Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 158 393
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 1 305
Прогнозните минимални балове, които бяха публикувни от Санака и потвърдени от някаква школа бяха за второ класиране нали?

# 1 306
  • София
Имам въпрос.  Трябват ли двамата родители за записване на детето?
Не. Аз преди две години записах младежа сама.

# 1 307
  • European Union
Изчетох си всичките 20+ страници, които бях пропуснала и докато ги четях си мислех, че по-ненужно нещо от медицинското за проф. гимназии няма, но последните страници с този имунизационен паспорт ме обориха.
Да, на мнение съм, че медицинското няма никакъв смисъл (да не се бърка с профилактичния преглед на детето). От една страна в системата се качва сканирано медицинско, при записването се подава заедно с оригиналното свидетелство и няма момент, в който някой да го изчете. Прибира се в някоя папка да събира прах. От друга страна как някоя умна глава е решила, че е нужно медицинско ако ще учиш електронна търговия, но няма нужда от него за профил софтуерни и хардуерни науки или пък ти трябва ако ще учиш счетоводство, но не ти трябва за предприемачество. Или пък ти трябва едно и също медицинско без значение дали кандидатстваш за шивач, заварчик или компютърна графика.

Моите деца имат сложени всички ваксини, но това в гимназията изобщо не ги интересува. Имунизационен паспорт няма да занеса. Всяка година предоставяме здравно-профилактична карта и там ЛЛ включва всичко, което може да представлява интерес за една училищна администрация.

Мама Ру, някои паралелки се обявяват с прием 29 ученици. Не е надпланово. Още в първоначалната заповед фигурират с 29, просто досега не си обръщала внимание.

# 1 308
Кети В, в нашата област не се обявяват 29 места в паралелка, само по 26.

# 1 309
  • София
Това, че в гимназиите не им трябва имунизационния паспорт не е точно така. Тази година имахме случай на коклюш в класа и децата, които не бяха донесли , бяха отстранени от присъствие, докато не го предоставят.

# 1 310
Запознахте ли се вече с движението на бала между първо и второ класиране в предишните години?
А между 3-то и 4-то спрямо 2-ро 🙂 Обичам да планирам и не съм дева.
Давам ви тема за предварителна подготовка, вместо да мислите за здравни картони, които спокойно можете да си ги занесете на 15.09.

Аз пък съм Дева, както споделих вече. Съответно си имам таблица с нанесени балове за 1-во, 2-ро, 3-то, 4-то, както и от мин година, класирания. Отбелязала съм си в цветове и дали мърдат нагоре или надолу... Луда работа е това моето. Не искате да знаете JoyJoyJoy

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 19:09 от Tisisat

# 1 311
Имам въпрос.  Трябват ли двамата родители за записване на детето?
Не. Аз преди две години записах младежа сама.
Много благодаря. За момент се притесних

# 1 312
През септември се носи здравно-профилактична карта с вписани всички ваксини от раждането в нея в съответната секция и това е напълно достатъчно.
Не е необходим имунизационен паспорт; на някои деца даже изобщо не им е издаван такъв. Горното листче го замества напълно. И това е всяка година през септември, чак не вярвам, че не сте свикнали на това обичайно повтарящо се действие.
Хайде успех утре и успокойте децата, че не е страшно да се участва на второ класиране и нещата могат само да се подобрят. Изключение от това правило има само в 2 случая: ако не е редено според желанията; ако е прието по 1 желание. 🍀

# 1 313
  • София
През септември се носи здравно-профилактична карта с вписани всички ваксини от раждането в нея в съответната секция и това е напълно достатъчно.
Не е необходим имунизационен паспорт; на някои деца даже изобщо не им е издаван такъв. Горното листче го замества напълно. И това е всяка година през септември, чак не вярвам, че не сте свикнали на това обичайно повтарящо се действие.
Хайде успех утре и успокойте децата, че не е страшно да се участва на второ класиране и нещата могат само да се подобрят. Изключение от това правило има само в 2 случая: ако не е редено според желанията; ако е прието по 1 желание. 🍀
Да, в профилактичната карта трябва да се впишат ваксините.

# 1 314
Това, че в гимназиите не им трябва имунизационния паспорт не е точно така. Тази година имахме случай на коклюш в класа и децата, които не бяха донесли , бяха отстранени от присъствие, докато не го предоставят.
Това е пълно своеволие от страна на училището. Нямат никакво законово основание да отстраняват деца заради липса на ваксини, или информация свързана с тях.

# 1 315
  • София
Това е пълно своеволие от страна на училището. Нямат никакво законово основание да отстраняват деца заради липса на ваксини, или информация свързана с тях.
Доколкото знам РЗИ направиха проверка и на база на това училището предприе тези мерки.

# 1 316
Доколкото знам РЗИ направиха проверка и на база на това училището предприе тези мерки.
РЗИ също нямат такива права. Училищното образование е задължително и никоя институция няма право да го забрани на дете, заради липса на имунизационна информация.

# 1 317
  • София
Нямам намерение да влизам в спор на тема ваксини. За мен лично беше успокоително, че всички деца от класа бяха ваксинирани. Но да не изместваме темата на групата.

# 1 318
Nelika, при болно дете и карантина не се допускат деца, които не са по били контактни или ваксинирани. Това, че детето е било недопуснато в клас не е наказание, а мярка да го предпазят. То може да не е ваксинирано по здравословни причини, нали?
Когато в класа на сина ми имаше скарлатина, а той беше от седмица у дома болен от друго дали го пуснах последните два дни преди майските празници?

# 1 319
Малее, имах много работа тези дни и не мога да насмогна да ви изчета. Че и въргала в предната тема го пропуснах 🤨, заметено е вече.
И за да ви разведря малко - моя тийн подреди желанията си първо според.... наличието на футболно игрище в двора. Ама да не си помислите, че ходихме да разглеждаме училища, нееее, твърде много усилия са. Има google earth Sunglasses. След лека забележка от моя страна, че това май не би трябвало да е водещ критерий, някакси, при такъв важен избор, размести желанията, ама несъществено. Трудно някой ще го бие по лежерност.
За имунизационния картон - на нас ни го върнаха от старото училище и според ЛЛ трябва да го занесем в новото (или старото ново, зависи от класирането Grinning) плюс здравно-профилактичната карта, която си се издава всяка година.

Общи условия

Активация на акаунт