Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 690
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 480
След вчерашния фалстарт с реденето на желания (цял ден плаж, вечерта кино и бира и то стана днес), сутринта най-накрая наредих заветните паралелки. Пиша наредих, защото набора е над нещата - събудих го (дежурна съм днес) и му казах, да ми прати последно списъка, как да са наредени желанията му. Получих ето това:

Дзен съм, че не мога и да си сипя друго, освен айрян Joy
Иначе и аз цяла година гледам и сравнявам таблици, мисля различни варианти... А статистиката ми беше най-омразният предмет Joy
п.с. Две деви сме, но наборната такава е абсолютно енергоспестяваща, та аз наваксвам и заради него Stuck Out Tongue Winking Eye
Айде, пийте по една студена бира за мен, утре ще наваксвам!
SmileySmileySmileySmiley

# 481
Ох, аз основно ви чета и се успокоявам, че не съм сама Relaxed Иначе вкъщи съм си човекът-таблица, сметки за балове да искаш. Таткото се опули защо го викаме преди подаването на заветните желания... Ми ей така - за морална подкрепа. Наборката пък чак миналата седмица изплю какво иска, ама истински - мислела, че няма да й стигнат оценките и не смеела да каже Rolling Eyes Освен това в училище разнасят как се редяло по бал, а не по желание... Аз си обяснявам, но кой ли ме отразява.
Та се крепя някак, но не с бЕло, а с розАво Smiley И стоически издържам комуникацията с тийн, предвид постоянното "невинно" въртене на очи и въздишки в стил "майка ми пък какво разбира".

# 482
sweet_maniche, и нашият младеж отначало искаше като твоя на първо желание, успех от мен Simple Smile

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 13:25 от B2022

# 483
Скрит текст:
След вчерашния фалстарт с реденето на желания (цял ден плаж, вечерта кино и бира и то стана днес), сутринта най-накрая наредих заветните паралелки. Пиша наредих, защото набора е над нещата - събудих го (дежурна съм днес) и му казах, да ми прати последно списъка, как да са наредени желанията му. Получих ето това:

Дзен съм, че не мога и да си сипя друго, освен айрян Joy
Скрит текст:
Иначе и аз цяла година гледам и сравнявам таблици, мисля различни варианти... А статистиката ми беше най-омразният предмет Joy
п.с. Две деви сме, но наборната такава е абсолютно енергоспестяваща, та аз наваксвам и заради него Stuck Out Tongue Winking Eye
Айде, пийте по една студена бира за мен, утре ще наваксвам!
Мноооого ми хареса т.4 Smiling Imp Дава ти пълен шанс за лично творчество и майчинско отмъщение...

Айряна поне е здравословен, в жегите направо полезен, за разлика от едно по-така силничко Wink

# 484
Аз съм сигурна, че има много неграмотни/неориентирани по малки населени места, които се появяват направо септември да си запишат детето в местното училище Simple Smile

За мен в цялата тази електронна система ходенето до някакво училище за да потвърдиш участие в класиране е абсолютно неуместно и излишно - може спокойно да се прави през сайта.

По логично е автоматично да участваш във второ класиране и да се подава заявление само ако по някаква причина не желаеш да участваш. Много вероятно да видим хора, жалващи се след второ класиране, че не са разбрали, че трябва да ходят някъде да потвърждават нещо и са си изпуснали мястото, на което са били приети на първо.

# 485
Цитат
Мноооого ми хареса т.4 Smiling Imp Дава ти пълен шанс за лично творчество и майчинско отмъщение...
Според мен е НАЩО, а не НЕЩО Simple Smile
Демек сегашната му гимназия квартална, предполагам.

# 486
Здравейте , има ли някой друг на който оценките от свидетелството още не са заредени ? Към кой трябва да се обърна във такъв случай ?

# 487
Скрит текст:
Аз съм сигурна, че има много неграмотни/неориентирани по малки населени места, които се появяват направо септември да си запишат детето в местното училище Simple Smile
За мен в цялата тази електронна система ходенето до някакво училище за да потвърдиш участие в класиране е абсолютно неуместно и излишно - може спокойно да се прави през сайта.
Скрит текст:
По логично е автоматично да участваш във второ класиране и да се подава заявление само ако по някаква причина не желаеш да участваш. Много вероятно да видим хора, жалващи се след второ класиране, че не са разбрали, че трябва да ходят някъде да потвърждават нещо и са си изпуснали мястото, на което са били приети на първо.
Не може, защото до есента ще вървят класирания за места, които са "потвърдени" електронно от пловдивчани за Варна и от видинчани за Бургас Smiling Imp
Не са малко хората, които подават "пилотно" за някоя област, която реално не ги интересуват, че да видят "как става точно реденето" и "какво точно ще виждам"...
Има си реално близки области и е редно да може да се прави това (София област - София град, Рерник - София, Пазарджик - Пловдив и т.н.), но все пак да се вложи някако усилие и заинтересованост... Знаем на онлайн организирани мероприятния как понякога хиляди са се чекнали "ще участвам" и реално има 50 човека макс Hands V

Здравейте , има ли някой друг на който оценките от свидетелството още не са заредени ? Към кой трябва да се обърна във такъв случай ?
Писах многократно - понякога се зарежда заедно с класирането или непосредствено преди него. Прословутата "сихронизация" преди класирането Wink(изписана в сайта като "синхорнизация" и непоправена вече 7 години, а да видим дали това поправяне ще стане)

# 488
sweet смях се с глас, детето е велико, жестоко чувство за хумор.

Имам нужда от препоръка- може ли да ми препоръчате някъде в училищата (ПГ, гимназия, без значение) да има учител/и (моля да е с конкретни имена), кой/ито преподават на език (АЕ, ИЕ,ФЕ и т.н) разказвателен предмет. Но говоря за преподаване и владеене на езика, истинско владеене (без да се превключва на БГ) и да може да предизвика любов към предмета, да е строг и справедлив и децата да го обичат. Дано не издирвам еднорог.

# 489
На сина ми оценките не са заредени още. Ще ги заредят, спокойно Simple Smile

# 490
Преди години, по предишната система на обучение, успяваха да преподават на основния чужд език. Сега след първата ударна езикова година, вземат всичко по ООП накуп за две години. Многото часове по език за преместени в 11-12 клас Hands V
Децата нямат лексиката по всички дисциплини да се преподава само чуждоезиково... Например химия: учителя преподава по учебника на английски, но преди да преподаде урока, въвежда терминология, която обяснява на български... нещо като тълковен речник по дисциплината и понякога се налага да мине на български. Във 2АЕГ часовете по АЕ ФУЧ в 9ти клас се организираха тематично по искане на учителите по история, биология, химия...
Учители, владеещи език на високо ниво, че на не "превключват" има достатъчно, но на децата им се налага това.

# 491
Жоржи, вчера видяхме такива учители, споменати поименно, в темата за Испанската. Щом нашият татко чак отвори да чете, смятай. Но детето се изплащи от биология, история, химия на испански език и отпадна като вариант.

# 492
"всеки ден домашни по 20-50-80 задачи" - Боже, истина ли е това? В шаш съм...
С по три задачи за домашно математик как се става?
По-скоро с 50 задачи на ден не се става математик, ако не си такъв по душа. В отбора на моето училище имаше двама несменяеми състезатели, а другите се променяха във времето. Тези другите решаваха у дома задачи, но никога ня бяха на нивото на първите двама. С единият от титулярите никога не съм говорила и не знам, дали е решавал или не. С другия бяхме приятели и сме си говорили много, но не за задачи и математика. Не знам колко е решавал у дома, но в часовете по математика в МГ му беше скучно. Не пишеше нищо и само се заслушваше да знае за какво се говори. Много беше умен и това беше оценено от работодателите му в Англия още преди да стане на 30 години.

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 17:42 от Monza

# 493
  • София
Тези постоянно изскачещи коментари за СМГ са ми в стил "Вашето дете с 95+ точки не е за там, не кандидатсвайте! Голям гърч, не тормозете детето, че то не е състезател...", амалогично за (мнооооого гадния) немски език и (направо неприложимия) испански език Smiling Imp Не кандидатствайте там!
Абсолютно!
Две деца в СМГ - едната в паралелката на "генийчетата", другата в "сбирщайна". Прекрасни 5 г. за втората, която завърши с профили география и история, освен задължителните, и 5 не толкова прекрасни за "генийчето". И двете завършиха с пълен отличен, постигнат по различни начини и не с 80 задачи на ден, определено. Едната от първа любов математика, завърши с последна и настояща - физика. В СМГ учат нормални деца, които не учат само математика. Има и такива, дето се дрогират по екскурзии и купони, и осир@т хотелите, което не ги прави лоши по презумпция (млади са , пробват), има и момичета, които голяма част от списващите тук биха определили като к@рви, и ч@лг@ слушат. OMG какво падение!
След интензивно учене на немски и ниво, равно на C1 и една цел - учене в Германия от едната, в 11 и 12 клас европейските класации на aerospace engineering рязко се смениха от Мюнхен в полза на Делфт и съответно се смени и  топ 1 желание на девойката. Изгубено време с немския ? Не!  Ползва ли го в момента - не! Помага ли й в Нидерландия - да! Не може всичко да се прецени в 7-8 клас. Ще й е полезен ли за в бъдеще - кой знае какво ще реши за магистратура. Да вметна, че от скоро учи италиански заради възможна магистратура в Италия, която е на ... английски. Неведоми са пътищата.
От децата в Нидерландия 35-40% отпаднаха първата година (да похваля българчетата, че са умни и държеливи). Други се лутат. Пробват нещо друго, прекъсват, работят, прибират се в БГ, кандидатстват в други държави - провалени ли са ? Ми не са -  търсят си място под слънцето.
Малката - 8 г. в Шилер и заради определен учител не ще и да помисли за немски. Английски Б1/Б2 към момента. Няма бал за една заветна паралелка 164-о (моето у-ще), но категорично държи на италианския или испански като голяяяям компромис. Седмица не съм спала да премислям училища, среда, учители ,директори, учебни планове, всичко прегризАх с кориците. Изборът не е голям, но направих всичко това може би с ясното съзнание, че накрая най-вероятно ще послушам детето. Дали ще учи в Италия, дали ще го ползва - Божа работа! Идея нямам. (може би, ако сестра й..., ако другата й сестра..., ако реши за проф. гимназия... ,ако реши да се развива с икономика или дизайн..., и ако...баба ми беше мъжка Sad ).
Човек предполага - Господ разполага. Чертаем едни планове (аз винаги имам много точен план, дава ми увереност), докато не се случи нещо, което го преобръща с главата надолу.
Разбирам, че споделяме мнения, търсим мнението на масата (обикновено изразено в точки и бал), нормално е, но след една определена тънка линия става грозно (справка - предишната тема). Дишайте, бе хора! Животът е хубав, а и е най-вече такъв, какъвто ние си го направим! И най-вече - всички деца майка ги е раждала, нищо, че нашите са по-, по- най-. Heart

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 13:53 от bibi

# 494
Аз се обърнах вече тотално. Вчера щях да редя желанията, докато не се чух с госпожата на детето. И тя каза " при вас тънкият момент е, че ако не я приемат на първо желание това, което искате на второ може да е заето от деца с по-нисък бал, но им е било на първо място". И аз цял ден седях и гледах тъпо и си повтарях великата сентенция " едно дете с нисък бал не може да измести дете с по-висок бал независимо от поредността на желанията си".
И в крайна сметка, може ли дете с по- нисък бал да ни измести от второто желание, защото на него му е първо?
Има логика, ако второто дете се запише след първо класиране, заема мястото и първото дете с по висок бал, което чака второ класиране, не се класира на първо желание и се заема мястото от второто желание, отива на трето желание и е изместено от второто дете с по нисък бал.
Ако се е записало на първо класиране, няма как да заеме мястото на първото дете, защото те са били приети на различни. А на второ класиране, първото дете няма как да падне на по-ниско желание от това, на което е било прието на класиране.
Аз това, което са писали, го разбирам така- давам пример: на първо желание дете  е писало 125 СУ, на второ желание е писало СМГ. Има, обаче, бал 500. Класира се по първо желание в 125 то и край, там си остава завинаги. А деца с по- нисък бал отиват в СМГ, защото за тях това е първо желание. Така че, реди се по желания, но и по бал

Общи условия

Активация на акаунт