Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 546
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 150
Всъщност, подаването на заявление е елементарен процес, проблем са възможностите на детето и съответстващите желания. Но, това е положението. Ще трябва да се свиква. Както казват футболистите, гледаме напред, животът продължава, колкото и да се дразня на това клише.

# 151
  • София
Е как да не е високо нивото на математика в математическите паралелки. Имат средно по 9 часа математика седмично след 8ми клас. Двете паралелки са с бал по- висок от всички езикови гимназии. В паралелките с биология, химия часовете мат са по-малко и там нивото няма да е такова, но те наблягат на други неща.
и ме питат за паралелката с математика в 31-во в София. Имате ли впечателения?
НПМГ - не мисля, че трябва да се обсъжда нивото.

Моят коментар е за въпроса за 31-во.

# 152
При нас колебанията при подреждане на желанията са големи, скоро няма да се подава, явно. Каква е тази мода по испанския, не знам. Промъква се някаква идея за ФЕГ,  интересно ми е, че не прочетох да се споменава като желание на други деца в темата.

Здравейте,мойто момиче се е наосчила към Фег.Дано и стигне бала и да се приключи още на първо класиране.
Успех!

# 153
  • у дома
И аз смятам да подам и в съседна област, понеже не съм уверена, че в София ще се класира в първите си желания.
Но там смятам да подам чак на трето класиране, защото ако случайно го приемат първо желание в съседна област и не се запише, губи мястото си там. Поне така ми отговориха в РУО София.
Скрит текст:
Във връзка с Ваше питане с вх. № РУО1-............/26.06.2024 г. относно кандидатстване в различни области Ви уведомявам, че съгласно чл. 65 от Наредба № 10/01.09.2016 г. на министъра на образованието и науката за организация на дейностите в училищното образование класирането се извършва централизирано на областно ниво, което означава, че ако ученикът е приет в няколко региона на първо класиране, следва да подаде заявление за участие във второ класиране във всяко едно училище, в което е класиран, освен ако не е класиран по първо желание (в този случай не може да се подава заявление за участие във втори етап).
Съгласно чл. 67, ал. 1, т. 1 и т. 2 от горецитираната Наредба във втори етап на класиране участват учениците, които не са класирани в нито едно училище в областта или са класирани по второ или следващо желание, но не са се записали и са подали заявление за участие във втори етап, т.е. възможно е ученик да участва на втори етап в различни области. На трети и четвърти етап обаче това не е възможно, тъй като съгласно чл. 68, ал. 1 и чл. 68а, ал. 1 от същата Наредба в тези класирания участват ученици, които не са записани в нито едно училище в страната на места от държавния план-прием.
Ще подадете на 3то,ако има останали места,които ви интересуват което хич не е сигурмо.

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 11:13 от svetlaem

# 154
Моето дете стана още  в 7 , за да подаваме . Сън не спал Laughing
Няма колебания той, от доста време си е избрал, дано не съжалява за избора си, ама поне си е негов и няма да може да ми се сърди Laughing

# 155
Моето дете стана още  в 7 , за да подаваме . Сън не спал Laughing
Няма колебания той, от доста време си е избрал, дано не съжалява за избора си, ама поне си е негов и няма да може да ми се сърди Laughing
ВИНАГИ има как да ти се сърди 😎 просто варианта в тоя случай е “ ти защо не ме СПРЯ да искам точно това, а не ме насочи към ..еди какво си” 😂

# 156
Подадохме успешно, имаме входящ номер  и би трябвало това да е всичко.
Но ме гложди, че не намерих откъде да въведа адреса на детето и сега не е попълнен. Има само телефон. Дали е проблем? Ако е проблем, може ли съдайствие откъде да попълня адреса

# 157
  • София
Е как да не е високо нивото на математика в математическите паралелки. Имат средно по 9 часа математика седмично след 8ми клас. Двете паралелки са с бал по- висок от всички езикови гимназии. В паралелките с биология, химия часовете мат са по-малко и там нивото няма да е такова, но те наблягат на други неща.
Скрит текст:
2. Деругото дете иска математика, бала според мен ще стигне за НПМГ, но искат да имат резервни варианти , заради високите оценките тази година и ме питат за паралелката с математика в 31-во в София. Имате ли впечателения?
Мисля, че имаше коментар по-напред точно в тази тема, че нивото на математика не е високо.

Няма ли да е по-добре да огледате езиковите гимназии с идея да се избере профил математика за 11 и 12 клас?
Гледах сайта на 1АЕГ например и там можеше да се избере математика като профил.

Ама  вижте за къде  е коментарът, не за  НПМГ математика, а за  31-во и принципно за мат паралелки извън СМГ и НПМГ. И да, доста по-вероятно е  нивото на  ПП математика в езикова да е по-високо от  това в такива паралелки.

# 158
Подадохме успешно, имаме входящ номер  и би трябвало това да е всичко.
Но ме гложди, че не намерих откъде да въведа адреса на детето и сега не е попълнен. Има само телефон. Дали е проблем? Ако е проблем, може ли съдайствие откъде да попълня адреса
И нашият не е, нито номер на свидетелство / нали няма още оценки /, но не смятам, че ще е проблем. Не знам при другите излиза ли ?

# 159
Svetlaem, мисля, че приоритетът е ясен.

# 160
  • у дома
2. Деругото дете иска математика, бала според мен ще стигне за НПМГ, но искат да имат резервни варианти , заради високите оценките тази година и ме питат за паралелката с математика в 31-во в София. Имате ли впечателения?
Мисля, че имаше коментар по-напред точно в тази тема, че нивото на математика не е високо.

Няма ли да е по-добре да огледате езиковите гимназии с идея да се избере профил математика за 11 и 12 клас?
Във 2 АЕГ също има много добри учители по математика и пп мат.

# 161
Да, при мен излезе целия коментар и не ми стана ясно, че коментарът е за 31-во училище. 

Относно математиката в други училища, но и с риск да подведат някой, тъй като не съм запозната подробно със 125то училище, но ми е правило впечатление, че на олимпиади по математика и природни науки има деца от това училище и се представят добре  Казвам го като вариант за математическа паралелка.

Скрит текст:

Ама  вижте за къде  е коментарът, не за  НПМГ математика, а за  31-во и принципно за мат паралелки извън СМГ и НПМГ. И да, доста по-вероятно е  нивото на  ПП математика в езикова да е по-високо от  това в такива паралелки.

# 162
  • София
В темата за "неелитни училища" ( дефиницията си е на автора на темата) има в последните постове  две или три изцяло негативни мнения за  мат. паралелката в 125-то след  7 клас.

# 163
И ние подадохме - две области по 5 желания наредихме. За нашата сложихме две желани, за които 60-100 точки не стигат 😭, ама ги иска и на трето място, това, на което всъщност се надяваме плюс още две резервни. За съседната област умишлено написах на първо място желание, което едва ли ще стане и добавихме още две училища с четири паралелки за каквито тук няма шанс. Писали сме както езикови, така и професионални. Ще има да мисли една седмица кое да избере, очаквам да бъде приета в двете области не на първо желание, така ще има още няколко дни да вземе решение докато тече второ класиране. Разбирам страховете и колебанията й, изборът е важен и отговорен, но тя трябва да го направи, за да не съм виновна после аз 😁. Това са нейният живот и нейното бъдеще.

# 164
  • София
Подадохме точно за 6 минути. Щеше да е по-малко, ако не карах набора да потвърждава изрично и с ръка на сърцето всяко въведено желание. 🤣 Айде, на късмет да е!

Общи условия

Активация на акаунт