Не просто свекърва, а жив дявол

• 17 262
  • 321
  •   1
Отговори
# 60
Където съм работила, са идвали колеги с с болни деца на възраст, в която не могат да се гледат сами, и не е било само семейни бизнеси. Но и работата не е била с табли и каси, а като за висшисти, с цялото ми уважение.
В случая не разбирам защо при две висши и наличен бизнес само на тях двамата с мъжа ù, авторката се занимава да пази реномето и бизнеса на някаква магазинерка. Която, между другото, съм убедена, че държи магазина си само и само да не ходи да търси работа за шеф, а не защото много разбира от търговия и разбива пазара в квартала.

# 61
По-скоро на мъжа й е добре така. Вероятно много добре. Няма шеф, няма никога да го уволнят, има свобода, която няма да има при никой работодател освен при мама. Ще наследи бизнеса й.

Жената как ще си търси друга работа?
Означава той да бачка повече, да има по-малко свобода, може да се наложи и да назначат външен човек, на който трябва и да се плаща.

# 62
Тенис, плуване, футбол, шах за едното дете само, което е на 10г. Има още едно на 5г. Работите в магазина на свекървата. Въртите и онлайн магазин. С две висшета сте, но пишете “съзтезание”. Мъжът ви е слуга на майка си. Кой ги гледа тези деца? При това, което сте изброили, вие трябва да сте извънземно. Това и по филмите го няма.

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 20:58 от Rumi11111

# 63
Не знаем на колко години е тая свекърва. Ако е вече стара и скоро ще остави всичко в ръцете на младите е едно, ако е на 55 + може да си върти магазина още дълго.
В съседната тема има една свекърва на 50 така че...

# 64
Този мъж сякаш е с твъъърде мек характер.
Иначе работодателят не е някакво възвишено неземно същество, което трябва да бъде обожествявано, че заплаща труда на служителите си (което така или иначе е длъжен да прави независимо дали те са от семейството му или са случайни хора).
Абе, какви са тези баби, които така се държат с внуците си... Светът май наистина сериозно се е бъгнал

# 65
При такава майка логично да е с мек характер.

# 66
Аз за себе си по бих могла да преглътна ( макар че напоследък ми е много къс фитила), но някой да ми обижда детето, да му обяснява, че е тъпо, ще му се види тесен света. Със сигурност няма да ходя да плача някъде. А самото дете представям си как се е почувствало, ако не сте го защитили.

# 67
А какво те спира да започнеш работа в някоя банка или счетоводна къща? Заплатата ще е по добра от тази на продавачка в квартален магазин, регламентиран работен ден, по културна среда, ще имаш време за онлайн бизнеса. Мъжът ти ще си намери друга продавачка, такива под път и над път. Е, пак няма да си шефка, обаче.

# 68
"Работим в семейния бизнес на мъжа ми, който е създаден от неговите родители, т.е. ние наследяваме този бизнес, майка му обаче все още идва да работи, и повечето решения ги взима тя.......
Да разбирам ли, че бизнесът е прехвърлен на името на мъжа ви или свекървата вече е на оня свят- щом има наследяване?
Жената, изградила този бизнес сигурно е на около 50-55 години, а вие я чакате да умре най-накрая.
Ако не е така, напуснете и създайте свой бизнес и като усетите след време, че бъдещата ви снаха няма търпение да изчезнете, моля не се нервирайте и не се превръщайте и вие в "жив дявол".

# 69
Какви са тия две висши? Бакалавър и магистър за две ли се броят?
Ако е някоя ала бала специалност, може би по-скоро трудно ще си намери нещо по-доходно и то в малък град.

# 70
С цялото ми уважение към авторката, но на мен ми се струва малко пресилено всичко. Вие ще наследите бизнес, имот и прочее, когато притежателят е вече неспособен да се грижи, или се спомине. Сега сте само помощници. Поговори с мъжа ти и му кажи, че имаш нужда от смяна на работното място, защото се чувстваш депресирана и много напрегната, което освен на теб, ще се отрази много неблагоприятно и върху цялото семейство.
Относно свекървата - ти се радвай, че не ти прави магии, има къде къде по-проклети.

# 71
Имам познати, които бяха на 90% във вашата ситуация. Бизнеса на мама и тате, те двамата...нататък е ясно. Е, един ден нещата ескалираха и те напуснаха семейния бизнес. Намериха си работа на други места и си свиркат. Не са останали гладни и на улицата. Просто понякога човек иска да направи нещо, друг път се прави, че иска

# 72
Не вярвам колко е тежко да работиш при свекървата и мъжа си. Като е болно детето просто не отиваш на работа, като си бременна и ти се гади сутрин, пак си оставаш вкъщи, защото тези деца се падат внуци на шефката и да се нацупи няма да те уволни. Е, сигурно нямаш осигуровки и заплата, ама свободата Санчо, нали? Като претеглиш полза/вреда си седиш зад щанда и така 7-8 години.
Снахата на едни роднини с няколко магазина, поработи някъде 2 години в банка и набързи се включи в бизнеса на свекървата. Ама е хитруша, “мамо това, мамо онова, да си ми жива и здрава”,  излияния във фейсбука за всеки празник на мама, признавам си, аз не го мога. Обаче,  води и прибира деца от училища, пишат домашни в офиса, не се гъне по телефона, че пак трябва да излезе в болнични, явно я устройва. Не е за мен такъв живот, ама хора разни.

# 73
Благодаря ви, прочетох всичко, и наистина благодаря за всяко мнение, магазинчето ни е квартално, но едно от големите, аз съм и счетоводител и продавач-консултант, и хигиенист, и да - извънземна майка, защото успявам да водя сина си на всяко едно от изброените занимания, понякога с помощ от приятели, понякога изцяло сама, но града ни е малък така че успявам. Наистина ви благодаря за неутралното мнение, което споделяте, понеже в един момент човек се чуди дали не преувеличава всичко, наистина има къде-къде по-тежки случаи от тези мои тегоби, но понякога дори споделянето на проблема го прави половин проблем. Ще осмисля всичко написано, ще взема решение!! Още веднъж благодаря!!!

# 74
Изобщо не знам как имате време да развивате успешен онлайн магазин, ако се занимавате и с бизнеса на свекърва ти. И това наследяване наистина тръшва всичко - какво и кога наследявате...Мисля, че всъщност всичко ти е ОК, само свекървата те дразни и след като се оплачеш тук, всичко ще си продължи по старому. Имай предвид, че колкото ти се дразниш от нея, толкова и тя от теб - квит сте. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт