Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 158 192
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 1 020
Мислех,че съм напълно наясно с алгоритъма на "компютъра" или "системата", но явно не съм. Покрай пост във фейсбук се замислям за следното:
При запълването на определена паралелка за последното място има примерно 10 кандидати с еднакъв бал, еднакви точки на НВО, еднакви оценки в дипломата и еднакъв общ успех. За 3 от тях е първо,за 7 е второ желание, но тези 7 не се класират по първите си желания. Всичките 10 ли се приемат надпланово? Ако не са 10, а 110? Не зная дали някога някъде се е случвало,но теоретично е възможно. Извинявам се,ако е коментирано по-рано, не съм срещала дискусия с такъв конкретен казус.

# 1 021
Ако са равни стойностите за 26то място - да всички се класират.

Без значение кой на кое желание е. Това няма роля тук.

# 1 022
Дано не четат, че ако това се случва в реално време да намества, то подаването ще отнема часове, а всяка корекция трябва да информира всички подредили, че някой ги е разместил... А предупреждението "не ти стига бал", на каква основа ще ти казва, че не ти стига?
А защо да ви изчислява бал, като едновременно с вашето писане на желания се синхронизират данните от свидетелствата... После се иска "консистентност" на данните, ама ако може да ги ръчкаме по всички линии онлайн, ама да са точни...
Имаше месеци на разположение за преглед на паралелки и балообразуване. За по-специфичните случаи, човек си ги смята. А и то не е космическа технология, на нивото на изчисления НВО 4клас е сметката, не 7ми дори Hands V
С тази възможност да се дописва по незнам си колко пъти, системата днес е натоварена в пъти повече от обичайното.
Сега поне се вижда какво сте си написали, подредено по вашия си начин.
Скрит текст:
Преди 10-11 год беше в училище гнездо, пишеш на хартия, подписваш и даваш там... И трепериш да не въведат нещо грешно, защото не го въвеждат пред теб, не ти дават разпечатка...

Облекчаващите нововъведения май ви натоварват повече Hands V
Алгоритъма си е добър, работи коректно.

ПП: представих си да дава минимален бал за паралелката, за която искаш... Желания ще се въвеждат след 23:55 в последния ден, кой подаде, подаде... Иначе дава подсказка, а и си прецакан и ще си подновяваш желанията на всеки 15мин че някой ще те измести...

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 22:14 от peneva_a

# 1 023
И аз да споделя неисканото ми мнение. Поради причината, че всички  в къщи учим трудно езици, знаем само английски. Синът ми за съжаление не е по- различен от нас и избра втори език испански. Както всички знаем-добре дошло ако научи и втори чужд. Работих почти 12 години извън страната, като повечето време ме командироваха в държави НЕ англоговорящи( Италия, Франция, Германия, Япония..) Навсякъде във фирмите се говореше на английски. Липсваше ми комуникацията по магазини, с разни непознати хора, които не знаеха английски, но.. до там..
Ако моето дете иска да учи друг език, ще проверя в кои държави има хубави университети с наистина добро образование( а не просто чужбина).. Ако не е немски, бих натиснала за  френски.. Има страхотни университети във Франция .. Брат ми живее там и заради  нежеланието на синът ми да се учи различно от английски и втори испански,  го помолих да проучи техническите известни университети( за сега математиката върви много) и разбрах, че има опция и да е на английски.. Та идеята е, че моето мнение е не само
просто втори език и колко милиона го говорят, а къде и кога ще го използва.Възхищавам се на деца, които с желание учат нови езици.
 Дори и английския… Що американци и англичани има.. моето ли ще е по- добро с езика?? Дано децата ни изпъкнат и с друго..,

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 10:22 от Илейн_112

# 1 024
Едно време, когато всичко беше на хартия висях с часове на стената на плача на химическия да броя оценки и да смятам бал и колко души има над мен за да знам дали ще ме приемат в СУ. А после обикалях за да видя съученици и приятели какви оценки са изкарали…
Сега с този GDPR иди разбери кой къде е спрямо бал и колко си напред в класирането.
На всичко това отгоре даже не може да провериш детето на съседа дето се хвали колко всъщност наистина е изкарало…

# 1 025
Аз на шега ги редя тези идеи, особено с класирането към момента - биха всявали паника.  Освен ако не е безпристрастна статистика, като класация по ДЗИ от последната година, мин и макс бал по години или друго, което сега всеки сам си прави или разчита на Санака и на Дидева (безкрайно им благодаря). Но за родители "неоткачалки" биха били полезни да се визуализират.

# 1 026
Най-добре да си поръчаш на бот на МОН, класирай ме в тези квартали, в паралелки с търсени професии (нали така пише в справочника), еди какви си езици и с минимална загуба на бал. (Или след тест за силни страни за детето 😂 изискват подобни при постъпване на работа.)

Кой ще следи реалтиме данни, някой може да не издържи на напрежението да следи в системата три дни подобни данни)

Доста биха се възползвали, не всеки обича да рови по ексели. Може да се изненадате, но не много хора владеят ексел добре.

# 1 027
Последно питане ще пренареждаме ли желанията и категоричен отрицателен отговор. Много притеснения и изтощение натрупах покрай това кандидатстване - резултати, редене на желания, терзания докъде ще стигне бала...И всичко това, съчетано с някакво съревнование между родителите и децата кое колко точки има на НВО и е по-по-най, колко езика знае до тук и на какво ниво, кое ще учи в най - елитното от всички елитни училища. И не, не говоря за групата, а за реалния живот. Искам да приключи цялата тая сага и се надявам на едно спокойно и щастливо лято 🍀🙂

# 1 028
Най-добре да си поръчаш на бот на МОН, класирай ме в тези квартали, в паралелки с търсени професии (нали така пише в справочника), еди какви си езици и с минимална загуба на бал. (Или след тест за силни страни за детето 😂 изискват подобни при постъпване на работа.)

Кой ще следи реалтиме данни, някой може да не издържи на напрежението да следи в системата три дни подобни данни)

Доста биха се възползвали, не всеки обича да рови по ексели. Може да се изненадате, но не много хора владеят ексел добре.
Регалия донякъде прави това за курсистите си, като част от услугата. Щерката не ходи там, но приятели споделиха, че са им дали бала за всеки вид балообразуване (бел, мат, чужд език, кмит и тн) и са им класирали училищата за специалностите, които ги вълнуват, с минимална загуба на бал. Един вид им потвърдиха нещата, както ги бяхме мислили преди това.

# 1 029
  • Стара Загора

Има , в документите на МОН , разписан алгоритъм - при еднакъв бал как се процедира: сравняват се дипломите, ако са еднакви - се сравняват оценки по други предмети и т. н. , доста бяха изредени , и накрая , ако всичко е еднакво се приемат децата.

# 1 030

Има , в документите на МОН , разписан алгоритъм - при еднакъв бал как се процедира: сравняват се дипломите, ако са еднакви - се сравняват оценки по други предмети и т. н. , доста бяха изредени , и накрая , ако всичко е еднакво се приемат децата.

Да това е в наредбата
Проверява се първо дали са равни НВО резултатите. После бяло образуващите оценки и после среден резултат от дипломата на раздел А.

# 1 031
На всичко това отгоре даже не може да провериш детето на съседа дето се хвали колко всъщност наистина е изкарало…
Така ами - с голямата четох едни чаршафи, информирах се за целия град. Сега не можеш като я срещнеш, да кажеш на майката на Ганчо: ауу, браво на вас, пък да си мислиш тоя па тиквеник Ганчо откъде ги изкара толкоз точки...🤣🤣🤣
В нашето училище GDPR за нищо го нямат. Викнаха децата да им връчат свидетелствата и като ги почнаха на микрофона по низходящ ред: Гошо, 7 А, БЕЛ толкоз, МАТ толкоз. Пешо - пак така. Децата едно по едно се отправят към президиума, дворът се оглася, блоковете наоколо разбраха точно колко има Марийчето от Б клас, ние се чешем и се оглеждаме като глухи свине в чужда царевица и се правим, че хич не сме разбрали и даже не ни интересува на Анито резултата. И така до най-нискосборния седмокласник по домова книга.Joy

# 1 032

Да това е в наредбата
Проверява се първо дали са равни НВО резултатите. После бяло образуващите оценки и после среден резултат от дипломата на раздел А.

Което означава, че при струпване на еднаквости ще има мега надпланов прием. Четейки темата (не пиша често, но чета), въобще не е изключено тази година.

# 1 033
  • София
Едно време, когато всичко беше на хартия висях с часове на стената на плача на химическия да броя оценки и да смятам бал и колко души има над мен за да знам дали ще ме приемат в СУ. А после обикалях за да видя съученици и приятели какви оценки са изкарали…
Сега с този GDPR иди разбери кой къде е спрямо бал и колко си напред в класирането.
Ех, че си беше тръпка 😂 Звъни ти някой съученик по телефона, че класирането е излязло. Обличаш първото нещо, което ти попадне и тичаш към спирката. Чакаш тролея 30 мин. Пътуваш като за Пловдив 20 мин. и тичаш към заветните залепени чаршафи на сегашната Хуманитарна гимназия. Стигаш, отпред тълпа. Изчакваш и като се добереш до списъците започваш с пръста да се издирваш. Оказваш се на високо закачен чаршаф, покатерваш се на най-близката саксия и клатушкайки се откриваш името си. Алелуя приета съм . И сега тичай към вкъщи, че можеш да уведомиш рода и приятели само по телефона 😂 А сега лиготии, само пръста се изморява да опреснява сайта и ако детето класирано родата разбира по пост във фейсбука , а приетият вече издирва съученици в Инстаграма и преди родата да е разбрала, то детето вече се запознало с половината клас 😂

# 1 034
  • София
Така ами - с голямата четох едни чаршафи, информирах се за целия град. Сега не можеш като я срещнеш, да кажеш на майката на Ганчо: ауу, браво на вас, пък да си мислиш тоя па тиквеник Ганчо откъде ги изкара толкоз точки...🤣🤣🤣
В нашето училище GDPR за нищо го нямат. Викнаха децата да им връчат свидетелствата и като ги почнаха на микрофона по низходящ ред: Гошо, 7 А, БЕЛ толкоз, МАТ толкоз. Пешо - пак така. Децата едно по едно се отправят към президиума, дворът се оглася, блоковете наоколо разбраха точно колко има Марийчето от Б клас, ние се чешем и се оглеждаме като глухи свине в чужда царевица и се правим, че хич не сме разбрали и даже не ни интересува на Анито резултата. И така до най-нискосборния седмокласник по домова книга.Joy

JoyJoyJoy

Общи условия

Активация на акаунт