Професия учител - 19

• 45 709
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • Майничка
Тези курсове за ПКС с кредити ми се виждат абсолютно безсмислени.
150 за ПКС V?! Леле!
Когато аз карах (2016) беше 50лв., а ПКС IV - 70лв.
За издаване на документ нищо не сме плащали към ПУ.

# 211
  • Бургас
В този ред на мисли...Чудех се за 2 ПКС, ама не са малко пари вече. Подготвителният курс дали върши някаква работа или е пародия? Към Тракийския в Стара Загора мислех, оттам са и останалите ми ПКС- та. Някой защитавал ли е 2-ро скоро там?

# 212
Много ви благодаря за отговорите.
Пуснах документи за V ПКС в ДИУУ към Софийския университет. Там таксата е 73 лв.

# 213
Много ви благодаря за отговорите.
Пуснах документи за V ПКС в ДИУУ към Софийския университет. Там таксата е 73 лв.
Ехааа! Аз платих 170 + 70 лв за курса. В "Асен Златаров" е по-евтино, но покрай другите колежки се записах и аз в БСУ, пък и исках там, където най-малко ще ме занимават с излишни глупости.

# 214
  • European Union
В ДИУУ не искат разработен урок. Изпитът е устен. Аз се явявах преди 10ина години. Теглеше се билет, но въпросите бяха елементарни.

# 215
В ДИУУ не искат разработен урок. Изпитът е устен. Аз се явявах преди 10ина години. Теглеше се билет, но въпросите бяха елементарни.

В този формат е IV ПКС във ВТУ. Таксата е 180 лв. без курс. Rolling Eyes

# 216
Курсът не е задължителен, аз прецених, че няма смисъл да карам такъв и си платих само изпита и след това изготвянето на свидетелството. Не помня колко платих, около 120-130 лв. бяха общо. Сега гледам, че вече таксата е 150 лв. Пак да поясня, че за ВТУ говоря.
IV ПКС сме решили с колежките да караме към синдиката, но ни казаха, че септември трябвало да подадем документи.
Сигурна ли си, че е през септември? В ДИУУ регистрациите за изпит приключват до 31.07. Rolling Eyes И аз ще се явявам с група на синдиката на есен, но регистрацията си я направих онлайн както си му е реда, със всички документи и такси.

# 217
amy_nka, казаха ни, че през април е можело да подадем и трябва да изчакаме до септември, но и на мен ми се струва странно...

# 218
  • European Union
Така ще изпуснете 1 година. Ако подадете директно в департамента до 31 юли, ще можете да се явите на изпит септември-октомври,

За 4пкс изпитът е писмен. Леко по-сложен е от 5, но за работещ учител не би трябвало да е проблем.

# 219
Най-добре да се погледне във ВТУ какви са им сроковете, които са посочили за всички.

# 220
  • Някъде по Дунава
В този ред на мисли...Чудех се за 2 ПКС, ама не са малко пари вече. Подготвителният курс дали върши някаква работа или е пародия? Към Тракийския в Стара Загора мислех, оттам са и останалите ми ПКС- та. Някой защитавал ли е 2-ро скоро там?
Аз карах към ТУ Варна. Ще защитавам II ПКС през октомври. Доволна съм от подготвителния курс. Струваше 300 лв и 91лв за изпитна процедура и документи. Записах се през октомври миналата година, курсът се проведе февруари тази година.

# 221
Така ще изпуснете 1 година. Ако подадете директно в департамента до 31 юли, ще можете да се явите на изпит септември-октомври,

За 4пкс изпитът е писмен. Леко по-сложен е от 5, но за работещ учител не би трябвало да е проблем.

И аз имам такива опасения, че ще изпуснем годината. Не, че е жизненоважно, де, но все пак... Ще говоря пак с колежките и синдиката, да видим какво ще стане.

# 222
Възнамерявам да пусна документи за V ПКС. Трябва ли    предварително да уведомя училището, в което работя?

# 223
Здравейте, записвам се в групата ви, от дълго време ви чета!
Имам педагогическа правоспособност по химия и биология, но ми е изключително трудно намирането на работа, искам да задам някои въпроси. От Хасково съм, миналата година се записах в РУО, като ми казаха, че ако имат нужда от заместници ще ми се  обадят, но никой не ми я звънял все още. Разглеждам обявите в областта и не само, гледам и в областите Стара Загора, Пловдив и съм готова да се преместя дори но никой не ми се обажда, може би защото нямам опит. Досега кандидатствах само в по- големи училища, но напоследък се заглеждам и в селските такива. В селските училища обявите са за лекторски часове, 54 часа химия, 150 часа химия и биология, тук се заплаща  по- малко, нали така? И като цяло как може да е толкова трудно да се намери работа, нали навсякъде тръбят, че няма достатъчно учители, или ако има работа е за смешни пари.

# 224
Възнамерявам да пусна документи за V ПКС. Трябва ли    предварително да уведомя училището, в което работя?
Да колкото помня трябва препис извлечение от трудовата книжка, а той се изготвя в училище.

Общи условия

Активация на акаунт