Събирам ли червени знаменца?

• 39 996
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 570
Добре, след като се очаква домакинската работа да се дели по равно, защо и разходите да не се делят по равно? В безброй теми това е обсъждано и са се водили безкрайни спорове, обаче като че ли се налага женското желание когато им изнася всичко да е по равно, а в другите случаи се очаква нали мъжът да е мъж, да дава повече ( т.е. вдичко) и т.н.
И аз не одобрявам принципно такива сметки като темата от споделито, обаче когато усещаш как те работят или имат такива очаквания, нормално е да има и такава реакция
Защото в България жените традиционно са с по-ниски заплати, дори и когато вършат една и съща работа с мъжете. Или работят в отрасли, които са по-зле заплатени, отколкото "мъжките". Ако той няма да пипа нищо вкъщи, защото изкарва повече пари, защо тогава тя трябва да работи на пълен работен ден? Защо тя трябва да си съсипва здравето с бременности и раждания? Защо тя трябва да не спи по 2-3 години, докато отгледа детето? Защо нейната кариера трябва да е на пауза първо заради майчинството, а после заради боледуванията на детето? Защо традиционно жените се занимават с цялото планиране на домакинството - какво да се напазарува, какво да се сготви, кога детето да отиде на зъболекар, кога и какви ваксини трябва да се сложат, кога да се изчисти, кога и какви да се купят препарати, кога да се изпере и с какъв препарат? Почивките също се планират и уреждат от жените, нищо че мъжете се биете в гърдите ако по някаква случайност платите нещо. Ремонтите, дето уж ги правите, освен че не са всеки ден, пак са планирани от жените, пак жените са избирали обзавеждане и пак жените плащат и работят.  Вие, мъжете, давате ли си сметка за целия този ментален труд или той просто не ви интересува?

# 571
Аз проблема го виждам в това да се правят такива сметки още от самото начало, едва ли не с тях почват някои. Та не става дума че "усещаш че те работят", както деликатно се изрази, а предварително приемане че това ще се случи. Което си е кофти начин да започнеш връзка с някого, камо ли да я задълбочиш до общо домакинство като толкова пък нямаш доверие в човека до теб.
Но и според мен 50:50 е невъзможно, освен ако не си прекарват немалка част от времето да си "мерят" кой колко е допринесъл. То егати и сметките, ами дай пък да се събират само двойки с равни заплати, че да не се чувства единият прекаран... Още по-добре, да си осиновяват готови отгледани деца че да няма и там размирици кой колко докато са малки Grinning
Нещата винаги са динамични, въпросът е да има достатъчно комуникация за са се наместват до положение което да устройва и двамата. Не да са си сърдити и да се чувстват прекарани по подразбиране щото всеки се е взел за много велик.
То има много лесно като човек не иска компромиси и обсъждане и шанс да го "работят" - стои си сам и тия дертове ги няма.

# 572
Защо тя трябва да си съсипва здравето с бременности и раждания? Защо тя трябва да не спи по 2-3 години, докато отгледа детето? Защо нейната кариера трябва да е на пауза първо заради майчинството, а после заради боледуванията на детето?
По принцип жените повече натискат за деца - нормално, тъй като са детеродният пол.
Много жени са готови и от донор да родят дори, само да имат деца. Или пък от някой нехранимайко и после да са сингъл мама.
Някои като наближат края на фертилната възраст и са готови на какъв да е там мъж - естествено, ако има кандидат, който хем да е богат, хубав, секс-машина, и хем да им помага с грижи за деца, ще предпочетат него, но като няма - раждат там от когото може, пък колкото се включва в грижите - толкова. Пак по-добре от хич - или?
Нещо като - всеки иска да кара мерцедес, ама като няма, ще кара дачия - по-добре, отколкото пеша.

Е например мъж като този, попрезрял ерген, свикнал да си гледа себе си, да си угажда, да не си разваля рахата, едва ли ще е перфектен съпруг и баща, ама като няма друг? Е, има сигурно и други кандидати авторката, но и те какви ще са - нали пак подобни, иначе досега да се е омъжила и родила.

# 573
Аз също като много от вас не изпитвам грам завист към положението на авторката, а и не съм сингъл. При все това, нямам хубаво предчувствие за развитието на тази връзка. Именно заради тънките сметки ( и от двете страни).

# 574
  • София
Чакай са Крис, ти редовно обясняваш жените как трябвало да раждат, вместо да ги интересува кариерата и как сме били в демографска криза, пък сега жените били детеродния пол и натискали за деца Joy Ми то с такова отношение, ясно че няма да се натискат, и много ще предпочетат "донор", под една или друга форма Joy

# 575
  • Paris, France
Е, има сигурно и други кандидати авторката, но и те какви ще са - нали пак подобни, иначе досега да се е омъжила и родила.

В днешно време брак и деца не са приоритет и на жените. Майка ми и свекърва ми имали много кандидати от тийн възраст, но се оженили почти на 30г, а ние и на 30г не знаехме точно какво искаме. Авторката е в ранните 30г и вероятно доскоро е бягала от обвързване.

Авторката не звучи като очарована от идеята да има дете. Иска си кариерата, гледа си кучето и ипотеката и толкоз.

Около мене малко жени "натискат" за деца. Повечето натискащи са мъже. Сам пишеш, че искаща дете може и от донор да роди или от случаен.

# 576
Чакай са Крис, ти редовно обясняваш жените как трябвало да раждат, вместо да ги интересува кариерата и как сме били в демографска криза
Избягвам да казвам "трябва". Само заключавам (със съжаление) че жените днес не искат да раждат както преди. Дали заради мъжете, дали заради кучето/кариерата/пътуванията или нещо друго, сигурно комбинация от фактори.
За демографската криза вина имат и мъжете, разбира се. Аз не съм давал това поведение за пример - просто казвам, че това е реалността. Много познати мъже имам, които не им се жени, пък и като се оженят пак имат като приоритет хобито, приятелите, пътуванията, мачовете, дивана или нещо друго... ако жена им иска дете, може да направят там едно да се отчетат, ама сигурно ще пуфкат и ще пъшкат като трябва да го разходят с количката или да му сменят памперса.
И все пак, по-добре такъв мъж, или никакъв? Ако жената иска дете.

Сам пишеш, че искаща дете може и от донор да роди или от случаен.
И на теб същия въпрос: и как ще й по-лесно, съвсем сама, или с мъж като нейния, с всичките му минуси ама все пак има и плюсове човека, нали така?

# 577
  • София
По-добре е с мъж, с който ти е по-лесно и приятно, когато го има, отколкото когато го няма Wink Какъв ще е този мъж, е индивидуално за всяка жена. А заключения кой колко искал да ражда на фона на изказвания кой е детеродният пол, който се натиска повече за деца... не вървят, някак. Че нещо като спре детеродният пол да се натиска, недетеродният пол почва да философства.

# 578
Тези тънки сметки не водят до нищо добро. Ок, плащаш си сама ипотеката и с това съм съгласна, жилището е твое, но храна и сметки? Че и когато става дума за лекарство да не се включи, а да има тази възможност, що за егоизъм? Аз бих го изритала, честно. Тук дори не говорим за пари, а за отношение, защото ок - аз изкарвам повече от мъжа ми и не ме е срам, поемам основно сметки и храна, поемам дори частта с готвенето, но пък той е поел дейностите покрай децата, както и други задължения, а когато става дума за болен член от семейството - независимо дали аз или децата е пръв на линия за съдействие. Общо взето ти сама знаеш дали чувстваш любов и подкрепа или не.

# 579
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Тези тънки сметки не водят до нищо добро. Ок, плащаш си сама ипотеката и с това съм съгласна, жилището е твое, но храна и сметки? Че и когато става дума за лекарство да не се включи, а да има тази възможност, що за егоизъм? Аз бих го изритала, честно. Тук дори не говорим за пари, а за отношение, защото ок - аз изкарвам повече от мъжа ми и не ме е срам, поемам основно сметки и храна, поемам дори частта с готвенето, но пък той е поел дейностите покрай децата, както и други задължения, а когато става дума за болен член от семейството - независимо дали аз или децата е пръв на линия за съдействие. Общо взето ти сама знаеш дали чувстваш любов и подкрепа или не.
Дам, това боде най много, да беше мрънкала за чантички и роклички, глезотии нещо, добре. Ама за здраве става въпрос.
 Преди години, пребивам се в офиса, колега, с когото не сме близки, ме закара до Пирогов, там им беше блокирала системата, айде влачи ме пак до колата, отиваме във ВМА, стоя с мен докато дойде мъжа ми...
Човечност, елементарна човечност няма, ама иначе имало любов и били заедно.

# 580
Аз не разбирам как ще обичам партньора си и същевременно той ще има нужда от нещо във връзка с подобряване на здравето си, а аз ще си правя пас. Просто не го разбирам, никаква любов няма тукА.

# 581
Според мен той, че става неприятен с недосетливостта да услужи с пари - така е. Но...как да се изразя по-точно...здравето е доста лична тема и достатъчен приоритет, че никога не ми е хрумвало да очаквам от гадже да ми купува медикаменти. Прекалено ми е жалка една такава нагласа. От гаджето се очаква да плати някоя глезотия, не жизненоважни необходимости. А те, досега за мен са били нищо повече от гаджета.

# 582
И това е така, но предполагам авторката може да е изпаднала в ситуация, в която да няма пари, а проблемът да търпи отлагане, съответно да се вземат мерки в следващ месец. В такъв случай е абсолютел льольо да не "помогне", особено при положение, че жената поема всичко вкъщи. Да не говорим, че са заедно от години, аз гледам на такива връзки като семейство, не като гаджета.

# 583
Според мен той, че става неприятен с недосетливостта да услужи с пари - така е. Но...как да се изразя по-точно...здравето е доста лична тема и достатъчен приоритет, че никога не ми е хрумвало да очаквам от гадже да ми купува медикаменти. Прекалено ми е жалка една такава нагласа. От гаджето се очаква да плати някоя глезотия, не жизненоважни необходимости. А те, досега за мен са били нищо повече от гаджета.
Така е, но тя все пак две години освен ипотека, покрива и сметките, и храната на мамин глезльо. Нормално е да изпада в моменти, в които всеки непредвиден разход (а лекарствата обикновено са точно такъв разход) да е проблем.

# 584
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Е нали живеят заедно, планове за къща и т.н., не са ли нещо като партньори, не гаджета?

Общи условия

Активация на акаунт