Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 148
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 2 505
  • Sofia
Привет отново, може да сте писали, но от толкова постове... Та в понеделник или вторник ще записваме/или подаваме заявление за 2 класиране, въпроса ми е за подаване на заявлението за второ класиране какво да нося и тя с мен ли трябва да бъде? Съответно за записване диплом за завършено основно образование, лична карта и тя с мен да бъде друго какво е нужно?
Благодаря предварително 🤗

# 2 506
Добре е детето да присъства, въпреки, че ако не е завършила 14 години не е задължително.
За подаване на заявление за участие във второ класиране само се попълва бланка на място. За всеки случай си вземете данните от бележката за допускане, не помня дали се вписва входящия номер някъде в заявлението.
За записване трябва:
- оригиналното свидетелство за основно образование
- оригинал и копие на удостоверението за раждане
- оригинално медицинско, ако е професионална паралелка
- заявление и анкетна карта ще дадат на място.

# 2 507
  • София
Svil24, прегръдки на Вас и на детето. Ние сме в такава ситуация, непрекъснато говоря за плюсовете от така развилата се ситуация. Дъщеря ми намира подкрепа и сред приятелките си, което много ме радва. Знам, че звучи много изтъркано и банално, но постоянно й повтарям "Така е трябвало да стане! Не знаем какво печелим, мислейки си, че сме загубили!" Дали действа - привидно, да. Дано и в душичките на децата се настани спокойствие. Факт е, че ние, родителите, страдаме също много заради техните разочарования, но трябва умело да прикриваме с широка усмивка Hug

# 2 508
  • Sofia
Привет отново, може да сте писали, но от толкова постове... Та в понеделник или вторник ще записваме/или подаваме заявление за 2 класиране, въпроса ми е за подаване на заявлението за второ класиране какво да нося и тя с мен ли трябва да бъде? Съответно за записване диплом за завършено основно образование, лична карта и тя с мен да бъде друго какво е нужно?
Благодаря предварително 🤗
Вече е отговорила една мама, но да вметна, че на РУО София са качили бланка за 2ро класиране може да си я принтнете и попълните за по- лесно и бързо.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 21:06 от katerinia

# 2 509
Svil24 - преживях го с дъщеря ми преди 3 г. Тя кандидатстваше само в две училища по изкуства към МК. В едното не влезе в желаната паралелка, в другото влезе на първо класиране ( всички вярвахме, че това е по-добрият избор за нея). Е, записа се намусена, първите две седмици след 15.09 беше в потрес и даже рев, искаше да се отписва. Много ми беше тежко. После, нещата се промениха бързо и до днес е горда, че учи в това училище и сама казва, че е било по-добрият избор за нея. ☺ Тази година в 10 клас пак имаше драма, защото имаха изпит за специалност и не влезе в специалността, която иска, заради глупаво подреждане на желанията от нейна страна. И пак - рев и драма, луда станах да търся вариант да променя нещата. Е, нямаше начин. Ще се научи да живее с отговорността за взетите от нея решения. И отново съм сигурна, че тази специалност ще и даде повече. И дано урокът да е научен за кандидатстването за университет.

Синът ми тази година искаше СМГ/НПМГ, иска детето математика да учи. Но резултатът на НВО по БЕЛ не е добър и няма абсолютно никакъв шанс. Влезе на първо класиране в професионална гимназия - Системно програмиране. Някак си се успокои, ние също. За неговите резултати и възможности, това вярвам, че беше най-доброто развитие. Ще го записваме следващата седмица, никакво второ класиране няма да чакаме, защото за СМГ и НПМГ го делят повече от 50 т., а е абсурдно балът да падне толкова. Съдбата си знае работата, силно вярвам в това.

Успех и на вас. Ще се наредят нещата! 🍀

# 2 510
  • Sofia
Много ви благодаря ❤️сега е напечено вкъщи, защото за немската 1 немска не стигат 10 точно точки ако паднат добре 1 желание е, а за 1 испанска са 20, но е второ и трето желание, да не вземат да я приемат в испанската вместо в 1 немска, тя май хич не иска разколеба се🥺 и така ще загубим и мястото в 1 АЕГ/ където е приета с АЕ и втори НЕ/ изобщо какво си мислех като ги редихме какво стана.... Наредихме 5 желания, защото аз като майка на отличничка и тя с 98 на матурата по математика бях сто и 20 % сигурна че влиза... Размисли и много страсти цяла събота и неделя 😔

# 2 511
Моник, накрая желанията се редиха по локация на училището 😳

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 06:39 от zlatenceto

# 2 512
Благодаря на всички момичета! 🫶
Виждам, че не сме сами в емоциите си и малко ми олеква. Искам да вярвам, че всичко е за добро и така е трябвало да се случи. Дано опитът, който ще извлекат от ситуацията им помогне занапред в житейското израстване!
Желая късмет и успехи на всички  деца, дано случат на добри преподаватели и съученици! 🍀

# 2 513
Моник, абе даже и аз, който нямам седмокласник, разбрах правилата...щом за 1 НЕГ не ви стигат 10 точки, и е първо желание, а за ИЕГ не ви стигат 20 точки, а е второ и трето желание, просто почти няма начин да я приемат в испанската, а не в НЕГ, на второ класиране...НЕГ ви е първо желание, стигне ли балът, сте там.
Единственият начин да стане каквото се опасявате, е ако в НЕГ балът на второ не падне, или падне с под 10 точки, а в Испанската падне с 20 точки... невероятно е да се случи това.
Извинявам се, ако бъркам, аз съм некомпетентен, детето ми е 5 клас 😂 но това разбрах от темата. Реших отсега да си пиша домашното и затова ви чета, и то с голям интерес.

# 2 514
Няма шанс в Испанската бала да падне с 20 точки.

# 2 515
Моник, аз бях потресена, че накрая желанията се редиха по локация на училището и впечатления дали й харесва фасадата 😳
всъщност локацията съвсем не е маловажна, ако детето ще губи по един час в посока. Въпреки, че не сме в София, ние също гледахме и локация - на моето му става лошо в превозно средство и би било доста неприятно, ако се налагаше да пътува ежедневно до и от училище или да върви по един час пеша.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 22:06 от Mama Ru

# 2 516
Mama Ru, тя си избра по-далечните 😄😄

# 2 517
А учила ли е немски досега?
Много ви благодаря ❤️сега е напечено вкъщи, защото за немската 1 немска не стигат 10 точно точки ако паднат добре 1 желание е, а за 1 испанска са 20, но е второ и трето желание, да не вземат да я приемат в испанската вместо в 1 немска, тя май хич не иска разколеба се🥺 и така ще загубим и мястото в 1 АЕГ/ където е приета с АЕ и втори НЕ/ изобщо какво си мислех като ги редихме какво стана.... Наредихме 5 желания, защото аз като майка на отличничка и тя с 98 на матурата по математика бях сто и 20 % сигурна че влиза... Размисли и много страсти цяла събота и неделя 😔

# 2 518
  • Sofia
Уф и на теб не ти е леко... zlatenceto
Положителното в случая е че и трите ЕИ са сравнително близо до нас, но 1АЕГ е дори на пешеходно разстояние, та не знам, дадох й малко време да не съм аз решаващия... Утре да ми съобщи дали да подавам във вторник заявление за 2 класиране, мога и сама защото в декемврийче и няма 14 години или да идва с мен и да се ,вписване в паралелката в която е приета АЕ и НЕ. Утре като се събудим... Наравно с всички настоящи задачи искам да имам финал на тая драма...

Моник, аз бях потресена, че накрая желанията се редиха по локация на училището и впечатления дали й харесва фасадата 😳

# 2 519
Mama Ru, тя си избра по-далечните 😄😄
Е, явно й се пътува.

Общи условия

Активация на акаунт