Събирам ли червени знаменца?

• 40 225
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 165
  • Далечният изток
Ти представяш ли си как тоя идва да живее у вас и ти дава нареждания кога и как да чистиш и кога и какво да готвиш.... Майкоуууу. Ужас...

# 166
Моят мъж също дойде в моя апартамент, при мен и дъщеря ми. И на ум не ми е минавало да влача дъщеря си по други къщи и да й развалям спокойствието. Сега научавам, че не било добре.Hushed

# 167
Доколкото разбрах го прави под формата на саркастични забележчици. Тогава хептен шута в надявам се хубавата дупара. Поне да знае що е с него.

# 168
От изискванията за перфектното ( къде до чистота, къде до щедрост) доникъде не се стига в създаването на връзка. Във връзката трябва да има уважение и толерантност към другия, да му зачиташ нуждите, както и своите. Да го обичаш като себе си.

# 169
Покрай тия изисквания да ти е чисто като в "болница" се сещам за оня филм с Джулия Робъртс - "Да спиш с врага". Там мъжа й я спукваше от бой за грешно подредени хавлии или бурканчета. Препоръчвам го на всяка жена, да го изгледа.
Revoker и ти си ходещ червен светофар, направо настръхнах докато те четях.

# 170
  • Далечният изток
Покрай тия изисквания да ти е чисто като в "болница" се сещам за оня филм с Джулия Робъртс - "Да спиш с врага". Там мъжа й я спукваше от бой за грешно подредени хавлии или бурканчета. Препоръчвам го на всяка жена, да го изгледа.
Revoker и ти си ходещ червен светофар, направо настръхнах докато те четях.
Шабленския фар го нарекох. Силно свети....

# 171
Ти представяш ли си как тоя идва да живее у вас и ти дава нареждания кога и как да чистиш и кога и какво да готвиш.... Майкоуууу. Ужас...
Ужас не, ами кошмар на кошмарите. Живях го години наред... Толкоз проста да съм била.. ужасно тъпа патка!
Ама някак си успях да си простя. Човек не може да знае онова, което не знае, преди да го знае. Онази ми версия беше добра и наивна и раздаваща се, и неуверена, и комплексирана, живееща в сенките си. Ама я няма вече. Отиде си с онзи.
Силно се надявам и стискам палци авторката да му бие шута о'време на нейния използвач. Hug

# 172
  • Paris, France
Принципно много жени не могат да задържат мъжа до себе си.
Не се ли декларира, не се ли вербализира, показва с отношение, взаимност, секс и т.н., от допълнителна "мебел" няма нужда.

Невена, защо да не допуска да живеят при нея?
Напротив, така се опознава и бита по-бързо, ще може ли да се съжителства, или не.
Не на първия, втория месец, но 3-6 м. при постоянно заедно е повече от достатъчно за решение за заживяване съвместно.

Напротив, аз предпочитам по-бързичко да я видя в цялата й светлина, не само като гостувам да се е постарала за вечерта, уикенда, и после леш. Wink
Щото нема да стане, аз съм педантичен и домът ми е болница.
Чистница ми трябва, не мърлява и мързелана, след която аз да ходя. Sweat Smile

А защо да не идва да гостува тя?

Не, не се опознават по-бързо живеейки в нейното жилище. Единствено разходите и нарастват. Тя писа, че той бавно и плавно си пренесъл партакешите при нея без тя да го е канила и без да са се уговорили за битовизмите. Защо той не я поканил в неговото жилище?????

Тук има закон, че ако човек остане над 48 или 72 часа в нечие жилище, можеш да го изгониш само със съдебно решение, независимо как е влязъл. Няма да ти казвам колко измекяри и нелегали отиват за едно кафе, остават 3 дена, довличат 5 торби дрехи и после не щат да си тръгнат. Поне 10 пъти съм ходила с приятели да спасявам познати жени.

Който е отгоре първия път, е отгоре цял живот. Авторката е позволила да и се качат на главата и е невъзможно нещата да се променят в нейна полза. Аз и 50 стотинки принос нямам към екскурзия, която не ме интересува и това за почти 4 десетилетия излизане с мъже. И даже не тропам с крак. Казвам си границите и какво искам и не искам.

Не е само чистене и готвене. Ето, господинът не е доволен как се обличала. Ми да я облече, де! Излизала съм с мъже, които ми казваха, че харесват силно гримирани жени. Sorry, но аз не се гримирам, камо ли силно. Хайде, червило и руж мога да сложа, но да се мацотя с фон дьо тен, спирали, сенки не е за мене. Значи не сме един за друг и чао. Намирала съм винаги мъже, които са ме приемали такава, каквато съм, както и аз тях. Има за всички.

Много от приятелките ми, на които им беше неудобно да поискат половината наем от натресъл се неканен сега са сами или си скъсаха нервите. Не е добра идея.

Тя иска сериозна връзка. Млада е. Нека скъса с въпросния и си намери друг! С другия да е ясна от началото! 

В брака и връзките жената отива при мъжа, не мъжа при жената. Баста. Е, може да уговорят друго, но както писах, ако искам сериозна връзка, не прибирам мъжа.

Моят мъж дойде при мене, но не предвиждах сериозности, беше ми приятно, идваше винаги с пълни торби и куфари. Този си е бита карта.

# 173
Никога, никога не прави компромиси. Пагубно е за теб. Сега нямате деца, нямате и общи разходи. Позабавлявай се, не се влюбвай и го помоли да напусне апартамента. Имаш нужда от опора. Не говоря мъжът да те издържа, да плаща кредита ти или разходите. Но трябва да е там за да поеме грижата, когато е нужно. Същото е редно и ти да си готова да направиш. Затова се нарича партньори и когато сме двама, страшно няма. И дома трябва да е пристан, мир и спокойствие.
Усещаш ли го или ти е тягостно, чувстваш ли се задоволена във всички аспекти и представяш ли си живота си с този мъж след 5-10-25 години?
И няма защо да питаш форума, но те окуражавам да следващ интуицията си, защото всеки има различно мерило за любов, а това между вас не в синхрон и не е любов.
С твоят човек ще се намерете, стига да спреш да правиш компромиси със себе си

# 174
Ревнив, стиснат, капризен, лъже за спестявания, живее на твоя издръжка през повечето време - махай го, изтрябвал ти е такъв. Даже сигурно ще успяваш и да спестяваш без него.

# 175
Боооже, що пък все тия мъже, дето са си взели готвака и перачка, в края остават с един пръст в устата и рога. Grinning

Авторке, този го махай, той едно хубаво качество не притежава.

# 176
  • Out of the Mix
Невена, никой на сила не кара някой нещо да прави.
Двама зрели индивиди в средата на 30-те, уточнили, че "гледат в една посока".
Това че след 2 г. са се опознали изцяло и тя вижда неща, които не й харесват, сори брат, такъв е животът, гаранция няма за нищо. И по-добре, че сега, а не и с детето после.
А най-добре така - опознаване минимум 1 г. с прекарване на максимално време заедно във всякакви ситуации, след което може да се мисли, обсъжда за "развитие" на връзката.
Какво означава "неканен"?
Все едно на някаква от улицата да й кажа "идвай", трябва да съм луд.
Заедно са от 2 г. Не са си "някакви", или поне не би трябвало.
Виждали са се, видяли са кое какво, тя е приела в нейния дом и това е.
Ако беше казала йок, можеше и да не продължат.
Няма правило къде да се живее, а където ще им е по-удобно и се разберат.
Иначе "модерното" е обща ипотека, и после цялата хамалогия, ако се разделят.
Аз затова съм си подредил живота рано и такова нещо не бих си причинил.
Не ме "прибира" никой, камо ли да се завирам в къщи с няколко поколения, свекърви, тъщи и т.н. Sweat Smile
Пак казвам, уреден човек, без значение мъж, жена, не виждам причина да се вкарва в такива врътки.

Ти използваш някакви стари порядки и схващания.
Също си личи, че поне от 20 г. не си живяла в България, а за този период динамиката на отношенията и живота, се е променила няколко пъти.

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 09:00 от Revoker

# 177
Просто не сте един за друг.
Няколко неща ми правят впечатление. Първо той не иска куче, а за теб то е от първостепенно значение. Аз самата нямам желание да отглеждам куче и също не бих могла да живея в апартамент с такова.. И сравнението по-горе как него го дразнело кучето, тогава как щял да изтрае дете, не е ОК. Обичам си децата и съм ги искала. Нищо общо няма за мен между децата ми и куче. Просто казвам една друга гледна точка. Трябва ти мъж, който може от сърце да ти приеме домашния любимец - има много такива. Този няма да се промени.
Второ, в средата на 30-те ти му обясняваш, че нямало било да предприемеш сериозна стъпка, ако не знам си какво... за кога ли чакате тия сериозни стъпки, в средата на 50-те ли?
Трето, вие имате две жилища, но той ти говори, че нямате достатъчно пространство, а ти слушаш, че и за къща те мята на върбата... Сори, някои хора в гарсониера са изгледали по едно - две деца, докато вие за едно куче не можете да се разберете. Сама си вади изводите.

# 178
Аз не вярвам авторката да очаква той да й отглежда кучето. Смисъл едва ли ще трябва да го разхожда и води по ветеринари, чисти косми и пр. Кучето е на авторката и вярвам, че тя си гледа напълно от-до. Кучето/котката стават членове на семейството за стопаните си и са неразривна част от тях. От него, предполагам, би се очаквало единствено да съжителства, а нормалните хора като съжителстват с животинка, все в някакъв момент я заобичват. Пухесто и сладичко, дето ти се гушка като спиш .. Heart как да не го заобичаш, трябва да е пълен ръб или някой педант на тема чистота.

# 179
Аз не мога да живея с куче, защото ще се дразня от него. Просто няма начин да си го причиня, нито имам желание за ежедневни разходки, а те са задължителни. Нямам сили, желание, не става. Моля да не ми скачат любителите на кучета, просто хората сме съвсем различни и това е. Бих гледала котка, но не и куче. Дори да се навия, защото съм много влюбена в мъж с куче, после рано или късно ще се изпокараме - познавам се.

Общи условия

Активация на акаунт