Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 10

• 54 107
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
Само че в нашия случай детето е навършило 14, в чужбина е за седмица и няма как да се прибере по-рано.Не може и да ме упълномощи да го представлявам , защото непълнолетен не може да издава пълномощни 😄Детето може да е възпрепятствано по всякакви начини -болест, пътуване, състезание и т.н.Не мога да повярвам, че не е измислен някакъв  компромисен вариант

Опитайте първо да запишете детето сами. Преди две години записах сина ми и независимо че имаше 14 г не са изисквали присъствието му. Нещата май са се затегнали в това отношение. Когато детето е навършило 14 г упълномощава със съгласието на родителя.

В седмокласната тема е обсъдено надълго и широко, има и отговори от юристи, че ако детето е малолетно, т.е. няма 14, само родителят го представлява и може да го запише, без детето да присъства. Подписът или волеизявлението на малолетен нямат никаква стойност, те не са дееспособни и не могат да поемат права и задължения, това прави родителят (настойникът).
Нямат право да ви откажат записване, ако детето не присъства.

# 451
Не ми звучи никак добре, но реално нямаме никакви шансове нагоре с 3те паралелки от 133СУ. За сега след 2ро класиране ср записваме пък ще дебна директорско класиране евентуално, макар младежът да е доволен от това място. Баткото ни влезна на 1во класиране в Джон Атанасов много ентусиазирани бяхме всички,мога от опит да споделя, че само името му  е ....нито се учеше както трябва нито оценки и знания. Завърши мин година и не пожела да продължи нищо общо с компютър или технически университет. Тук не се месих изобщо каза руски и това 93то след 133то.....аз подскачам той доволен само се моля на спокоен клас и все пак някакъв натиск за учене, а не съвсем лежерна работа 😪
Какво имате предвид под "нито се учеше както трябва, нито оценки и знания"?
93то е доста по-посредствено училище от Джон Атанасов. За 133то да не говорим.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 07:48 от bubanka

# 452
  • Sofia
8 и 9кл. бяха добре, дори за 3забележки(за без д.р,говорене в час) ходихме за наказание мъмрене при психоложката заедно с класният ръководител и зам.директорката. Дойде 10кл и някаква анархия имаше една групичка деца от класа, която не желаеше да учи не носели учебници  не пишели, съответно леко пречат на часовете, пушеха и пиеха кафета с част от учителите, не се пишеха отсъствия, практиките не се спазваха.
Много се държеше на приличното облекло (без скъсани дънки, къси панталони)имаше моменти, когато не ги пускаха да влезнат в този вид облекло в училището и съответно имаше и отсъствия. И като във всеки клас на децата които им се учи ще си учат въпреки другите неща. Класната казваше "Помолила съм групичката на не учещите поне да не вдигат шум от последните чинове да не пречат на часа ".

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 07:47 от bubanka

# 453
Неприятно, katerina. Надявам се това да се е променило, защото към училището има интерес.

# 454
Здравейте, последните седмици четох много седмокласните теми, но за първи път се включвам с въпрос. Младежа е приет в искана от него паралелка с АЕ,  но иска да опита и за предната паралелка която е с немски. Според мен има шанс (делят го пет точки) , но на първите 6-7 места сме посочили езикови в 18, 35, 32 и 31. Сега обаче вече не иска толкова много тези училища, а да се премести в другата паралелка. Разликата между неговия бал и последните приети тази година в училищата които изброих е над 30 точки. Според мен няма да прескочи тази разлика на второ класиране, гледайки промените между първо и второ предишни години за тези училища. Вие как мислите? Ще съм благодарна да споделите мнения.

# 455
  • София
Здравейте, последните седмици четох много седмокласните теми, но за първи път се включвам с въпрос. Младежа е приет в искана от него паралелка с АЕ,  но иска да опита и за предната паралелка която е с немски. Според мен има шанс (делят го пет точки) , но на първите 6-7 места сме посочили езикови в 18, 35, 32 и 31. Сега обаче вече не иска толкова много тези училища, а да се премести в другата паралелка. Разликата между неговия бал и последните приети тази година в училищата които изброих е над 30 точки. Според мен няма да прескочи тази разлика на второ класиране, гледайки промените между първо и второ предишни години за тези училища. Вие как мислите? Ще съм благодарна да споделите мнения.

Според мен трябва да сте готови на този вариант и от сега да го приемете, защото наистина не се знае къде ще ви класира системата, а после вече ще е късно да св върнете на сегашното място.
Обмислете го и решите,  ние също имаме 2,3 паралелки с тази разлика от 20 30т и само 3 от желаната, но въпреки това я предупредих моята , че може да пресчоки в другите и да го очаква, да не реве после.
Тя ми каза , че няма проблем, та ние ще действаме , успех и на вас каквото и да решите.

# 456
Нищо не се знае. По-вероятно не, но, ако участва детето във второ класиране, то задължително са записва на по-горно желание, ако бъде прекласирано. Не избирате дали да остане в този клас.

# 457
  • Sofia
Неприятно, katerina. Надявам се това да се е променило, защото към училището има интерес.
Много са ми пресни наблюденията мин.година завършихме едва ли. Но иначе изградиха и запазиха приятелски отношения с преподавателите. Класната им редовно ги водеше на театър и дори големи момчета винаги се събираха и ходеха поне 15 и повече. Агресия няма поне в нашият клас не е имало. Даже баткото сега "Мамо не се притеснявай, нали знаеш в Джонката може да влезне винаги 🤣 "
Успех на всички дечица, спокойствие до колкото е възможно на нас родителите.

# 458
Благодаря , говорили сме и знае, че после няма връщане и уж го е приел…ще мислим

# 459
  • София
Благодаря , говорили сме и знае, че после няма връщане и уж го е приел…ще мислим
и ние сме така с девойката в 105 с АЕ, преди нея е 105 С ИТ език. Но пък може да се качи до 7 или 18 .
И вече не знам какво да правя

# 460
  • София
Здавейте!
Детето ми е прието в НФСГ. Сега се колебае дали да участва във второ класиране - има реални шансове да бъде приета в НТБГ. Не и достига 1,5 точки. Ако някой има впечатления от НФСГ моля нека сподели. Ще ни бъдете много полезни.

# 461
  • София
Нашата вчера се прибра от лагер и говорихме и тя ми вика ама аз така на майтап казах японски , и аз като скочих и викам какъв майтап бе , ти добре ли си,  сто пъти ти казах да го слижим по надолу ,сега като много знаеш ако ще учиш това , което си пожелала , тя ми се смее и ми вика ми добре .
Ей на тийнейджър да не се вярва, те често криволичат в мненията си, яд ме е малко даже , че и давам право на избор прекалено даже , а те не са готови на тази отговорност,  та стискайте палци да се преместина горе , че дупе да и яко с този японски иначе 🤣
Все пак не е настроена лошо де за японския , просто така си мислила , че няма да стигне до 20 желание. До 10 нямахме шанс, писахме ги ей така за всеки случай.
Разбира се и аз се изненадах от високите балове , но бях почти сигурна , че точно там ще се спре компютъра.
Следващата и желание на което беше приета е 119, което изобщо пък не иска , но защо и тя не знае , сега много се влияят от съучениците си и техните мнения.
Здавейте!
Детето ми е прието в НФСГ. Сега се колебае дали да участва във второ класиране - има реални шансове да бъде приета в НТБГ. Не и достига 1,5 точки. Ако някой има впечатления от НФСГ моля нека сподели. Ще ни бъдете много полезни.

Аз за точка и половина бих пробвала, имат малка разлика двете гимназии и едната е , че езика в НТБГ се учи интензивно , докато в НФСГ е разширено, и с този ремонт, кой знае кога ще е приключил. Дано е до септември.
Успех каквото и да решите.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 09:38 от vivi_23

# 462
и ние сме така с девойката в 105 с АЕ, преди нея е 105 С ИТ език. Но пък може да се качи до 7 или 18 .

изпрати и двете деца в 133
по-добро е и от 7, и от 18, за 105 да не говорим

# 463
  • София

Чакай сега, нали за Вазова се борите, къде стои тя между останалите желания , наистина може да я вземат и в другите дето са изброени.
А ако запишете момчето в 133, после като не ви устройва на второ какво е станало, не става ли и тя да отиде при него с над планов прием, ако става няма какво да се чудите , пробвате и после при него.

# 464
И аз вече се обърках от таз безкрайна драма. 105-“затвора” е бил дори сред желанията..

Общи условия

Активация на акаунт