Събирам ли червени знаменца?

• 40 215
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 180
Яна, най-вероятно до момента не е имал сериозна връзка, която да е обмислял да превърне в брак/семейство.
Изглежда като свободен електрон, който е свикнал да си угажда.

Моята половинка взима доста повече пари от мен и все се чудеше как не успявам да пестя и как не си купувам по-качествени неща, или се чудя дали да купя дадено нещо въобще.

С напредването на връзката обаче, автоматично пое разходи, които са важни за него като мъж - например да ми ремонтира колата когато е нужно, да осъвременява някакви неща в апартамента в който живеем, да започне ремонт на селската къща в която мислим да се местим някога и др.

Откакто съм в тази връзка разходите ми естествено много пораснаха. Правим много неща, които изискват финанси.

Вече втора година хвърлям пари и по здравословни проблеми, също като теб.

Финансовите въпроси могат се изяснят с един сериозен разговор.
Виж за другите червени знаменца не знам...

Плюс аз също имам куче Simple Smile с което той добре се съобразява и поема грижа към нея.

# 181
  • София
Не всеки се спогажда с животно. Но в случая има много други и по-сериозни проблеми. Този човек не желае да се ангажира и не желае да дава за авторката. Той дава за себе си, а авторката дава да го придружава и да му прави компания.

# 182
Когато са се запознали, тя едва ли е скрила, че има куче. Имаше въпроси, как се е преместил при нея , а не живеят заедно. Тези неща стават много лесно. Първо си носиш четката за зъби, оставяш си едни гащи, после блузка и така целият ти гардероб в един момент е при жената. Без да сте го обсъждали и тн. Поне при мен и плужекът за който писах по- рано, така се случи. Сега се замислям, дали не е един и същ... 🤦😁😁

# 183
Той живее с нея, живее и с кучето.
Значи може.
В момента в който всеки ден започва да седи там и нещата са му там, значи е време да почне да плаща сметките си.

# 184
А защо не му кажеш направо, че с хиляда лева на месец, колкото ти остават след ипотеката и сметките, не можеш да храниш 2 души и да ходиш по екскурзии.

# 185
Абсолютно съм съгласна.
Аз имам куче, съпруга ми знаеше за него от ден едно.
Когато останах първата вечер при тогава като гадже, ми беше взел четка за зъби и превръзки. Ей така за всеки случай.

Сметки не съм плащала докато не станахме семейство.
Аз не се пренесох докато не ми предложи брак и нямаше да го направя. Имам си жилище и не съм имала тази необходимост. Той също има жилище, което сега е нашия дом.

Авторката е наясно какво да направи, но и е необходима валидация от външен наблюдател. Като цяло този “мъж” е оставил на жената да бъде мъжа и да го отглежда като майка.
Не е кандидат за дълготрайни и сериозни отношения. До сега едно предложение и обещание да беше направиш.

Моя съпруг ми е признавал, че преди първата но година заедно е знаел, че аз съм жената за него. Предложи ми година след запознанството ни. И в много сериозен и тежък момент, когато разбрах, че деца не мога да имам с мой генетичен материал. Аз бях на 34, той на 38. След 6 месеца направихме сватба. За финансирането около опитите ни след това няма въобще да повдигам темата, става въпрос за десетки хиляди и той за секунда не ме е оставил сама да се оправям и да абдикира.
Не е сериозно и щом на толкова начален етап има червени флагове, аз не бих го търпяла.

Той живее с нея, живее и с кучето.
Значи може.
В момента в който всеки ден започва да седи там и нещата са му там, значи е време да почне да плаща сметките си.

# 186
Въпроса е Василиса защо трябва да храни 40 годишен мъж със заплата доста по-висока от нейната.
За две години авторката не се е запитала това, но го храни, плаща му сметките.
Ха на бас, че ако поиска вече половината от сметки и пазаруванете, онзи ще надигне вой до небесата.

# 187
Принципно много жени не могат да задържат мъжа до себе си.
Не се ли декларира, не се ли вербализира, показва с отношение, взаимност, секс и т.н., от допълнителна "мебел" няма нужда.
Същото важи и в обратния случай.
Относно подчертаното, младите жени нахитряха, та дали това незадържане не е "по заслуги"? Simple Smile))

# 188
Аз това със задържането не го разбирам. Защо трябва да се мъча да задържам някого, който не желае да бъде с мен?
Как това е добре за който и да било от двама ни?

# 189
Много хора гледат на връзките, като на някаква борба, нещо, което изисква големи усилия. Не трябва да е така, отношенията трябва да са лесни и приятни, иначе не си струва. Животът може да е достатъчно труден, не е нужно да си го правим още по-неприятен.

# 190
  • Paris, France
Скрит текст:
Невена, никой на сила не кара някой нещо да прави.
Двама зрели индивиди в средата на 30-те, уточнили, че "гледат в една посока".
Това че след 2 г. са се опознали изцяло и тя вижда неща, които не й харесват, сори брат, такъв е животът, гаранция няма за нищо. И по-добре, че сега, а не и с детето после.
А най-добре така - опознаване минимум 1 г. с прекарване на максимално време заедно във всякакви ситуации, след което може да се мисли, обсъжда за "развитие" на връзката.
Какво означава "неканен"?
Все едно на някаква от улицата да й кажа "идвай", трябва да съм луд.
Заедно са от 2 г. Не са си "някакви", или поне не би трябвало.
Виждали са се, видяли са кое какво, тя е приела в нейния дом и това е.
Ако беше казала йок, можеше и да не продължат.
Няма правило къде да се живее, а където ще им е по-удобно и се разберат.
Иначе "модерното" е обща ипотека, и после цялата хамалогия, ако се разделят.
Аз затова съм си подредил живота рано и такова нещо не бих си причинил.
Не ме "прибира" никой, камо ли да се завирам в къщи с няколко поколения, свекърви, тъщи и т.н. Sweat Smile
Пак казвам, уреден човек, без значение мъж, жена, не виждам причина да се вкарва в такива врътки.

Ти използваш някакви стари порядки и схващания.
Също си личи, че поне от 20 г. не си живяла в България, а за този период динамиката на отношенията и живота, се е променила няколко пъти.

Не знам динамиката да се е променила в посока някой да се натриса и да увеличава разходите на другия, докато си дава собственото жилище под наем, да изисква от другия и да го вкарва в разходи за собствените си желания.

Тя не го е поканила и не би желала да живеят в жилището, в което живеят и за което тя плаща ипотека и сметки, а той носел вечеря. Той се пренесъл без да се уговори с нея. Вкарва я в излишни, нежелани разходи.

Не виждам проблем да живеят в нейно жилище. Мъжът ми също живя в мое и FrauDanna мисля писа същото. Така сме искали, така сме решили заедно. Проблем виждам в нейното недоволство и в това, че парите почнали да не и стигат откакто той живее там, а като предложила той да ги управлява, се изхлузил. Това имам предвид:

Скрит текст:
Ще кажа как заживяхме - срещахме се често, оставаме си често в домовете (най-вече в моя, понеже както споменах, имам куче и си го гледам - няма как повече от ден да съм другаде), по едно време си стана перманентна ситуация. Преди да усетя, вече си беше донесъл нещата при мен. Повдигала съм темата, много оправдания има защо не сме другаде.
............

Виждам и че той не иска да поеме отговорност, и много от нещата са просто думи.

Ако има нещо положително в цялата история е, че сме обсъждали ситуацията и ясно му заявих, че не ме устройва и искам да предприеме някаква крачка, да заживеем заедно и т.н. Да си кажем кой какво очаква и изисква. Както и че ако не стане това в рамките на няколко месеца, просто няма да продължаваме напред. Положителното е, че аз се чувствам много комфортно сама и не ме е страх да предприема крачката да приключа връзката. Просто все се съмнявам в себе си и дали имам правото да изисквам/очаквам определени неща. Което си е мой проблем и мой си червен флаг, признавам.

На мен парите ми стигаха докато той не се появи и не започнах да покривам разходи по неща, които той изисква да има в стандарта си на живот.

От написаното мисля, че е най-добре да го изгони. Аз нищо хубаво не прочетох за него и не мисля, че ще и липсва.

Темата не е за тебе и мене и с кого и къде бихме и не бихме живяли. Тя не е доволна и не е щастлива и си пише, че желае да прекрати връзката. Ми да я прекрати и колкото по-бързо, толкова по-добре за нея.

# 191
  • 🌊
Много хора гледат на връзките, като на някаква борба, нещо, което изисква големи усилия. Не трябва да е така, отношенията трябва да са лесни и приятни, иначе не си струва. Животът може да е достатъчно труден, не е нужно да си го правим още по-неприятен.
Правилно, но тези неща в повечето случаи се осъзнават едва когато попаднеш на такъв човек. И аз гледах на чомпи в началото със сегашния ми приятел, защото липсваше драмата, проблемите, неспокойствието, несигурността и бях някакво "Въй, то и такъв вариант имало".

За гаджето на авторката реално аз не видях нищо положително, за което да кажа "има проблеми, но може да работите да ги промените". Очевидно той си се представя с друг тип жена до себе си и се опитва да те вкара в калъп

# 192
Този че е тарикат, ясно, ама след като масово жените твърдят, че мъж не им трябва за друго освен за забавление, защо пък да няма такива мъже дето да предлагат само забавление? Пичът носи една торба ядене вечерта и не се интересува от сметки, не ще да плаща лекарства и не се интересува авторката как ще си вземе хубави дрешки. Всичко е само фън, еманципацията на следващото ниво.
Авторката очевидно не я кефи, мен също не ме кефи такова мъжко поведение, но цялата съвременна философия на жените поражда и такива мъже, за съжаление.

# 193
Такова поведение ще съществува, докато има кой да го търпи. Ако няколко жени му набият шута набързо, вероятно ще преосмисли нещата и ще осъзнае, че ако иска семейство, ще трябва да бъде по-различен човек.
Това, в случай, че има някакви мозъчни клетки в главата, с които да анализира ситуациите.

# 194
Ама чакайте,мъж за забавление е едно,за връзка е друго.Забавлението трае един-два пъти в седмицата,ресторанти и т.н.
Живеенето в къщата на авторката ДВЕ ГОДИНИ,предполага някаква връзка.
Каквото и да пишем,авторката не е щастлива,40год мъж надали ще се промени,така,че да се приключва.

Общи условия

Активация на акаунт