Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 235
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 1 875
  • София

Не го разбирам това за спорта. Да, после ще вземе мястото вероятно следващото по бал дете, но до второ класиране ти поставяш под напрежение едно дете, минало напрежението седми клас. Не е ок това, не е честно, а и 500 точки изкарват единици. Обаче, на чужд гръб и сто тояги са малко.
Това и в  обратния случай важи, обаче. Дайте да ги налагаме  "гадовете", решили да се пробват
 в две области -всички под общия знаменател "спортисти". Оставете ги баш "спортистите", имащи за цел да се фукат, за тях има резон да се недоволства. Но има и други деца, които се колебаят съвсем реално...И в действията им няма нищо неетично. Какво финално ще изберат  няма значение, понеже  по-високият бал от  този на "чакащо" дете им дава право да си "маркират" нещо, което им е  сериозно в полезрението,  дори и то после да мине на  заден план заради разни обстоятелства. И не са малко такива деца, аз сигурно не бих пуснала моите другаде на  13-14 години, но други хора го правят. Форумът познава доста  примери за това. Нали не мислите, че въпросните деца не са кандидатствали и в  своята област?

# 1 876
Сидония,
истината е, че хората имат право да кандидатстват в две области, явно и възможността да се класират.
Не винаги може да се предотврати злоупотребата с право.
Дори правата си, хората упражняват според собствената си съвест и разбирания за добро.

# 1 877
Лелин сладък е приет по второ желание в Пета, за Първа ще пробва, но силно се съмнявам да успее, Балът е убийствен 458
Е поне е мечтания НЕ.
За кандидастването в други области , ей така за да си начешем егото и аз не го разбирам. Може и без да кандидаства да каже, че има бал ХХХт и те му стигат за СМГ, НПМГ, МГ Пловдив, Варна,Първа, Пета и амнайста елитарна гимназия

# 1 878
Сидония няколко пъти обясни, че знае със сигурност че кандидатстването на детето в другата област е единствено и само с цел да се похвалят, че балът му стига и за там. Кое не стана ясно? В този случай наистина си е чиста проба егоизъм и начесване на его!

И така да е, защо пък не? Разрешено е, нали? А СМГ си е висока топка и си е постижение да те приемат. Освен това човек никога не знае и не е лошо да имаш опция.

# 1 879
Щом му стига за смг тук, надали в ..където е няма да го приемат, че да се надява на тази “опция” в Сф

# 1 880
  • София
Щом му стига за смг тук, надали в ..където е няма да го приемат, че да се надява на тази “опция” в Сф

Под опция се има  предвид по-скоро шансът  да размислиш в последния момент и търсеният до момента уж ефект на фукня  да стане нещо реално. Апетитът идва с яденето, колкото и грубо да звучи.....

# 1 881
  • София
.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 21:06 от danien

# 1 882

Не го разбирам това за спорта. Да, после ще вземе мястото вероятно следващото по бал дете, но до второ класиране ти поставяш под напрежение едно дете, минало напрежението седми клас. Не е ок това, не е честно, а и 500 точки изкарват единици. Обаче, на чужд гръб и сто тояги са малко.
Това и в  обратния случай важи, обаче. Дайте да ги налагаме  "гадовете", решили да се пробват
 в две области -всички под общия знаменател "спортисти". Оставете ги баш "спортистите", имащи за цел да се фукат, за тях има резон да се недоволства. Но има и други деца, които се колебаят съвсем реално...И в действията им няма нищо неетично. Какво финално ще изберат  няма значение, понеже  по-високият бал от  този на "чакащо" дете им дава право да си "маркират" нещо, което им е  сериозно в полезрението,  дори и то после да мине на  заден план заради разни обстоятелства. И не са малко такива деца, аз сигурно не бих пуснала моите другаде на  13-14 години, но други хора го правят. Форумът познава доста  примери за това. Нали не мислите, че въпросните деца не са кандидатствали и в  своята област?
Точно "спортистите" са на фокус, аз поне не видях някой да коментира децата, които се колебаят.

# 1 883

Защо? Това си е съвсем легитимна опция - като го приемат детето и на двете места тепърва ще мисли и претегля. А първоначално може да не е залагало особено на тази опция и затова да не е мислило сериозно за СМГ, но след това кой знае?  Ами ако вземе, та размисли ще си вземеш ли думите назад?  Никой не е в обувките на другия и не знае кое дете е спортист. Например може да казват, че е за спорта, но само от страх да не се изложат ако не стане, но иначе тайничко да им е опция.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 21:03 от Черна станция

# 1 884
Сидония няколко пъти обясни, че знае със сигурност че кандидатстването на детето в другата област е единствено и само с цел да се похвалят, че балът му стига и за там. Кое не стана ясно? В този случай наистина си е чиста проба егоизъм и начесване на его!

"Една жена каза" и "Една жена знае".

Хайде моля ви по-сериозно. Не сме в Соца със Софийското жителство. Който иска да не е "прецакан", просто изкарва необходимия бал. Или чака и се примирява и се моли да падне бала.

Ако аз бях на мястото на тези деца, също щях да подам в две области(или колкото там са) и да решавам в дните до записване. Когато изведнъж успееш да се класираш за най-добрата МГ, макар да не си се надявал...ето тогава започва истинското колебание. И никой няма право да ги осъжда. Родителите могат да казват каквото си искат и с различни подбуди. Но аз пък съм сигурна, че не е само "да пробват".

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 21:04 от Аncy

# 1 885

Коментарът ми е насочен единствено срещу тези, решили да си начешат егото.

# 1 886
Имам голям проблем сега и искам съвети. Детето ми е прието в 35то, но иска НПМГ. Въпросът е, че 2НЕГ е на по-предно желание, а шансът за прием там на 2 класиране е много висок, тъй като не достигат 3 точки спрямо НПМГ, където не достигат 6 точки. Големият проблем са локациите на училищата. 35то е на 30 минути, а 2НЕГ- на 40. Добра идея ли е да се изчака ли 2 класиране или директно да се записваме? Тънката разлика е, че до 35то се стига с метро, а до 2НЕГ с автобус.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 21:44 от hlorovodorod_hcl

# 1 887
  • Варна
Вероятно глупав въпрос. Прието е детето по пето желание. Иска да участва във второ класиране. Ако на второ класирането се качи до четвърто желание, може ли все пак да избере да се запише в първото училище от първото класиране по пето желание?

# 1 888
Вероятно глупав въпрос. Прието е детето по пето желание. Иска да участва във второ класиране. Ако на второ класирането се качи до четвърто желание, може ли все пак да избере да се запише в първото училище от първото класиране по пето желание?
Не

# 1 889
  • София
Не! Там където е прието на второ класиране или се записва, или рискува за трето. Затова и многократно се писа, да се подрежда от най-желаното към най-нежеланото.

Общи условия

Активация на акаунт