Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 477
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 195

А и децата с ТЕЛК имат право на стипендия, т.е все пак документът в един момент ще влезе в училището, нали?
Така ли? От кой клас и как става? Някъде се подава нещо ли?
Благодаря ти предварително Simple Smile
От 8 клас. Не се гледат доходи или успех. Стипендията не е голяма 40-45 лева, но са си пари на детето извън тези, които аз давам. Защо да не си ги получава? По доходи не би се класирала, а за отличен успех няма да докара такъв.
По принцип от 8 клас започват стипендиите. Чела съм, че в някои училища за отличен успех дават от втория срок, иначе е от първия. През октомври ще дадат срок за подаване на документи и може би ноември или декември ще ги дадат на куп. Има различни видове стипендия:
1. За отличен успех - над 5,50
2. По доходи - тук има условие за минимален успех, обикновено 4,50 и средномесечният доход на член от семейството за последните шест месеца да не надвишава определена сума, обикновено като за детските
3. за деца сираци и полусираци - тя е целогодишна, но всеки срок се подават наново документи, да не би да има промяна в обстоятелствата.
4. За деца с ТЕЛК
5. За деца от защитени и дуални професии - там изискването за минимален успех у минимално, а някои училища отпускат на всички без други изисквания.

# 196
  • European Union
За защитените професии и професиите с очакван недостиг на пазара на труда държавата отпуска стипендии за всички ученици. Успех не е необходим, само да нямат повече от 5 отсъствия за месец. Сираците и децата с ТЕЛК получават стипендия целогодишно и за тях не се гледат отсъствията.
За дуалното обучение вече правилата са други - стипендии в 8, 9 и 10 клас и трудови договори в 11 и 12.

# 197
Mama Ru за телка е важно да са уведомени в училище - също учителите, които ще предават на детето, особено ако се наложи да оказват някаква помощ или специално внимание.
Според мен трябва да се спомене в медицинското да не излезе, че го криете.

# 198
  • Видин
Имам много работа и тъкмо се зарадвах, че няма много писано и хоп нова тема Simple Smile
Наредих желанията, хвана ме цистита от притеснение и всичко е точно. Ужас.

# 199
Хайде, подредихме се и ние Simple Smile

В последния момент му изскочиха и няколко спонтанно появили се на момента желания Simple Smile Очаквам триумение после къде пък да се запише Simple Smile

Успех и да има всеки с какво да се похвали накрая!

# 200
Ние тепърва ще редим.
Искам да попитам: СЛЕД като подадете заявлението, в системата имате ли достъп до него, за да виждате как са подредени желанията и да можете ли да се правите справки?

# 201
Ние тепърва ще редим.
Искам да попитам: СЛЕД като подадете заявлението, в системата имате ли достъп до него, за да виждате как са подредени желанията и да можете ли да се правите справки?
Какви справки?
Това да не е база данни Simple Smile

# 202
Имам нещо предвид.
Затова моля за отговор: виждаш ли как са подредени желанията след подаването на заявлението, запазва ли се някъде в системата, докъдето имаш достъп?

# 203
Да, запазва се. В меню Желания.

# 204
Нали показах назад какво и как виждаш? Друга справка няма.

# 205
  • Пловдив
Имам нещо предвид.
Затова моля за отговор: виждаш ли как са подредени желанията след подаването на заявлението, запазва ли се някъде в системата, докъдето имаш достъп?
Да, запазва се и може да ги гледаш. Няколко пъти вече влизам, да не съм объркала децата и съответните им желания Wink

# 206
  • София
Елдорадо, виждат се в системата, а можеш и да си разпечаташ на хартия.

# 207
Аз си направих скрийншот - подавахме през телефона ми.

# 208
  • у дома...

3. за деца сираци и полусираци - тя е целогодишна, но всеки срок се подават наново документи, да не би да има промяна в обстоятелствата.

За деца без родители или само с един родител документи се подават в началото на учебната година. Не е всеки срок. Няма как да има промяна в обстоятелствата.

# 209
Ужасно е тъпо че никъде не получаваш уведомление за входирана или направена промяна в заявления. Предвид че един куп народ знае данните от бележката можеше за поне едно на сигурност да помислят.

Общи условия

Активация на акаунт