Събирам ли червени знаменца?

• 39 990
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 615

Тя няма брак с него. Ни дете, ни коте. А се е хванала като удавник за сламка. Ми, не го разбирам.
Когато си с един човек само от прагматични съображения, при все че той е според представите ти даже стиснат, никога не е добре. Лъжеш и него, и себе си.
Аз за хубави моменти не прочетох. Пише за ревност, стиснатост, високомерие и дебелокожие, а и дребнавост. Колко може да е приятно с подобен индивид, ако не преувеличава?
Кво има да разбираш. Психиката ли? Сядай да четеш тогава психология Grinning
Имам приятелка, която мъжът и изневяряваше с нейната най-добра приятелка цели 10 години. Направо връзка. Тя разбра и почнала да му държи сметка, а той я е преби зверски, защото го е разкрила и му държала тон.
Къщата е нейна. Изгонила го. После се сдобриха и си го прибра.
И аз не го разбирам. Зорлем да не остане без мъж, обича го сигурно. Той е обещавал да не я биел уж повече и да не ляга с други.
Не мога да ти отговоря защо милиони жени са в подобно положение и търпят изневеряващи, пияници, наркомани, побойници.
Но е безпорен исторически факт, че има. И няма значение имат или не брак, дете, куче или хлебарки.
И не защото нещо там имал добра черта. Освен оная дето му разделя дирника на две части, аз не мисля, че има добра черта.
Има жалки и комплексирани жени без грам самоуважение.
Хващат се за клона и до последно.
Ето и съседката на петия етаж. Цял живот живееше с алкохолик. Той умря де. Ами не го обичала, ама седеше.
Друга колежка,  която я биеше нейния като пие пък казваше да не е сама, кой щял да я вземе и къде ще ходи да живее. Обикновена жена без свой дом, ниска, не особено хубава с 40 кила отгоре след 3 раждания с ниска заплата.

Има и един тон книги писани по тези въпрос, може да потърсиш.

# 616
значи той е готов да ходи на палатки, за да не се мине да плати от неговите пари за някой хотел примерно, който жената не може да си позволи.. 
като имат дете сигурно ще вика - тате, майка ти не може да си позволи тази почивка, затова ще отидем на онази по-евтината или никъде...
това не е мъжко, ами да не казвам какво..

Сетих се за една дама тук, с втори брак и купища проблеми с мъжа, разбирай - автоголове. Проблемът беше в бързите кредити, за които тя научава последна. Скъсани нерви, разследване, въпроси без отговори, за да я докара до - какво да направя, като постоянно искаш, а аз парите ни ги намирам, ни бера, нито копая.

# 617
Аз, колкото и да не симпатизирам на мъжа, а по-скоро на авторката, не мога да  повярвам, че и е било прекрасно с половин заплата отиваща в ипотека (и заплатата е 2000 и нещо по спомен) . Аз като сметна минималния разход за сметки, куче, храна (особено цените в момента), ако поддържа кола, гориво, евентуално, ако хапва нещо на работа, да, справяла се е криво ляво.
Все пак мисля, че имало някакво очакване мъжът да и улесни живота с по-високата си заплата и затова и се копае в тази посока.

# 618
Чак прекрасно едва ли да е било, но не е невъзможно да са й стигали ако се организира добре. А домакинство от един се организира много по-лесно и по-стегнато при нужда, защото е само един човек и си знае винаги какво да си планира и се придържа към това. Едно покачване на разходите заради постоянен гост обаче вече променя играта, тогава много по-трудно се оптимизират, особено ако и човекът е с претенции.
И колкото да пише някой че те сметки и прочие няма да са много по-големи, всички знаем че да имаш гости си е разход, дори и да не е толкова продължително...
А и с партньор е съвсем нормално очакване да ти се подобри животът, не говоря само финансово макар че основно това се дъвче, ами ей така да са ти по-малко и дертовете като са споделени. Ако някой ще ми прави живота по-труден през цялото време, че и кусури ще ми търси - за какво ми е? Аз проблеми мога и сама да си намирам Grinning

# 619
Зависи за кой храд става въпрос. За НЕсофия 2 и нещо си е чудесна заплата, дори и с ипотека от 500-600лв каквито са в областните градове, в НЕсофия.

# 620
Ипотека от 1300лв.(не ми се търси, но съм сигурна, че каза колко и е авторката) е почти сигурно, че е София. И останалите не са хич много за живот. Почивка и излизания не виждам как би могло.

# 621
Добре, след като се очаква домакинската работа да се дели по равно, защо и разходите да не се делят по равно? В безброй теми това е обсъждано и са се водили безкрайни спорове, обаче като че ли се налага женското желание когато им изнася всичко да е по равно, а в другите случаи се очаква нали мъжът да е мъж, да дава повече ( т.е. вдичко) и т.н.
И аз не одобрявам принципно такива сметки като темата от споделито, обаче когато усещаш как те работят или имат такива очаквания, нормално е да има и такава реакция
Защото в България жените традиционно са с по-ниски заплати, дори и когато вършат една и съща работа с мъжете. Или работят в отрасли, които са по-зле заплатени, отколкото "мъжките". Ако той няма да пипа нищо вкъщи, защото изкарва повече пари, защо тогава тя трябва да работи на пълен работен ден? Защо тя трябва да си съсипва здравето с бременности и раждания? Защо тя трябва да не спи по 2-3 години, докато отгледа детето? Защо нейната кариера трябва да е на пауза първо заради майчинството, а после заради боледуванията на детето? Защо традиционно жените се занимават с цялото планиране на домакинството - какво да се напазарува, какво да се сготви, кога детето да отиде на зъболекар, кога и какви ваксини трябва да се сложат, кога да се изчисти, кога и какви да се купят препарати, кога да се изпере и с какъв препарат? Почивките също се планират и уреждат от жените, нищо че мъжете се биете в гърдите ако по някаква случайност платите нещо. Ремонтите, дето уж ги правите, освен че не са всеки ден, пак са планирани от жените, пак жените са избирали обзавеждане и пак жените плащат и работят.  Вие, мъжете, давате ли си сметка за целия този ментален труд или той просто не ви интересува?

Тва, българския мъж, баахти късметлията, значи. Традиционен късметлия.
Ше ме накараш да задълбая в процедурата за придобиване на българско гражданство.
Ако разрешат и полигамията, такъв живот ще настане, че само си казвам - "Дано..."

# 622
Ипотека от 1300лв.(не ми се търси, но съм сигурна, че каза колко и е авторката) е почти сигурно, че е София. И останалите не са хич много за живот. Почивка и излизания не виждам как би могло.
Изпуснала съм го това. Сори.
Е, за София са малко, да.

# 623
Никоя уважаваща себе си жена не ходи на среща без пари. Ако няма пари не ходи на среща.
И дядо ми така казваше, лека му пръст - към хоремага без пари в джоба не се ходи!
По същия начин, ако месечния приход ти е вече разчетен така че и за лекарство да не остава, не бих тръгнал да си купувам нови дрешки и да ходя на процедури или почивки, за да угодя на претенциите на гадже.

# 624
Добре, след като се очаква домакинската работа да се дели по равно, защо и разходите да не се делят по равно? В безброй теми това е обсъждано и са се водили безкрайни спорове, обаче като че ли се налага женското желание когато им изнася всичко да е по равно, а в другите случаи се очаква нали мъжът да е мъж, да дава повече ( т.е. вдичко) и т.н.
И аз не одобрявам принципно такива сметки като темата от споделито, обаче когато усещаш как те работят или имат такива очаквания, нормално е да има и такава реакция
Защото в България жените традиционно са с по-ниски заплати, дори и когато вършат една и съща работа с мъжете. Или работят в отрасли, които са по-зле заплатени, отколкото "мъжките". Ако той няма да пипа нищо вкъщи, защото изкарва повече пари, защо тогава тя трябва да работи на пълен работен ден? Защо тя трябва да си съсипва здравето с бременности и раждания? Защо тя трябва да не спи по 2-3 години, докато отгледа детето? Защо нейната кариера трябва да е на пауза първо заради майчинството, а после заради боледуванията на детето? Защо традиционно жените се занимават с цялото планиране на домакинството - какво да се напазарува, какво да се сготви, кога детето да отиде на зъболекар, кога и какви ваксини трябва да се сложат, кога да се изчисти, кога и какви да се купят препарати, кога да се изпере и с какъв препарат? Почивките също се планират и уреждат от жените, нищо че мъжете се биете в гърдите ако по някаква случайност платите нещо. Ремонтите, дето уж ги правите, освен че не са всеки ден, пак са планирани от жените, пак жените са избирали обзавеждане и пак жените плащат и работят.  Вие, мъжете, давате ли си сметка за целия този ментален труд или той просто не ви интересува?

Тва, българския мъж, баахти късметлията, значи. Традиционен късметлия.
Ше ме накараш да задълбая в процедурата за придобиване на българско гражданство.
Ако разрешат и полигамията, такъв живот ще настане, че само си казвам - "Дано..."
Ами да, късметлия е! Обикновено има жена, която хем работи и изкарва пари, хем върти къщата, хем гледа деца, хем и него самия го гледа, а насреща получава само тънки сметки и упреци, че не изглежда добре.

# 625

Аз пък съм сигурна, че не стигат за това, което го описва. Чак и заеми на работещи родители давала. Ако ползва парно и топла вода, има средно на месец поне 300 лева сметки. И кога е успяла да натрупа спестявания при това положение от тия доходи, че да ги харчи за лекуване през последните години, след като има кредит за апартамент, вероятно е имало и първоначална вноска, която е издухала спестяванията. а нови с този доход и разходи не виждат как ще натрупа.

Реално никой не познавам в това положение да има за спестяване, че и за почивки. Общо-взето се стискаш и нито излизания, нито почивки може да си позволиш.

# 626

Аз пък съм сигурна, че не стигат за това, което го описва. Чак и заеми на работещи родители давала. Ако ползва парно и топла вода, има средно на месец поне 300 лева сметки. И кога е успяла да натрупа спестявания при това положение от тия доходи, че да ги харчи за лекуване през последните години, след като има кредит за апартамент, вероятно е имало и първоначална вноска, която е издухала спестяванията. а нови с този доход и разходи не виждат как ще натрупа.

Реално никой не познавам в това положение да има за спестяване, че и за почивки. Общо-взето се стискаш и нито излизания, нито почивки може да си позволиш.

И аз казах същото, само, че по-меко. 😉
И аз не виждам как би могло, освен ако не е стискала и не е ходила никъде.

П. С. Между другото, нашите сметки не са се много увеличили, от както сме трима. Парното си е парно, включено е, няма значение в ап двама ли са или трима. Топлата вода с няколко лева, тока и той с десетина лева (все пак прекарваме вкъщи само вечер).
Авторката пак се е прецакала. Ако дава тя главно за храна, а той за сметките, ще дава тройно.

# 627
Че тя храната на месец е десет пъти повече от сметките. Аз сега лятото нямам повече от 150 лв сметки,.пък за храна.... нямам идея точно ама е в пъти повече. То 150лв минимум ги оставям само на седмичното голямо пазаруване, пък ежедневно поне още 20-тина за дребни неща . Да не слагаме и хранене на заведение, че отидЕ  ... Абсурд е някакъв подобно делене. А и единия може да иска все сьомга и авокадота да яде, пък другия да може да си купи само боб. И кво? Не го разбирам аз това деление. Напълно абсурдно.

# 628
Като се почне жените това и това, мъжете това и това. Ако на някой не му изнася да живее с някой, ми не живее с него. Не е задължително човек да е обвързан и ако някой е решил да прави компромиси, това си е за негова сметка. Търсиш си правилния човек, може да го намериш, а може и не, такъв е животът. Моето нормално може за много други да е ненормално. 

# 629
Аз затова ви казвам, че ако сложим на кантара сметките за ток, парно, вода от едната страна и купуването на храна ( макар и само за вечеря според нея) от другата + сметките по заведения ( които той поема в по-голямата част), малко танту за тунто ще излязат нещата. А пък ако иска и на родители да помага с пари, хич няма да ѝ излязат сметките. Малко излиза, че иска да харчи повече, отколкото може да си позволи.
Всъщност като се замисля, аз съм живяла в подобна ситуация, но обратно - аз изкарвах повечето пари, а мъжът искаше да помага на родата си с общите пари. Та, как ви се вижда това положение с разменени роли?

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 11:38 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт