Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 158 394
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 1 065
И мен сигурно затова ме проверяват.

# 1 066
  • София
А мен не ме проверяват.
И мен не ме проверяваха, докато бях в България, но откакто съм в Гърция, ме проверяват всеки път. Сигурно предполагат, че в Гърция хора не живеят. Joy

Или са те надушили, че си юрист и си връзват....копчетата на клавиатурата Joy
Наздраве, народе  :beer

# 1 067
4 мин и край.

Проверете тийновете да не са подменили желанията и благодаря за всичко

# 1 068
Край, кой написал, написал. Сега започва чакането...

# 1 069
И всичко това, съчетано с някакво съревнование между родителите и децата кое колко точки има на НВО и е по-по-най, колко езика знае до тук и на какво ниво, кое ще учи в най - елитното от всички елитни училища. И не, не говоря за групата, а за реалния живот.
Аз с обратна гледна точка, ако позволите.
От миналата година, септември месец, когато лично реших да участвам в тази "истерия" 😂, единствено съревнование и напрежение чета и виждам само тук, в реала - не.
По - голяма част от близкото ми обкръжение са хора с поне две магистратури, дисертации (вкл. и аз), но преминаха през НВО абсолютно спокойно. С големите им деца беше същото и повечето са в топ 10. Предполагам и с малките ще бъде така.
Е, ние едва ли ще попаднем там. Вероятно и защото не следвах успешния модел - без школи и с подготовка само у дома, което ни изяде страшно много време и към днешна дата го отчитам като грешка.
Бг мама е тера инкогнита за тия хора и както каза изкуственото мозъче, след перфектно зададен Промп - ненадежден източник на информация и предимно фрустрация. 😂
Изкуственото мозъче така каза. 🤷Ся, да не подскочите вурху "моите" думи. Те са само цитат.
Все пак има младежи и девойки, дето са писали баш Изкуствен интелект на някое си място.
П. П Желания не сме прередили. Първи вариант и това е.
Посетихме днес страхотен гръцки ресторант - май на Мария Жекова, на близък. Хапнах, пийнах и резултати не ща. 😂
Искам утре нормален работен ден, демек почивка!
Обратното броене започна.
Успех на всички деца! ❤️❤️❤️
Нека всеки попадне там, където ще се чувства на място и сред свои и ще разгърне максимално потенциала си. 🙏🍀

# 1 070
Моето не прояви интерес повече, не сме правили промени. Сега да видим кой с какъв бал и какви желания е редил.

# 1 071
Надявам се да я заключиха тази “проклета” система. Simple Smile Днес цял ден умуваме дали да правим промени…

# 1 072
  • у дома...
Добре де. Хипотетично при 10 абсолютно еднакви - бал, сбор от НВО, балообразуващи, свидетелство как приемат всички?
И да, ясно ми е, че такава и системата, което не означава, че трябва да ми харесва.
Ключовата фраза е "абсолютно еднакви" от предвидените в Наредбата.
По-зрелите като мен помнят, че едно време имаше и препоръки от дружинния съвет, от класния... Да включат и това в настоящата Наредба предлагам аз!

# 1 073
Никакви промени не сме правили. Хаотичните действия и промяната на първоначалната нагласа обикновено са грешка.
Успех на децата!
Надявам се утре следобяд да има класиране.

# 1 074
Аз тук "вентвах", за да не натоварвам домочадието. Почнах да се напрягам вътрешно около април, все ми се струваше, че не учи достатъчно. Благодаря, че ме търпяхте!
Наборката и приятелите й вече забравиха, според мен. Радват се, че компанията са още всички в София и са навън по цял ден. Ех, това да си млад, безгрижен и да не ти пречи жегата, ми липсва.

# 1 075
Здравейте, мами! Не съм се включвала в темата, досега само четох. И ние с наборката написахме желанията, тя беше инциаторът.😂  Имаме само 6 желания, бяхме си решили горе-долу какво да пишем, а и балът и е приличен. Дано на първо класиране да се отървем от това кандидатстване, че направо ще ми кипне главата. Да влизаме, надявам се, на първо желание и да се отпусна малко.

Друг въпрос, който не е свързан с темата и се извинявам за което. Знаете ли как се сменя профилната снимка?😂😂

Късмет на всички деца с класиранията! Дано всеки е доволен! Знам, че с толкова готини майки като нас, децата ще успеят!🍀

# 1 076
Ох, и на моята "тийнка" и предстоят матури следващата година. Отсега се притеснявам, нека всичко да е наред. Късмет на кандидат-гимназистите, дано се класират в желаното училище!❤️

# 1 077
Здравейте! Извинявайте, можете ли да ми подскажете, но не знам дали може да се кандидатства в две области едновременно и ако може, то дали с едно заявление или не? И класирането как става - в двете области поотделно или не? Благодаря за отговора!
Да, може да се кандидатства в повече от една област.
Да, за всяка област се попълва отделно заявление.
Да, детето може да бъде прието едновременно в две области.
Да, може да се запише на първо класиране в едната област и да изчака второ класиране в другата област.
Детето може да бъде записано само в една област и в съответното РУО от училищата носят документите на записаните деца, в това число оригиналното свидетелство за седми клас, иначе няма да бъде потвърдено записването на детето.
Благодаря!

Мама Ру, как така хем е записано в едната област и са му предадени документите, хем изчаква във втората област? И какво става тогава на 3-то и 4-то класиране? Пак си стои записано в едната област, а чака за другата?
Просто ми е любопитно, понеже не знам Blush

# 1 078
При изредените в таблица желания има колона "Бал" след всяка паралелка - там утре ще въведат минималния необходим бал за прием в тази паралелка ли?
Няма минимален необходим бал. Трябва да въведат бала на всяко дете за конкретните паралелки, посочени в заявлението му и след приключване на класирането - минималния и максималния бал за тези паралелки.
Примерно:
Иван Петров Стоянов
1. СМГ - 493,750
2. АЕГ - 485,250
...
Освен бала на детето за всяка паралелка, ще се вижда и минималният бал на паралелката.
Тоест ако детето не е прието по първо желание, ще видите каква е разликата с последното дете влязло в тази паралелка.

# 1 079
Няколко страници назад една от майките сподели отговор на същия въпрос от РУО - на първо класиране може да се запише в едната област и да участва на второ в другата, но за да участва в трето не трябва да е записано никъде.
Преди след второ класиране се виждаше ще я има ли паралелката или не, условието беше да има записани 18 деца, в противен случай паралелката падаше дори да чакаха за трето класиране 10 деца още. Може би и сега информацията се синхронизира на национално ниво след второ класиране. Или е слабост на системата, но все още я има тази възможност. Предполагам и, че децата, които я ползват не са толкова много, че да окажат някакво съществено влияние на класиранията.

Общи условия

Активация на акаунт