Събирам ли червени знаменца?

• 39 988
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 585
Описаната ситуация на мен не ми звучеше като живеене заедно.

"живее в апартамент от родителите си, докато аз покривам вноски в банката за своя, които са поне половината от заплатата ми. Това ме води да карам от заплата до заплата и въпреки че се справям, ми е страшно трудно. Последната година имах доста здравословни проблеми и спестяванията ми отидоха там. Имало е моменти в които ме пита защо не направя изследване/лекарство което ми е нужно, аз му казвам че не мога да си го позволя в конкретния месец, а той просто си замълчава. Плаща само за неща на които той държи - ресторанти, пътувания (аз в тях се включвам с колкото мога), излизания и т.н. Живеем повечето време в моя дом, защото твърди че иска да имаме къща някой ден и сме нямали достатъчно пространство. Аз си плащам всички сметки, храна и т.н. Той само купува неща за вечеря."

Значи:
1. Той живее в наследствен апартамент. Но в голяма част от времето ѝ е на гости.
2. Тя плаща ипотека, заради която е в затруднение ( той няма никакъв пръст с това).
3. Относно изследванията, за които я пита, моментът също е тънък. Може да не иска да прави непоискано добро. Едно на ръка - мъжкия страх от болести. Но като се замисля, и аз не бих сложила вила на врата на много близък човек да си прави изследвания, ако не иска. Понякога липсата на средства е оправдание.
4. Тя СИ плаща сметките, но не го храни- защото той купува неща за вечеря. Явно вечер ѝ ходи на гости. Това не го задължава да ѝ пълни хладилника за цяла седмица. Това, че тя е написала думичката "само", не омаловажава факта, че той все пак купува храна, освен, че плаща при излизанията им, което хич не е малко.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 16:46 от Анонимен

# 586
Добре де, колкото и да не се чувства като да му е работа да плаща той, понеже е лично и понеже и аз не знам според него какъв се води... Все пак се предполага че са доста близки, говорил е пред нея че изкарва повече, за такова нещо дори назаем да беше предложил пак щеше да е по-добре отколкото да се скатае съвсем все едно че не е чул... Защото човек би си помислил че му пука за здравето на партньора му, каквато и табела да му окачите - гадже или друго. Съквартирант също не върви да му река, те си покриват разходите всеки. Ама и гост не върви, защото тя не го е канила да се намъкне у тях...
Най-вече заради това и заради тия приказки още отначало сакън да не му се вземат парите от някого... егати, то ако човекът ще ти е едва ли не враг още от първите стъпки и ще се "пазиш" от него, за какво си му??

# 587
Значи още по-зле, маминият ходи на гости, харчи за сметките, но не се води, че живее там Grinning Какво повече да иска. Много се е задържала, 8 години си ходят на гости.

# 588
На мен нейното описание ми звучи малко тенденциозно насочващо, че той е някакъв навлек. А всъщност, ако се абстрахирам от женската солидарност и някои акценти за разкош, мисля, че не толкова той е недосетлив, колкото тя има прекалено големи изисквания, с които дори издребнява. Да си плаща например тока и водата, които тя и сама ще изхарчи в горе-долу същата степен. Трябва да ви кажа, че даже не ми е минавало през акъла да искам пари за режийни от гаджета, нощуващи при мен. И не се сещам за нормална жена, която би го направила, освен ако не е много закъсала.
А това, че давал пари за това, от което имал интерес - ами много ясно и напълно нормално е. Остава да поиска и ипотеката да ѝ плаща.

# 589
Добре, след като се очаква домакинската работа да се дели по равно, защо и разходите да не се делят по равно? В безброй теми това е обсъждано и са се водили безкрайни спорове, обаче като че ли се налага женското желание когато им изнася всичко да е по равно, а в другите случаи се очаква нали мъжът да е мъж, да дава повече ( т.е. вдичко) и т.н.
И аз не одобрявам принципно такива сметки като темата от споделито, обаче когато усещаш как те работят или имат такива очаквания, нормално е да има и такава реакция

Може да прочетеш коментар 46.
Казва достатъчно. Който може да разбере де.
Та няма как да е 50/50
Както изглежда мъжете винаги печелите, та няма какво да се оплакваш.
И за това пусто домакинстване да вметна, че тия прословути битовизми са  задължение на живущите.
Изморих се да го повтарям, честно.
Някак е срамно двама да ходят на работа и като се приберат единия да опъне краци на дивана, да пие бира и да гледа тъпо в телевизора /образно казано/,а жената да почне тепърва битовизмите - деца, вечеря, пране, чистене и тъй нататък.
Та няма еманципация. Просто жените са поели още дини под мишниците.
Е, не всички, има умни не търпят такова отношение.

# 590
За някоя и друга нощувка много ясно, то си е гости. А и ако са на такъв "режим" вероятно и двамата си гостуват един на друг та все тая. Но ако правилно помня какво прочетох, нещо от сорта на години младежът си е там, пък нищо че "официално" не са казали че живеят заедно... То това малко като едно време като ученици - става се гаджета само ако единият "предложи" на другия да станат, иначе не са пък ако ще и да се сношават редовно... Grinning И не е случайно че го наричам младеж, това беше колкото да не напиша "келеш" че му липсват цели етапи от развитието ако смята че това ще му е и вече е станал мъж.

# 591
Мисифу, сериозно ли викаш на това двегодишно живеене - гостуване?
Викаш две години багажа му там, спи там, яде там, къпе се там, хаби ток, вода, отопление, ама на гости и не дължи нищо.
Значи като ти се случи такова гостуване, тогава ела обяснявай как било гости.
Гости е за 3,4,10 дни. После - айде чао.
Вземи да прочетеш постовете и,  а не по диагонал да четеш и коментираш.

# 592
Когато близък човек ти сподели ,че няма пари за лекарства и изследвания най-нормалното нещо е да предложиш .

# 593
Когато близък човек ти сподели ,че няма пари за лекарства и изследвания най-нормалното нещо е да предложиш .
Значи не му е близка. Ама грам.

# 594
Какво си губите времето с тези домашни задължения (за двама души особено). Една манджа може да се яде и 3 дена, един робот чисти доста задоволително, пералня се пуска между другото, докато се гледа филм. Прекарвайте повече време навън или в по-приятни неща. Който иска да му блести и мухите да се пребиват по пода, има си платени услуги.

# 595
Какво си губите времето с тези домашни задължения (за двама души особено). Една манджа може да се яде и 3 дена, един робот чисти доста задоволително, пералня се пуска между другото, докато се гледа филм. Прекарвайте повече време навън или в по-приятни неща. Който иска да му блести и мухите да се пребиват по пода, има си платени услуги.
Не знам в тази или съседна тема беше, ама един мъж във форума обясняваше как в тях било "чисто като в болница" и му трябвала жена, която да поддържа тази чистота... 😀😀😀

За много хора целият живот се върти около битовизмите, дори и да нямат малки деца примерно.

# 596
Ако това е приоритет да си търси същият чистник. Обсесивните и крайни състояния чистник/мърляч си изискват партньор от същият тип, иначе не става. Хората в това отношение рядко се променят.

# 597
Не мисля , че има смисъл от такива подмятания , защо да се завжда умишлено ?
За да даде възможност на прекрасния нарцис да цъфне с пълна сила, след което да е 100% сигурна, че постъпва правилно като си събира багажа и си тръгва безвъзвратно, затова... Иначе нарциса ще продължи да се преструва и да го играе тънко докато не успее да я склони да надене брачните окови и тогава стой и гледай какъв зор ще види, докато се отърве...

# 598
Ма как ще яде едно и също три дена...?!! Ти искаш да го отровиш. Ти не го обичаш. Ти не мислиш за него, а мислиш само за себе си. Виж се ква си егоистка. Тормозиш го. Той е много разстроен от твоето неадекватно поведение. Подтискаш го така. Насилваш го емоционално. Вземи мисли малко с тая глава, не е само за красота... На тъпа ли се правиш или си?!

Пп. Сарказъм е, за неразбралите. Ама има такива мъже, вЕрвай ми.

# 599
И това е така, но предполагам авторката може да е изпаднала в ситуация, в която да няма пари, а проблемът да търпи отлагане, съответно да се вземат мерки в следващ месец.
По принцип ако възрастен човек има проблем да си плати някой разход текущия месец, има проблем с бюджетирането. Надхвърлил се е да поеме повече разходи, отколкото има приходи. Ако няма гадже какво ще прави? Аз съм гледал да не изпадам в такива ситуации, но хайде да не казвам голяма дума - на всеки може да се случи, може и на мен. Ако ми се случи, няма да искам назаем от гадже или приятел, ами има кредитни карти, овърдрафти, и всякакви други финансови инструменти - вземаш, харчиш като ти трябва, връщаш другия месец (или след 2-3 месеца). Ако и тогава имаш проблем да ги върнеш, значи просто не живееш според стандарта си.
Да не говорим, че като теглиш ипотека, кредитният консултант ще ти каже, че трябва да отделиш буферни средства за поне 3-6 месеца текущи разходи, които да не пипаш (освен в подобни случаи, като например за спешна медицинска нужда). Защото иначе ако примерно останеш без доход и не направиш вноската по ипотеката, рискуваш да изгубиш жилището си.

Общи условия

Активация на акаунт