Събирам ли червени знаменца?

• 39 920
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 90
За мен било плашещо някой да иска да е нон стоп с мен.
 А ако ми държи сметка защо ходя еди къде си, защо правя гимнастика, направо му бия шута.

# 91
Значиии, един мъж, колко те обича, какво дава за теб и на какво е готов се преценява за около 6 месеца до година, дори и без съжителство.
По натам е губене на време и напразни надежди, че ще се промени.

# 92
Винаги съм се чудила,как заживявате с някой,без да уточните основни неща.За месец,два лазбирам,но за две години ! И то сте в средата на 30-те ,не на 20.
Едно време беше лесно,първо сватба,общ бюджет и така. Сега би трябвало да се изяснят поне основните положения,кой колко пари  ще дава за общи  разходи и сметки и други подобни.И не,не може да е по-равно,а процент от доходите.
Ти като получаваш по-малко,той ще е съгласен ли да стои на студено и да яде кучешка радост  за икономии?

Ами, хора, напълно съгласна съм с всичките ви коментари и да, виждам си грешките. Ще кажа как заживяхме - срещахме се често, оставаме си често в домовете (най-вече в моя, понеже както споменах, имам куче и си го гледам - няма как повече от ден да съм другаде), по едно време си стана перманентна ситуация. Преди да усетя, вече си беше донесъл нещата при мен. Повдигала съм темата, много оправдания има защо не сме другаде.
Винаги има вина и двете страни. Аз виждам, че от самото начало трябваше да се фокусирам на това само да се срещаме и да сложа граници. Виждам и че той не иска да поеме отговорност, и много от нещата са просто думи.

Ако има нещо положително в цялата история е, че сме обсъждали ситуацията и ясно му заявих, че не ме устройва и искам да предприеме някаква крачка, да заживеем заедно и т.н. Да си кажем кой какво очаква и изисква. Както и че ако не стане това в рамките на няколко месеца, просто няма да продължаваме напред. Положителното е, че аз се чувствам много комфортно сама и не ме е страх да предприема крачката да приключа връзката. Просто все се съмнявам в себе си и дали имам правото да изисквам/очаквам определени неща. Което си е мой проблем и мой си червен флаг, признавам.

# 93
Тоя ще ти изгуби още една година в "изясняване".
Много мека Мария си, няколко месеца ще се "изяснявате", после още няколко месеца ще гледаш дали изпълнява каквото уж сте се разбрали и после ще станеш на 36 и още по-малко ще ти се ще да приключиш връзка, в която си инвеститорала много.
Вземи се ядосай малко, кажи си какво искаш, дай срок от 2 месеца за изпълнението му и ако не става продължавай без него.
Времето ти е много ценно в момента, а ти допускаш да ти го губят.

# 94
Тоя ще ти изгуби още една година в "изясняване".
Много мека Мария си, няколко месеца ще се "изяснявате", после още няколко месеца ще гледаш дали изпълнява каквото уж сте се разбрали и после ще станеш на 36 и още по-малко ще ти се ще да приключиш връзка, в която си инвеститорала много.
Вземи се ядосай малко, кажи си какво искаш, дай срок от 2 месеца за изпълнението му и ако не става продължавай без него.
Времето ти е много ценно в момента, а ти допускаш да ти го губят.

Благодаря! Heart Exl

# 95
  • София
Аз се сещам защо е с нея нон стоп:
"Ама сега защо си купуваш това? И това? И това? Ооо, не! Много харчиш!_

# 96
Yana, аз имам 1 въпрос. Два пъти споменаваш как очакваш да обсъдите да заживеете заедно. За мен от всичко писано вие дефакто живеете /у вас/, но звучи сякаш за теб у вас не се брои. Не се заяждам, а ми убягва. Кое не приемаш, какъв вариант би приела за "живеем заедно"? Това е, защото у вас ти поемаш разходите и се чувстваш използвана ли? Евентуално мислиш, че ако сте у тях, той ще поеме повече отговорности ли? Както и други писаха няма такова правило само домакинът само да поема режийните. У вас той полека се е намъкнал, не си усетила границата кога от гостуване е станало живеене и май оттам ти тежи. Но няма гаранция, че у тях ще е обратно, даже според мен там би плащала сметки и храна заедно с него ако не и повече от 1/2, ще те побутне, хитър е а ти съвестна.  Ипотеката ти си върви. Та защо у тях, а не у вас, да не забравяме и кучето? Само къща остана, при 2 собствени жилища и тези отношения. Ама аз съм под наем и ми се губят някои тънкости може би.

# 97
Предполагам, че заедно включва и общ дом. Някак да сте в жилището на единия не е същото, като когато жилището е общо.

# 98
Много добре си помислете,дали сама няма да сте по-добре.Ако е само за секс,мъже мноого!

# 99
Реално вие НЕ живеете заедно, както и самата ти признаваш. Всеки си има дом, въпросното “живеене” е просто гостуване у гаджето, така го вижда и той и затова и не поема финансов ангажимент. Вие не сте сгодени, не сте “на семейни начала”, а гаджета, всеки със своя финансов ангажимент само към себе си. Тъй като продължава 2 години, някак уж е сериозно, но всъщност няма маркери на сериозна връзка.
С това, което описваш в пост едно, аз бих сложила край на връзката. Някакви обсесии къде си, с кой си, нездравословна работа.

# 100
  • София
Ей, тоя го признавам за мега хитър!
Сигурно и четката за зъби си разнася с него!

# 101
Авторке, каквито и ултиматуми и срокове да поставяш - човекът си е такъв и нищо няма да го промени, нито ще промени отношението му към теб.
Ти изпитваш чувство за вина, поставяш под въпрос дали имаш право някой да се грижи за теб и да инвестира в отношения с теб, но в същото време преминаваш доста успешно през живота.
Изглеждаш като доста функционален човек с много ниска себеоценка - точно като мен.
Не е чудно, че си привлякла точно такъв тип мъж - моят бивш е същият.
Да, навремето забелязах голям куп предупредителни знаци, също поставих ултиматум и се оставих да бъда убедена в ''промяната'' и ''светлото бъдеще''.
Ами, едно дете расте нещастно сега, което ми къса сърцето, а аз съм на ръба от изнудвания и емоционален тормоз.
На базата на моя опит, аз не бих давала никакви шансове, ултиматуми, не бих разговаряла, известявала и уведомявала.
Прецени до къде имаш ресурс да покриеш евентуален недобър сценарий, пък тогава давай шансове.

# 102
Е да, не живеят само си гостували, затова той не чувства финансов ангажимент. Ама може да си пренесе багаж у тях и така гостито става само при нея, тя пълни хладилника. Той харчи за екстри и то по свой вкус. Супер формула.

# 103
Да, имам предвид общ дом. Имам предвид обвързване, при което той също ще трябва да инвестира от себе си. В момента той инвестира от себе си за неща които само той иска. От себе си за себе си, ама под предтекст че допринася. С пътувания....

Не че ще е шокиращо, но между нас има не 2, а 3 апартамента (един допълнителен, в който е сложил наематели и изплаща ипотеката на апартамента чрез наема който събира).
Многократно съм казвала, че ние с него сме превилигировани: имали сме късмета да имаме предостатъчно финансова стабилност на фона на огромна част от хората в нашата държава. Имаме добри заплати и честно казано, 0 проблеми.

Липса на подкрепа, липса на щедрост, липса на решителност, липса на отговорност. Това е. Затова натискам толкова време за общо жилище, не защото му искам парите или не мога да си плащам сметките, а  защото ще ми покаже иска или не иска, може или не може да поеме отговорност към семейната единица. Което пък ще ми покаже що за баща ще бъде.
За мен лично, сметките ако ще сме семейство, са общи. Процент от заплатата както някой каза. И всеки допринася, всеки помага и може да се разчита на партньора. На 30 така мисля, на 20 ми беше все едно и що такива плондери съм влачила....
Да, черта ми е да избирам такива на които не мога да разчитам и да давам 6275764527 шанса, мислейки че все нещо аз не правя или казвам както трябва. Ама то това вече си е за разговори с психолог.

# 104
Получих дежа вю. Нямаше ли същата тема вече. Авторката питаше дали е нормално да иска пари на гаджето за сметки и храна, като то идва на гости у тях.пък "гостито" се оказа 5 от 7 дни седмично...

Общи условия

Активация на акаунт