Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 158 375
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 810
много точно казано. Според мен с бал около 400 е най-трудно, защото нито сме в топ 10, нито сме в ниският диапазон и редиш и чакаш кой къде и какъв късмет ще имаш.
Аз се чудя м/у 10 избора, а моята приятелка в ИСП м/у 2 езика Simple Smile

е, то и с бал 440 не сме в топ 10.....
точно на баловия gap между елита и неелита Bowtie

Наздраве и от нас в този “златен диапазон”, дето сме ни риба, ни рак Laughing
Спрямо миналогодишните балове ехееее, а сега ще чакаме какво ще отреди Свето Класиране.

# 811
Това изказване как и на тези с високите балове не им е лесно е много арогантно!

Така изглежда отсрани, но наистина е трудно (особено при неориентирано дете) какво да е първото желание, защото там ще го приемат. Наистина е добре такива мнения са не се споделят, защото не се разбират правилно.

# 812
И с високите балове не е лесно някой път. За статистиката, БАЛ 493-496 според различното балообразуване, писани са паралелки от 32-ро и 125-то училище. Така пожела. Първо желание НПМГ, разбира се.

И кое не е лесното с такъв бал, че ми стана интересно?

Например имаш бал за НЕГ и за СМГ. Две много желани опции, но с доста различни перспективи. Тоест стоиш на кръстопът и само от теб зависи кое да избереш и цялата отговорност си е твоя. И чак след 10-20 години ще си проличи дали не е изтеглена къса клечка. Пък и даже да не е, никога няма да изчезне гъделът дали другата клечка не е била по-дълга Simple Smile
Разбира се, много хора ще се възмутят от подобно мнение, ще кажат "да им имам проблемите" или "тези пък не ги е срам да ръсят такива арогантни изказвание". Да де, ама всеки си има проблеми и макар да са много различни всеки си ги чувства еднакво проблемно Simple Smile
Но все пак да имаш избор е много по-добре от това да нямаш. Малко като с парите е - бедните имат проблем, че ги нямат, но и богатите имат проблем къде да ги вложат за да не ги загубят. И не се знае кой спи по-спокойно. Но все пак едните кахъри са предпочитани Wink Помня, че някоя известна артистка беше казала, че парите може да не гарантират щастие, но все пак е много по-добре да плачеш на задната седалка на лимузината си отколкото на волана на велосипеда си.

П.П.  Изказването не е арогантно, а спонтанно. Майката си мисли от своята гледна точка. А на друг му звучи арогантно, защото е с изострена чувствителност. Някои хора са свикнали да не бъдат толкова спонтанни, но за други е новост и не се усещат. Но това не е от зло чувство. По-скоро онези, усещащите се, внимават какво пишат поучени от лош опит със зли чувства.

# 813
Абе, нищо не се знае , затова редете спрямо желанията, понякога и чудеса стават . Желанията на другите деца са непредвидими .  Ние нямаме голям избор, и затова  нямаме  колебания, но ако бях на ваше място, бих написала всички желания на детето, по реда, както ги иска, пък даже и 50 да ми станат желанията .

# 814
  • София
Момичета, повярвайте ми , децата не се делят на елитни и неелитни.

# 815
Какви са правилата да се местиш в друго училище, и с друг език?

Арогантно или не изборът е много много сериозен за 5г и ми е супер важно да разбера днес. Знам че не можело да се местиш само в друго със същия профил

Благодаря, който сподели повече

# 816
…Това, което се случи в нашето уж "най-елитно" училище е след всички класирания, в класовете да се появят деца с по-нисък бал на освободени след началото на учебната година места, за които е прошушнато само на "избрани".
Интересно кой ви информира за бала на тези “избрани” деца?
В провинцията сме като на село, всички се знаем, а и децата си казват баловете, не е тайна.

# 817
Офффф, ние вече не мислим за желания и подредба. Казва " ТОЙ нали ще ме класира" 😂 проблема при нас е защо им се взима от ваканцията с тези класирания и не може ли на 7-мокласниците да им се даде още малко почивка и септември да си починели от ужасния 7 клас и дали да не пише писмо на МОН с исканията си 😂😂😂

# 818

Арогантно или не изборът е много много сериозен за 5г и ми е супер важно да разбера днес. Знам че не можело да се местиш само в друго със същия профил

Наопаки е. Може само в училище със същия профил Hands V
(при обявени всободни места, може и допълнителни критерии за подбор... Надпланово има някакви ограничения кога и как... Има и някакво правило при смяна на местоживеенето от РУО в РУО, но пак профила е водещ...)

# 819
Мерси пенева_а. Да, грешка моя

Явно може и с приравнителни
https://www.ibbcervantes-bg.com/?cid=16

# 820
Леле, с 440 влиза навсякъде, в това число и в МГ, но за София явно не стигат.

# 821
Момичета, повярвайте ми , децата не се делят на елитни и неелитни.

Това е много чувствителна тема и може да се разисква всякак. По-добре да не се пипа Wink
Обаче спокойно може да се твърди, че училищата се делят на елитни и неелитни. И доброто училище наистина е важно, защото средата там формира мироглед и амбиции. Там не е срамно да си зубър и да печелиш олимпиади, не е нужно да си "лошо момиче" за да те приемат в колектива, а накрая в 12 клас и възгледите за университет и бъдеще са по-други. И затова е този зор след НВО при умните родители, не за да се фукат после пред родата.

# 822

Наопаки е. Може само в училище със същия профил Hands V
(при обявени всободни места, може и допълнителни критерии за подбор... Надпланово има някакви ограничения кога и как... Има и някакво правило при смяна на местоживеенето от РУО в РУО, но пак профила е водещ...)
Аз пък дори знам за преместено дете от професионална е профилирана паралелка след положени изпити. Мисля, че беше в края на 9клас.

# 823
  • София
#Черна станция въпросът ми беше реторичен. Нямам никакво желание да се конфронтирам с когото и да било, но както казах и в другата тема, за неелитните, трябва малко повече хигиена в изказванията. Да имаш личен избор, независещ от системата, е благословия. За каквото и да било. Всичко останало е упражняване на логорея, доза арогантност, да, и безсмислено мрънкане Simple Smile

# 824
Преди малко прочетох във ФБ, че в 1АЕГ имало преместени от СМГ. Нали ЕЖК, но...

Общи условия

Активация на акаунт