Събирам ли червени знаменца?

• 39 979
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 600
С бащата на детето ми се познаваме от студенти. Бяхме на 18 и 19 г. Пари имахме супер малко - каквото са пратили родителите, а те не са особено платежоспособни. Още тогава се е случвало някой да не е добре и другият да дава пари за преглед/медикаменти. Били сме просто гаджета и то млади. Този тип тук няма оправдание. Или ти пука, или....

# 601
  • Paris, France
Сам пишеш, че искаща дете може и от донор да роди или от случаен.
И на теб същия въпрос: и как ще й по-лесно, съвсем сама, или с мъж като нейния, с всичките му минуси ама все пак има и плюсове човека, нали така?

Предвид написаното от нея (парите и стигали докато той не се нанесъл, изисквал да си купува нови дрехи с нейни пари и да си плаща разкрасителни процедури) мисля, че ще и е по-лесно сама. Много приятелки и майка ми са ми казвали, че като се развели, парите почнали да им стигат, че и да пестят. Щом сама е могла да си вземе ипотека, сама гледа куче, ще може сама да гледа и дете.

Те сега не се разбират и парите не и стигат, представи си какво ще е като се появи дете, че и в жилище, което авторката намира за малко.

Детето расте и нуждите му от слугинстване и домакинстване покрай него намаляват, но нуждите на мъжа се увеличават. Също и претенциите му.

Аз от въпросния дете не бих раждала, камо ли в собствения ми дом.

# 602
Мъжете не схващат, че без тях е по-лесно ако мъжа е някой мрънкалник, изискващ, използвач, тормозител и пр.
Да, по-лесно, по-леко, по-спокойно, по-щастливо, по-по-най ми е без бившия, на мен лично. Пък аз съм и с дете на всичкото отгоре.

# 603
  • София
И това е така, но предполагам авторката може да е изпаднала в ситуация, в която да няма пари, а проблемът да търпи отлагане, съответно да се вземат мерки в следващ месец.
По принцип ако възрастен човек има проблем да си плати някой разход текущия месец, има проблем с бюджетирането. Надхвърлил се е да поеме повече разходи, отколкото има приходи. Ако няма гадже какво ще прави? Аз съм гледал да не изпадам в такива ситуации, но хайде да не казвам голяма дума - на всеки може да се случи, може и на мен. Ако ми се случи, няма да искам назаем от гадже или приятел, ами има кредитни карти, овърдрафти, и всякакви други финансови инструменти - вземаш, харчиш като ти трябва, връщаш другия месец (или след 2-3 месеца). Ако и тогава имаш проблем да ги върнеш, значи просто не живееш според стандарта си.
Да не говорим, че като теглиш ипотека, кредитният консултант ще ти каже, че трябва да отделиш буферни средства за поне 3-6 месеца текущи разходи, които да не пипаш (освен в подобни случаи, като например за спешна медицинска нужда). Защото иначе ако примерно останеш без доход и не направиш вноската по ипотеката, рискуваш да изгубиш жилището си.

Ами както се разбра от темата, тя проблеми с бюджета не е имала преди него, тоест не само не разчита на него, а той е излишният разход.

# 604
Значи, ако някой на практика ме издържа и има проблеми с бюджета, то той просто не си прави бюджета достатъчно добре Joy
Ох, ни мога просто...

# 605
Ами правете ги тия бюджети де... Уж оправни булки пък един бюджет с включен домашен любимец да не могат да направят Grinning Така де, тя един домашен любимец си е включила ама вече с втория много са й станали Grinning

# 606
А най-лошото е, че вторият домашен любимец се оплаква, че не е добре облечена и не ходи на процедури и ѝ дава акъл как да си харчи парите. Леле, какъв фарс!

# 607
Е, за домашни любимци винаги е по-добре да не са говорещо, питай който има говорещ папагал и те същото казват Joy

# 608
Добре, да приемем, че той е безчувствен тапир, недосетлив и нагъл, като какъвто масово го определихме а прима виста.
Тогава, питам се, ако е толкова кофти положението, защо ще се натиска да е с него, че и при него? Значи или преувеличава, за да оправдае решението си да си даде апартамента под наем ( пак финансов аргумент), или го обича до крайна форма на мазохизъм. Но четейки постингите и как все сметка за това и онова се прави, се чудя любовта къде е?

# 609
  • Далечният изток
Няма любов. То това го констатирахме още на първа страница.

# 610
Добре, да приемем, че той е безчувствен тапир, недосетлив и нагъл, като какъвто масово го определихме а прима виста.
Тогава, питам се, ако е толкова кофти положението, защо ще се натиска да е с него, че и при него? Значи или преувеличава, за да оправдае решението си да си даде апартамента под наем ( пак финансов аргумент), или го обича до крайна форма на мазохизъм. Но четейки постингите и как все сметка за това и онова се прави, се чудя любовта къде е?

Айде помисли  колко жени има в кофти бракове и сама ще си отговориш.
С насилие, грубости.
И седят.
Има жени не се уважават и могат много време да лазят на колене и да се оставят да се гаврят с тях.

# 611
Авторката каза, че има и хубави качества, разбират се, приятно им е заедно. Сигурно е така, хората не са само черни или само бели.

Другото според мен е, че авторката е много прагматична и бяга от чувството за влюбеност. Както има хора, които без страст и тръпка не стъпват във връзка, така и други избират с разума. Като млад човек ми е силно любопитно кой вариант е по-добър, но май няма еднозначен отговор. Simple Smile

# 612

Айде помисли  колко жени има в кофти бракове и сама ще си отговориш.
С насилие, грубости.
И седят.
Има жени не се уважават и могат много време да лазят на колене и да се оставят да се гаврят с тях.
Тя няма брак с него. Ни дете, ни коте. А се е хванала като удавник за сламка. Ми, не го разбирам.
Когато си с един човек само от прагматични съображения, при все че той е според представите ти даже стиснат, никога не е добре. Лъжеш и него, и себе си.
Аз за хубави моменти не прочетох. Пише за ревност, стиснатост, високомерие и дебелокожие, а и дребнавост. Колко може да е приятно с подобен индивид, ако не преувеличава?

# 613
  • Бургас

Май няма по- подходяща тема да го постна т'ва...

# 614
Никоя уважаваща себе си жена не ходи на среща без пари. Ако няма пари не ходи на среща.

Общи условия

Активация на акаунт