Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 158 201
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 1 005
Обадих се на човека за 684-ти път. Още с вдигането на тел. беше предвидил защо може да му се обажда една съоткачалка и с равен тон изрецитира: "Да, така са ми желанията. Да, това ми е първото желание." Simple Smile

# 1 006
  • София
Биби,  толкова мераклии има всъщност  за английски ( хем  заради езика, хем заради безплатното образование), ако имаше толкова опции в университети, колкото казваш, никога нямаше да се мъчат  въпросните примерно с машиностроене, други инженерства, варианти на математика, физика,  информатика  и сие на немски (учен само на курсове понякога).  Но се мъчат, факт, хубаво изключение е ТУМ.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 21:40 от пенсионирана русалка

# 1 007
Но в друга тема по друг повод съм споменавал, че никой от познатите ми, завършили НЕГ, не работи с немски, всички ползват английски в работата си. Включително две от форумките тук, които се закачат с мен...факт...
Преди години всички учеха руски и после някакъв западен език. Човек има потенциал за два чужди езика, единият от които английски и сега на мястото на руския идват немски, френски или испански. Всеки хвърля заровете кой ще му трябва повече. Сега, може да се окаже, че си учил немски, а ти трябва френски, но това е съдбата, няма как да знаеш. Но все пак изучаването на един език, какъвто и да е той, обогатява културата на човека

# 1 008
  • гр.София
Та за 133 да си кажа. Много VIP-ове, много нещо. А синът му едно срамежливо момче, чак да не повярваш.
Така, че в заключение, ако искате децата ви да учат с  VIP-ове от Парламента, това е вашето училище...
Laughing
Забавна история, но са пълни глупости, прощавай.
За едното ми дете чак в 7 клас разбрахме,че си имаме майка - депутатка,( като близначките й дори бяха в близкия приятелски кръг)
А сега при дъщеря ми си имаме известен баща- същата работа. Пак класът разбра случайно и след доста време. И никой с нищо не пречи и не парадира .В повечето училища има известни родители. А пък Парламентът се измести, ако не знаете -) И в 8 клас се влиза с бал , а не с месторабота на родител.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 21:46 от blanc

# 1 009
Обадих се на човека за 684-ти път. Още с вдигането на тел. беше предвидил защо може да му се обажда една съоткачалка и с равен тон изрецитира: "Да, така са ми желанията. Да, това ми е първото желание." Simple Smile
И на мен ми минаха идеи за корекции, ама не ми ги гласуваха дори на първо четене. Редиха лего и казаха "Така ще бъде."

Tisisat, как да не помним?! Петли, хора, веселби. Чак ме вдъхнови за снимка да отзнаменувам създаването на списък.

# 1 010
Kbl, аз си мислех, че пише бала до всяко желание поне от миналата година. Ама то и тази годишни няма още и пише 0ли.

Иначе не мисля, че е добра идея да пише колко кандидати има за дадена паралелка. Ще настане ужасна паника.

Представете си нотификации на телефона "Още 10 кандидати. разглеждат паралелка XXX"

Или влизаш и "последните 2 часа подадоха 50 кандидати за паралелка XXX"

Това може да е полезно. Като подадеш за дадена паралелка и после препоръка "други потребители предпочетоха Паралелка УУУ и ZZZ"

И линк с отзиви към бгмамма страницата за даденото училище. А догодина и бот да проверява за нови отзиви и ги рейтва, само ако са от записали се родители, а не ЕЖК". 

Да си редиш желанията още в началото на годината и цялата рода да ги лайква 🤣 така ще знаеш предварително кои са социално приемливи и да не хабиш бал.

Като излезнат резултати и класиране, да има функция за споделяне във всички социални мрежи, но с официален линк, а измислени резултати, както сподели Рамацоти.

Да не се размечтаваме много да не вземат да го осъществят. 🤐

Малко МОН трябва да подсилят сървърите за толкова голям engagement.

Може да се направят по други неща още сега. Анимация как работи класирането, обяснено с балончета с бала, за да разберат всички родители визуално.

# 1 011
Та за 133 да си кажа. Много VIP-ове, много нещо. А синът му едно срамежливо момче, чак да не повярваш.
Така, че в заключение, ако искате децата ви да учат с  VIP-ове от Парламента, това е вашето училище...
Laughing
Забавна история, но са пълни глупости, прощавай.
За едното ми дете чак в 7 клас разбрахме,че си имаме майка - депутатка,( като близначките й дори бяха в близкия приятелски кръг)
А сега при дъщеря ми си имаме известен баща- същата работа. Пак класът разбра случайно и след доста време. И никой с нищо не пречи и не парадира .В повечето училища има известни родители. А пък Парламентът се измести, ако не знаете -).
Въобще не е глупост историята ми.
Аз обясних в поста, че детето на този господин също с нищо не парадира, но на 1-вия учебен ден ме изуми с отношението си.

# 1 012
Мда. Или да ти предлага "за хх нямаш бал, но училищата с подобни профили са a, b, c" и например излизат учебните планове. Или автобиографията на преподавателя по профил и рейтинг като в супердок.

# 1 013
Аз пък си мисля, че би било интересно и полезно, не знам дали е възможно обаче, като влезем да виждаме къде се движи нашето дете към момента според желанията си и съответно да може да се пренарежда в срока за подаване на заявления за първо класиране.
Мда. Или да ти предлага "за хх нямаш бал, но училищата с подобни профили са a, b, c" и например излизат учебните планове.
Това ми харесва, защото посочва други сходни възможности според заявения интерес на детето. Специално за София с над 400 паралелки ще си е помощ

# 1 014
Ми вие им написахте план за ъпгрейд, дано четат Simple Smile

# 1 015
Но в друга тема по друг повод съм споменавал, че никой от познатите ми, завършили НЕГ, не работи с немски, всички ползват английски в работата си. Включително две от форумките тук, които се закачат с мен...факт...
Преди години всички учеха руски и после някакъв западен език. Човек има потенциал за два чужди езика, единият от които английски и сега на мястото на руския идват немски, френски или испански. Всеки хвърля заровете кой ще му трябва повече. Сега, може да се окаже, че си учил немски, а ти трябва френски, но това е съдбата, няма как да знаеш. Но все пак изучаването на един език, какъвто и да е той, обогатява културата на човека

При ученето на руски (и на всички други славянски езици) има едно голямо предимство - глаголните времена, винаги знаеш дали става въпрос за сегашно, минало или бъдеще време. При другите чужди езици това предимство го няма.

# 1 016
Добавят минимален бал на подадени до момента заявления и брой подадени заявления за този код и гледайте какво ще стане.

# 1 017
Добавят минимален бал на подадени до момента заявления и брой подадени заявления за този код и гледайте какво ще стане.
Определено бих искала да мога да го видя и да реагирам, евентуално.

# 1 018
Мда. Или да ти предлага "за хх нямаш бал, но училищата с подобни профили са a, b, c" и например излизат учебните планове. Или автобиографията на преподавателя по профил и рейтинг като в супердок.

Това с отзивите не е добра идея. Амазон се борят с години как да имат качествени отзиви (ревюта). Ползват се какви ли не тактики за самопромотиране, за сриване на конкуренцията или сваляне на цени. В Алиекспрес давали отстъпки за отзив.
Ще вземе да има се появи черен или хайде сив пазар на точки. Ако дадеш позитивен отзив, получаваш 20т бонус за следващо дете, представяте ли си. Ако си защитавал години наред гимназията, бонус и за приятелски деца...  Ще монетаризираш... не се сещам дума "топ точкар" отвсякъде

Gamification

# 1 019

При ученето на руски (и на всички други славянски езици) има едно голямо предимство - глаголните времена, винаги знаеш дали става въпрос за сегашно, минало или бъдеще време. При другите чужди езици това предимство го няма.
Руския го знам перфектно, с едно условие, говоря само в именителен падеж, като другите падежи ги слагам произволно за цвят. Но никога не ми е трябвал и не съм го ползвала. С руснаци съм говорила на английски и на български. Но френския ми трябваше и съжалявам, че не го знам.
Ако вместо руски учех френски, но късно е вече

Общи условия

Активация на акаунт