде, че той е имал преди това дълга връзка с жена, която го е бутала и амбицирала да се развива и изкарва повече пари. Но при положение, че фирмата е на родителите, т.е. има доста добра база и старт, и след като и за това му е трябвало побутване от жена, за да се издигне в семейната фирма, на собствените си родители, малко, малко нещата отичат...да не е от спектъра?

Аз се чудя как не му напомня задника кога да си мие.
То така утре ще трябва тя да му напомни да и прави предложение за брак, щото той няма да се сети сигурно.

Три висши образования, стипендии, четири чужди езика, толкова труд и усилия и да се прибере накрая в БГ да работи за 2.6К и с 35-годишен мамин златен, който живее на нейни разноски и й държи сметка за финансите й. Предполагам всичко се дължи на ниско самочувствие. Sad

Така написано е направо трагично. Ми трагично си е положението, ама тя така си го е избрала, така ще си живее.

# 879
Авторката да каже дали не е имала предвид средно (завършен 12 клас) вместо основно (завършен 7 клас). 😀

# 880
Средно е, сто процента. По принцип на мен ми е странно как човек с Н на брой висши и четири езика не прави разлика между основно и средно, но да не изглежда, че се заяждам.

# 881
Има нещо такова.
Очакване за признание, че е учила, работила, постигнала сама и е висока топка. Да, ама съзнанието на тези хора не  работи така. На тях им е все тая, важен е крайният резултат - изкарва ли повече, не. Даже съм забелязала едно надменно и пренебрежително отношение от родените със златна лъжичка и постигналите сами - " Учете и се трепете като нямате акъл". Нещо в този смисъл.

Има го това с очакването на признание. И аз така наивно съм го очаквала, но наистина на тези хора със средства хич не им дреме през какви перипетии си минал, а само дали имаш пари или не. Забелязала съм също, че на такива честно момиче не може да им измъкне парите, връзват се само на номерата на коварни измамници, с което са ми още по-смешни и ми падат в очите. Така че Яна да не очаква, че с честни разговори очи в очи ще станат нещата. Има и изключения, разбира се, но приятелят й не е според мен от тях, щом недоумява защо тя не харчи повече пари за дрехи и лъскав живот.

# 882
Абе и средно да е ми е странно.

# 883
Той със средно взима три пъти нейната заплата и има два имота, тя с езици и висшета взима малко над средното за София и половината пари са за ипотеката.

Животът е кучка... 😀

# 884
Е, там родители няма как насила да го накарат да завърши висше, но след 7 клас (8-ми по мое време) има как и се съмнявам заможни родители да оставят синковеца без средно. Освен ако не са едни други, които нямат мераци за учене след 7 клас, но едва ли, то ако бяха такива вече да са го оженили. Grinning
Иначе познавам хора, които са се развили и със средно, но не в семейната фирма.

Общи условия

Активация на акаунт