Събирам ли червени знаменца?

• 40 032
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 630
Абсолютно, Мая. Не знам какво се копае за тези сметки. Сметките са най-малкият финансов проблем. Храната и консумативите обаче... То щото не е само храната - препарати за пране, омекотители, таблетки за миялна, блокчета за тоалетната, тоалетна хартия, кухненска ролка... да не изреждам още. Не се купуват всеки ден, да, но са ти колкото месечните сметки лятото. А храна още не сме напазарували...

# 631
Ами обикновено този с по-високия доход повишава стандарта на този с по-ниския. Ако искат да са нормално семейство,де.

# 632
Ами обикновено този с по-високия доход повишава стандарта на този с по-ниския.
Е то ако е тъй, всеки трябва да си търси партньор само с по-висок стандарт, иначе общия след ще му е по-нисък от личния преди - или това важи само за жените, а мъжете трябва да си търсят жени с по-нисък, за да могат да са джентълмени и да им го вдигнат?

# 633
Хората трябва да си търсят такива с подобен стандарт. Ако единият е с по-висок, да помисли дали е склонен да повишава на другия.
В случая мъжът не е склонен, но си седи в тази връзка.

# 634
  • София
Цитат
Аз си плащам всички сметки, храна и т.н.
Цитат
Прави ми забележки че ходя с едни и същи дрехи (обличам се добре, но с малко неща), че не ходя на някакви процедури, но когато му кажа че просто си правя сметката, отново си премълчава, а забележките продължават. Ако кажа че не мога да си позволя нещо, той ми казва че просто търся извинения и не искам.
Цитат
Откакто сме заедно и здравето ми, и финансите ми са надолу.
Цитат
критикува постоянно и не е отворен да чуе мнение. Казва че е окей да кажа че не искам да ходя някъде например, понеже иска да съм щастлива, но после ми се обижда и започва да твърди че съм егоист и не работя в "отбор".  И става въпрос за всичко - от ходене до магазина, до фитнес, до почивки...
Цитат
На мен парите ми стигаха докато той не се появи и не започнах да покривам разходи по неща, които той изисква да има в стандарта си на живот.
Цитат
За пътувания и подобни, неговият отговор е, че си търся извинение и не просто не искам, защото съм егоист и инат. Сигурно просто не съм си правела сметката и със сигурност мога да си "оптимизирам финансите", и че лъжа че не ми остават пари за такива неща.

Ох, човек като си поприпомни темата, може да се изприщи. С авторката ще си дадат шанс, ама аз това не си представям изобщо как го е изтърпяла. Ще ми е много интересно как ще се развият нещата след последния им разговор.

Иначе едно заболяване може тотално да унищожи нечий бюджет, така че изказванията, че те не си правела сметка, са много нагли. Единствено съм съгласна, че не е трябвало да се опитва да му угажда на нахалните прищевки, и там е нейната вина. Но това не отменя, че той е пълен наглец.

# 635
Искам само да напомня, че темата не е да държим сметка как авторката си харчи парите и дали наистина ѝ стигат, а да коментираме конкретен казус - дали този човек има отношение към нея, поема ли отговорност или просто я използва? Това тя колко пари има, какво плаща, как ги харчи за нея и родителите ѝ и тн, не е наша работа. Нейният въпрос не е как да си харчи парите, а дали гаджето ѝ неправомерно харчи нейните пари? 

# 636
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Искам само да напомня, че темата не е да държим сметка как авторката си харчи парите и дали наистина ѝ стигат, а да коментираме конкретен казус - дали този човек има отношение към нея, поема ли отговорност или просто я използва? Това тя колко пари има, какво плаща, как ги харчи за нея и родителите ѝ и тн, не е наша работа. Нейният въпрос не е как да си харчи парите, а дали гаджето ѝ неправомерно харчи нейните пари? 
Е то е очевадно, че я използва.
Но трябва да се нахвърлим на жертвата, да ѝ натрием носа, че тя сама си е виновна, да се похвалим как е при нас, колко сме оправни, и това няма как да ни се случи.

# 637
Е то е очевадно, че я използва.
Но трябва да се нахвърлим на жертвата, да ѝ натрием носа, че тя сама си е виновна, да се похвалим как е при нас, колко сме оправни, и това няма как да ни се случи.
Именно. Затова най-големият проблем на жените в тази държава са другите жени.

# 638
  • София
Е то ако е тъй, всеки трябва да си търси партньор само с по-висок стандарт, иначе общия след ще му е по-нисък от личния преди - или това важи само за жените, а мъжете трябва да си търсят жени с по-нисък, за да могат да са джентълмени и да им го вдигнат?

Ако този с по-високия изкарва достатъчно, едва ли ще му се отрази чак на стандарта. Ако пък това да не му спадне стандартът с няколко процента му е по-важно от всички неща, които получава от това да има партньор, значи какво дири във връзка? Повечето хора обаче, така или иначе се събират с някой със сходен стандарт. При големи разлики, при които е ясно, че този с повече пари наистина изкарва доста, е смешно да се прави на интересен на този с по-ниските възможности. Защо просто не си намери някой с неговите възможности?

# 639
Жената си има кой да ѝ прави сметка на тия неща, както вече стана ясно...
Защо го търпи е нещото което не става ясно.
Защото се изредиха всички да ѝ пишат като не я устройва да не стои в тая връзка обаче наглият мрънкалник (егати как обидих мрънкалниците) стои с нея но не спира да изтъква колко едно или друго не го устройват него и все му е длъжна.
И аз съм много скептична дали ще станат по-добри нещата. Дано, ама... надали.

# 640

Аз не съм написала дали е мъж или жена. Написах "този, който", което може да означава и мъжа, и жената. За мен не е било проблем да съм "този, който има повече материално". Проблем, обаче, се оказва масово май за мъжете да не са "този". Забелязала съм, че накрая все се комплексират и избива към лошо отношение и обезценяване на жената, за да я смъкнат на тяхното ниво, че и да я забият, за да си защитят нараненото Его. Лошо...

# 641
За мен пък беше проблем някой на мой гръб да се прави на самарянин за родата си, а на мен да ми прави проблем, че съм си купила това или онова, щото трябвало да се пести.
Та, монетата винаги има две страни. Аз разбирам женската солидарност в темата, но и авторката не ми изглежда като чак такава жертва и чиста като сълза. Или ако е жертва, то е жертва на собствените си действия. Не е луд тоя, който яде баницата.

# 642

Точно така е!
Всеки вдига каквото може.
В известен разговор между двама корсари, англичанина казва :
- Ние се бием за чест и достойнство! А вие - за пари...
Французина му отговорил:
- Всеки се бие за това, което му липсва...

# 643
Аз не съм написала дали е мъж или жена. Написах "този, който", което може да означава и мъжа, и жената. За мен не е било проблем да съм "този, който има повече материално". Проблем, обаче, се оказва масово май за мъжете да не са "този".
За мен също не е проблем да съм, и аз реално съм (в живота, не на думи). Поддържаме еднакъв семеен стандарт, като ходим заедно на почивки, ядем една храна, пазаруваме от подобни магазини за дрехи, возим се на еднаква кола, пък аз допринасям финансово по-голямата част за тези неща. Тоест, ако харчех аз моя доход за себе си, пък жена ми нейния за нея си, щях аз да нося по-скъпи дрехи, да карам по-скъпа кола и да ходя на по-скъпи почивки.
Това, което правя аз, го правя защото аз така смятам за правилно, а не защото някой си форум смятал за правилно - но все пак която жена питаш тука в този форума ще каже, че това е нормално.
Ако обаче е жена тази, която дава повече за общия стандарт, веднага ще се почне - мъжът е използвач,  мързеливец, защо не допринася, и т.н.

# 644
Естествено, че ще се започне.
И е нормално да се започне.
Защото, каквото и да си говорим, двата пола не сме еднакви.
Имаме еднакви права, но не сме еднакви.
И жена ти допринася с неща, с които ти не можеш - бременее, ражда, кърми и гледа деца.
Нормално е ти да допринесеш повече с друго, с което можеш.
Ако обаче жената върши и мъжката, освен женската роля, допринасяйки не само с нещата, с които мъжът не може, Ами и с тези, с които той може - тогава каква е ролята на този мъж?
Да й тежи?

Общи условия

Активация на акаунт