Тя няма брак с него. Ни дете, ни коте. А се е хванала като удавник за сламка. Ми, не го разбирам.
Когато си с един човек само от прагматични съображения, при все че той е според представите ти даже стиснат, никога не е добре. Лъжеш и него, и себе си.
Аз за хубави моменти не прочетох. Пише за ревност, стиснатост, високомерие и дебелокожие, а и дребнавост. Колко може да е приятно с подобен индивид, ако не преувеличава?

Имам приятелка, която мъжът и изневяряваше с нейната най-добра приятелка цели 10 години. Направо връзка. Тя разбра и почнала да му държи сметка, а той я е преби зверски, защото го е разкрила и му държала тон.
Къщата е нейна. Изгонила го. После се сдобриха и си го прибра.
И аз не го разбирам. Зорлем да не остане без мъж, обича го сигурно. Той е обещавал да не я биел уж повече и да не ляга с други.
Не мога да ти отговоря защо милиони жени са в подобно положение и търпят изневеряващи, пияници, наркомани, побойници.
Но е безпорен исторически факт, че има. И няма значение имат или не брак, дете, куче или хлебарки.
И не защото нещо там имал добра черта. Освен оная дето му разделя дирника на две части, аз не мисля, че има добра черта.
Има жалки и комплексирани жени без грам самоуважение.
Хващат се за клона и до последно.
Ето и съседката на петия етаж. Цял живот живееше с алкохолик. Той умря де. Ами не го обичала, ама седеше.
Друга колежка, която я биеше нейния като пие пък казваше да не е сама, кой щял да я вземе и къде ще ходи да живее. Обикновена жена без свой дом, ниска, не особено хубава с 40 кила отгоре след 3 раждания с ниска заплата.
Има и един тон книги писани по тези въпрос, може да потърсиш.