Събирам ли червени знаменца?

• 39 996
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 105
Ама авторката взе да обяснява,колко  е нерешителна и ,че дава много шансове и т.н. Тя си знае,ние какво повече да кажем.Ще цитирам артистката ЗаЗа Габор:" По добре сама,отколкото зле придружена.."

# 106
Просто все се съмнявам в себе си и дали имам правото да изисквам/очаквам определени неща. Което си е мой проблем и мой си червен флаг, признавам.
Разбирам те много добре. Аз също се боря със същия проблем от малка - много жени не сме научени да се ценим, да си искаме, мислим, че ако не принизяваме своите нужди, никой няма да иска да е с нас... А ти не искаш кой знае какво, в конкретната връзка си постъпвала повече от щедро, търпеливо и разбрано - да, най-малкото е онзи да се усети, че може поне да ти покрие единия преглед, след като всяка вечер ти ползва тока, водата, яде ти храната и тн. Искаш разумен и равностоен партньор и в това няма нищо лошо.

Ако това ти е pattern с приятели, предишни връзки, родители и други хора, значи имаш ниска самооценка. Много е трудно и непривично да започнеш да си искаш, да си гледаш първо своите нужди и своя кеф, но е много по-здравословно за всички. И може би ще спреш да попадаш на такива, които бягат от отговорност, а ще намериш някой, който иска да гради бъдещето си рамо до рамо с теб. Пожелавам ти го, както и повече смелост и самочувствие. Изглеждаш ми като интелигентна и успешна в професията си жена - дай си шанс да получаваш повече.

# 107
  • София
Аз също имам дежа вю!!!
Човекът си къта парите от наем, а жената плаща всичко. Сладурче!!!

# 108
Типичната оправна жена, която си мисли, че трябва да заслужи нечия любов с много жертви.
И сега даваш 1000 шанса на кофти мъж.
Други жени хващат свестни мъже не защото са по-хубави или по-добри или по-богати, а защото имат изисквания към мъжете.
Яд ме е на теб, защото бях като теб дълги години.
Сега като видя снимки от младостта си и много ме е яд, че 10 години съм влачила подобни "мъже".
На мен поне по-рано ми дойде акъла, айде и твоят да идва вече.

# 109
  • Out of the Mix
При наличие на 3 апартамента, в 4-ти не бих инвестирал, и цялата хамалогия по ипотеки, заеми, ремонти, честно.
Проблемът е, че не сте един за друг, той не обича куче, не иска в апартамента си и т.н. Няма драма, въпрос на избор.
Честно казано и аз не искам, особено след ремонт - мрамори, дървении и т.н., само до куче или особено котка ще ми е. Sweat Smile
Ти не си доволна, че не инвестирал "достатъчно" според теб.

Е то точно това е нормално, плавно да става заживяването - виждания, гостувания у вас, у нас, и се решава къде ще е по-комфортно да стане перманентно, няма само да се прескача, или поне мен не ме устройва, колкото и аз да си обичам спокойствието и ми е добре да съм си сам, освен ако не се иска сериозна връзка, а просто за забавление, тогава не се "заживява", а се виждате в удобно време, без никакви други обвързаности - финансови, сметки, кой къде ходил, не ходил, защо и т.н.

Човекът си е подредил нещата - има си имот, и още един за инвестиция, повече не му трябва.

Теб не те устройва у вас, но ако ме накараш да уреждаме 4-то място само и само да видим ще ни бъде ли, няма да се навия.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 15:50 от Revoker

# 110
Печелиш добре и нямаш финансови проблеми, но не можеш да си купиш лекарства и очакваш той да го направи. Или го тестваш или си противоречиш. Или си правиш тънки сметчици. Нищо от това не е печелившо.

# 111
Тя плаща вноска за жилище, сметки, общо взето го е взела и този идиот на издръжка, и накрая си правила тънки сметки, понеже не й купил лекарство, когато е изнемогнала вече финансово?
Как ги четете тия теми, не ми е ясно.

# 112
  • Out of the Mix
Много обичам такива тестерки, хващам ги още в зародиш, понеже при мен не минават такива, много забавно се получава. Wink

Яна, поставай си финансовите условия и желания кой какво да покрива, и ако някой нещо не го устройва, вратата, може и да са две - вътрешна дървена, външна блиндирана с по 2 ключалки.

# 113
Авторката пише, че спестяванията й са отишли по лекари и изследвания. Нито е написала, че очаква той да й ги покрие - та тоя дори храната не си покрива. 😂

# 114
На мен парите ми стигаха докато той не се появи и не започнах да покривам разходи по неща, които той изисква да има в стандарта си на живот. Така че не знам от какво правите изводи за тънки сметки и тествания. Но изводи си правя от поведението му, да. Ако това се нарича тестване.. може би е?

# 115
Ама чакай малко. То защо ходиш на места, които не можеш да си позволиш или той не желае да поеме като разход и за теб. Все едно да имам гадже и да ме покани на Малдивите, ама да очаква да си платя билет и хотел. Ми, няма как да стане, т е. няма да отида, казвам в прав текст "нямам кинти за това" и толкоз. Вече ако много държи да отида, да плати всичко, няма да откажа Sunglasses

# 116
да заживеем заедно и т.н.

Ма вие живеете заедно бре. Че му слугуваш по пълна програма. Че и сметките всички поемаш.
Ти брак с този ли искаш?
Сериозно ли това искаш?
От тази пиявица.
Не ти бодат очите другите неща, но те е яд, че не ти предлага брак и не ходиш в неговия дом.

Аз се сещам защо е с нея нон стоп:
"Ама сега защо си купуваш това? И това? И това? Ооо, не! Много харчиш!_

Не стига, че той не и плаща масрафа както се казва, тя си плаща. Не стига, че тя му плаща тока и водата и живее безплатно, ама и държи сметка.
И тя иска сериозни отношения с този.
Авторке, ти си заслужаваш съдбата.

# 117
  • София
На мен парите ми стигаха докато той не се появи и не започнах да покривам разходи по неща, които той изисква да има в стандарта си на живот. Така че не знам от какво правите изводи за тънки сметки и тествания. Но изводи си правя от поведението му, да. Ако това се нарича тестване.. може би е?
Яна, ако до сега не си разбрала, да ти го кажа ясно:
Ти си плащаш, за да си с него.

# 118
Мая, аз го казвам. За пътувания и подобни, неговият отговор е, че си търся извинение и не просто не искам, защото съм егоист и инат. Сигурно просто не съм си правела сметката и със сигурност мога да си "оптимизирам финансите", и че лъжа че не ми остават пари за такива неща.

Предложих му да му дам да "мениджира" той и да види, и естествено млъкна. Така че като става въпрос за такива моменти в които съм казвала, че не мога да си позволя нещо, не съм искала или да му се моля, или да правя намеци. Нито пък щях да му взема парите. Били са моменти в които той е поставял претенция, аз съм отговорила честно, а обратно ми се казва изброеното горе.

Със залата 2600, от които 1300 ипотека и останалото сметки, ами не... не мога да си позволя пътувания и процедури, но пък съм щастлива със стабилността която съм си осигурила сама. До преди 2 години финансово проблеми нямах.

# 119
  • Out of the Mix
Майче, не.
Ако гаджето каже да ходите на Малдивите, понеже ги спонена, ти ще предложиш да споделите някакви разходи.
Ако ти е скъпо, казваш, предлагаш други идеи.
Все пак искате да сте заедно, ако не искате, няма защо да ходите където и да било.

Разумен няма да се изхвърля, а ще предлага варианти, възможни и за двамата.
По този начин и двамата ще чувстват, че допринасят, и ще се чувстват добре, ще има баланс.

Общи условия

Активация на акаунт