Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 684
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 495
Малката - 8 г. в Шилер и заради определен учител не ще и да помисли за немски.
Оле, това все едно аз съм го писала.
Моята голяма дъщеря е така. Заради конкретен учител по НЕ в Шилер, намрази езика, не иска и да чуе за него.
При малката не е така обаче. Попадна на добри педагози по НЕ и сега иска да си продължи.
Румина ли е госпожата по НЕ, заради която е "бъг"-а с НЕ?

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 14:08 от Паневритмия

# 496
При нас са се заредили оценките от свидетелството. Ние ще редим довечера. Rolling Eyes
Както беше много категорично желанието, така и започнаха колебанията. Та довечера ще си говорим и ще претегляме плюсове и минуси, разпечатала съм учебни планове и програми. Изстудила съм си бЕло, след него съм приготвила розе, да не зацикляме съвсем на едно и също Joy

# 497
  • София
Като вземе да се дъвчете това СМГ, все едно е някаква секта.
И двете ми деца бяха там, едното завърши тази година. Не е състезател. На дипломирането казваха този с грамота за принос за издигане престижа на училището на национално/международно ниво, онзи с медал, нашия просто по име, както и мнооооооооого други деца.

Чудесни 8 години, чудесни учители, приет е студент, диплома 5,96 заради една 5-ца по БЕЛ в 10ти клас, имаше време да свири, да рисува, да спортува, да учи неща извън училище .

Училище за деца, които ако искат учат, ако не искат - някак избутват.
Не е зверилник, не е нарко-лафка, не е място само за гении, не всички класове имат по 50-80 задачи всеки ден. Много зависи кой учител ти е по математика.

Но определено не е за всеки. Малкият ми син беше там в 5-7 клас и се видя, че не е за него.
Щеше да избута, но нямаше да е щастлив и смени.
Така че нито е самоцел, нито е някакво място за пъпчиви очилатковци, които нищо друго не знаят, освен да решават задачи.
Един от приятелите на сина ми ще кандидатства актьорско майсторство и не желае да продължава с математика.
Масово деца се насочиха към медицина, има към право, има точни науки , има бизнес...
Разнообразна група , както в повечето добри училища.

# 498
Според мен професионалните паралелки с нищо не пречат на детето пак да си разсъждава 5 години какво иска занапред. Само му дават допълнително умение, даже и с професионален сертификат. Това аз го виждам като бонус и много ще се радвам моето дете да е именно в професионална паралелка. Най-много да не се занимава точно с това накрая. Но все ще е научил и нещо практически полезно.

laurentin, на познати детето е в такава паралелка за съдебен служител. Те са си доволни, но ние сме в друг град, та няма как да предам впечатления.

напълно подкрепям това мнение, по-добре е да разбереш, че не ти харесва да се занимаваш със счетоводство още в гимназията, а не след като завършиш и почнеш да практикуваш. Това важи и за ТУЕС и други със програмиране, ще знаете дали това се харесва или не по-рано. А ако пък им допада, още по-добре.

# 499
  • София
Малката - 8 г. в Шилер и заради определен учител не ще и да помисли за немски.
Оле, това все едно аз съм го писала.
Моята голяма дъщеря е така. Заради конкретен учител по НЕ в Шилер, намрази езика, не иска и да чуе за него.
При малката не е така обаче. Попадна на добри педагози по НЕ и сега иска да си продължи.
Можеш ли да ми пишеш на Л.С.
Румина ли е госпожата по НЕ, заради която е "бъг"-а с НЕ?
Не.

# 500
И ние подадохме. Оценките са ни въведени и всичко изглежда наред.

Аз също съм Дева... Та историята с таблиците, графиките, сравненията и т.н. е и моята история. Grinning Отделно си бях извадила и кодовете на паралелките, които ни харесаха и ги бях сложила в таблиците. Кодовете пък ги сверих предварително с тези на infopriem, че... нали... да нямам проблем при подаването. Като подадох, три пъти прегледах списъка... Joy

# 501
sweet смях се с глас, детето е велико, жестоко чувство за хумор.

Имам нужда от препоръка- може ли да ми препоръчате някъде в училищата (ПГ, гимназия, без значение) да има учител/и (моля да е с конкретни имена), кой/ито преподават на език (АЕ, ИЕ,ФЕ и т.н) разказвателен предмет. Но говоря за преподаване и владеене на езика, истинско владеене (без да се превключва на БГ) и да може да предизвика любов към предмета, да е строг и справедлив и децата да го обичат. Дано не издирвам еднорог.
91НЕГ  Leistungsklasse. Преподават без да превключват на български, просто защото са немци. Текущи имена не знам, също и не мога да дам мнение дали са справедливи, а дали могат да предизвикат любов към предметите, по-скоро- не.
Виждала съм само БГ учители, способни да предизвикат любов към техния предмет, но това си е до късмет.

# 502
Еее, само ние ли останахме без заредени оценки Simple Smile

# 503
  • София
Еее, само ние ли останахме без заредени оценки Simple Smile
И на моето дете не са заредени. Pensive

# 504
  • гр. София
И моето е без оценки от дипломата.
До утре има време. Joy

# 505
Ние също подадохме преди малко. Оценките от свидетелството все още не са заредени.

# 506
  • В Страната на чудесата
Много от тазгодишните седмокласници (а може би и всички) са си реално с 50-80 задачи ежедневно. Няма драматизации и плашене. Все пак опитът на тези, завършили преди n на брой години в училището, не е особено релевантен в случая. Да не говорим, че 95+ т. на НВО тази година отново не е индикация за каквито и да било заложби по отношение на математиката. Нищо общо със ситната цедка от олимпиади и състезания след 4 клас. Разлика от земята до небето.
Появиха се и "любимите ми" питания за най-високобалови паралелки. Ама там никой не попита за интересите на детето. А паралелките са много различни като фокус. Но важното е бал да не се хАби.

Най-хубавото в СМГ не са състезанията сами по себе си, а духът, който се създава - на деца със сходни интереси и страсти. Като не ти е на сърце математиката, ами не си за там - училища с акцент върху други предмети - бол.

Има деца, които в момента преживяват бал малко под 490 като пълен провал, когато трябва да са изключително горди със себе си (и съвсем не само заради НВО-тата). И се молят да си останат в училището, без значение дали във "високобалова" или"нискобалова" паралелка. За тях ме боли ужасно много, заради ситуацията, в която са поставени - да се чувстват провалени.

# 507
  • Sofia
Ааааа, стига вче с тия оценки де - и нашите не са, а на приятелско дете, на което редих желания - са.

bibi, тоя италиански и дизайн ме плашат да не е една професионална гимназия, която съчетава двете Rolling Eyes

Форумните деви явно сте друга "бира". Синът ми е дева - ми нищо подредено и прецизно няма в него (почти). Познавам много деви и не на всички жени от зодията домовете им блестят от ред и чистота Laughing

# 508
sweet смях се с глас, детето е велико, жестоко чувство за хумор.

Имам нужда от препоръка- може ли да ми препоръчате някъде в училищата (ПГ, гимназия, без значение) да има учител/и (моля да е с конкретни имена), кой/ито преподават на език (АЕ, ИЕ,ФЕ и т.н) разказвателен предмет. Но говоря за преподаване и владеене на езика, истинско владеене (без да се превключва на БГ) и да може да предизвика любов към предмета, да е строг и справедлив и децата да го обичат. Дано не издирвам еднорог.

Жоржи, четох, че е 1АЕГ по испански е native. Не е каквото питаш, понеже е по-езика, но били доволни

Доколкото знам за английските, чуждите преподаватели не преподават предмет, по ИУЧ и дискутират различни теми. В някой с първи испански имало нейтив, не ги помня добре май беше 30.

Не знам как е в Испанската, кой преподава по предметите. В сайта имаше един с чуждо име и той е по испански, а не по предметите.

В НЕГ немците преподавали също и на децата е ДСД, май математика и история. Не съм сигурна.
Но май най-много предмети им преподават чужденци в leistung. Там се преподавало много разчупено и под форма на дискусии, а в 11-12клас много  интензивно с профил Биол и Химия и други предмети.
Дали са вдъхновяващи, не знам.

# 509
  • София
Ааааа, стига вче с тия оценки де - и нашите не са, а на приятелско дете, на което редих желания - са.
Форумните деви явно сте друга "бира". Синът ми е дева - ми нищо подредено и прецизно няма в него (почти). Познавам много деви и не на всички жени от зодията домовете им блестят от ред и чистота Laughing
aniK то е и до асцедент...
KissingKissingKissing
Зет ми е Дева. Обожавам да ми идва на гости. Всичко подрежда, от посудата до хладилника.
И само ме пита, дали не се сърдя.
Ма как да се сърдя? Аз нямам толкова време, а и желание да подреждам в детайли.

Общи условия

Активация на акаунт