Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 158 298
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 900
Мама Ру е отговорила съвсем детайлно на зададения въпрос.
Дискутирате нещо, по което нямате противоречия, но колкото повече мнения се налеят, накрая става объркване.

# 901
3 пъти за щастие!
Това ще е съдбата. Влизам в морето и не искам да има четвърти входящ номер. Добре, че детето приема подредбата ни!

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 18:02 от laurentin

# 902
Mama Ru, изцяло мисля като теб. В живота винаги има и загубени битки, често не по наша вина. Затова си мисля, че важно умение, на което трябва да научим децата си, е да умеят и да губят. Т.е. приемаш загубата, правиш си изводите и продължаваш напред. Предстоят нови предизвикателства и нови избори.
В крайна сметка НВО е само един субективен изпит. Дори на най-подготвените може да се случи неблагополучие. Резултатът не сочи колко си глупав или умен, нито предопределя съдбата ти. Да, по-доброто училище помага, но ако детето има желание, може да компенсира с допълнителни занимания, ако попадне в не чак толкова добро и пак да стигне там, където иска.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 17:55 от NOmerci

# 903
Ммм, сега се сетих, че някои от вас бяха споделили за "алогично" подреждане Smiley Та да си кажа и аз - подредихме ИЗЦЯЛО според желанията на наборката. Гледали сме баловете дотолкова, доколкото да знаем къде са най-големите шансове, иначе сме се водили от кое иска повече. Надявам се да е ОК, че ме тресе един тих ужас. Питах таткото, а той (нали е незапознат, ама и идея си няма) ми каза: "Е, то ти трябва да имаш представа. Нали през цялото време само ти се занимаваш, че и таблици прави, сравнява, чете... Аз какво да добавя?" Уффф... Та, да знаете - ако всичко отиде по дяволите, ще има виновен все някъде там (Опа! - тук). Първите няколко са недостижими, разбира се, но съм го изяснила на детето. Последните няколко пък са с почто 100 т. надолу (и дано не я прати там тоя компютър). Честно, не помня да съм го изживяла така тежко, когато аз кандидатствах.

# 904
  • София
Един глупав въпрос и от мен. ФЕГ има ли двор? Гледам на гугъл мапс, там където човек очаква да види двор, то паркинг... Училището ни е резервен, но най-реалистичен избор, та реших да го погледна как изглежда, дори само отгоре.
Сателитката на гуглето е от времето на стоежа на новия корпус и спортен салон. Трябва да е останал половин двор. Има снимки от разни събития в двора. Опитните споделете, моля!

# 905
Един глупав въпрос и от мен. ФЕГ има ли двор? Гледам на гугъл мапс, там където човек очаква да види двор, то паркинг... Училището ни е резервен, но най-реалистичен избор, та реших да го погледна как изглежда, дори само отгоре.
Сателитката на гуглето е от времето на стоежа на новия корпус и спортен салон. Трябва да е останал половин двор. Има снимки от разни събития в двора. Опитните споделете, моля!
Има двор, но доколкото знам не изглежда прекрасно....

# 906
Ходихме до ФЕГ в деня на изборите. Има двор, даже има и седалки за зрители (2-3 реда). Мен ме впечатли, че стаите на първи и втори етаж, достъпни за избиратели, са в много нежно розово 🙂 имаше библиотечка за размяна на книги също. Изглеждаше добре, като цяло.

# 907
Kalisi, тогава да приключваме с НВО. Направо предлагам да ги оставим с основно образование, а ако Съдбата е решила, ще ги сблъска с 3 езика, докторантура и няколко милиона в брой.
Ех, момичета...няма ненаказан позитивизъм за БГ мамата ... Grinning Grinning Grinning

# 908
Kalisi, тогава да приключваме с НВО. Направо предлагам да ги оставим с основно образование, а ако Съдбата е решила, ще ги сблъска с 3 езика, докторантура и няколко милиона в брой.
Ех, момичета...няма ненаказан позитивизъм за БГ мамата ... Grinning Grinning Grinning
Не се засягай, шегувах се Joy
Не можах да се въздържа, падна ми на мушка Joy

# 909
  • София
Понеже всички пишат ФЕГ като компромис. Няма ли поне още някое, освен моето дете, за което не е такъв?

# 910

Има си стандартен двор. За какво ви интересува това, че ми стана интересно. И кенефите са ок.

etomira, има със сигурност. Максималният бал ще е близо до 500.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 18:13 от Dincho

# 911
Понеже всички пишат ФЕГ като компромис. Няма ли поне още някое, освен моето дете, за което не е такъв?
Мойто. Simple Smile Спокс.

# 912
  • София
Мама Ру,  какви чаши полупълни/полупразни... Аз никъде не съм казала, че човек трябва да  се фокусира върху нестаналото и да дълбае излишно какво би било, ако... Казах друго - а именно, че няма как да знаем какво би било, та да се изказваме  20-30 години по-късно, че  със сигурност животът ни е е щял да се стече по-зле. Може би да, може би не. Няма как да знаем, само това казах..Не можем да сравняваме нещо реално постигнато с нещо съвсем имагинерно и условно..

# 913
И аз не мисля, че ФЕГ е компромис. Даже не знам кое е по-добре за детето, но я оставихме сама да ги нареди. Ако на първо класиране кацне там, ще мислим дали да не я запишем направо, без да чакаме. В нашето обкръжение има поне 3 деца, за които е първо желание.

# 914

За нас е първо и най -желано училище, но за съжаление трудно постижимо.

Общи условия

Активация на акаунт