Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 627
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 2 205
Kölsches Mädel, ако подадете за второ има ли вероятност да се класира на място, различно от "Парково строителство" и 119-то, където е приета към момента? И ако, да, то това по-благоприятен или по-нежелан вариант е?
Не съм, ни е точно сега между първо и второ отиваме на море - 5 нощувки, оставила съм си време да подадем за второ класиране в две области и после като се върнем - за записването. Нека си обмисли избора, пък и ще видим дали на едното място има шанс за по-желаното училище, че при нас няма шанс да мръдне нагоре.
Svil24, трябва да се отпише записаното дете и така да подаде. На директорско класиране се подава само в едно училище и при подаването се оставя оригиналното свидетелство за седми клас. Не бих рискувала записано дете да го отпиша заради директорското.
Mama Ru, май към мен е въпроса за Парковото и 119. Между тях е 133то, пак с руски. Но ако падне достатъчно бала ще го прескочи и ще иде на Парковото. До оня ден последно то беше най-желаното, като преди това 119то беше фаворит. Общо взето пуберска работа, от шести клас се сменят желанията - ту е руски, ту е строителния. Драмата е по-скоро моя, на мен повече ми допада строителния, на госпожицата от вчера пак руския и е фаворит.

# 2 206
Априлски душ, в частните училища вземат материала в първи срок и втори се упражняват на ПИ. Така правят и някои школи. Преподават материала паралелно и по-рано.
В 125то по МАТ беше по същия начин преди да им напусне учителя. Края на 6ти клас бяха минали и половината материал за 7ми.
Нямахме намерение синът ни да ходи на уроци по МАТ.
Но той напусна. Успяхме да го запишем при него на уроци за седми клас и продължиха по същият описан начин.
От Декември само пробни и обяснения.
По МАТ за мен това е печеливш вариант.

# 2 207
Kölsches Mädel, ако подадете за второ има ли вероятност да се класира на място, различно от "Парково строителство" и 119-то, където е приета към момента? И ако, да, то това по-благоприятен или по-нежелан вариант е?
Не съм, ни е точно сега между първо и второ отиваме на море - 5 нощувки, оставила съм си време да подадем за второ класиране в две области и после като се върнем - за записването. Нека си обмисли избора, пък и ще видим дали на едното място има шанс за по-желаното училище, че при нас няма шанс да мръдне нагоре.
Svil24, трябва да се отпише записаното дете и така да подаде. На директорско класиране се подава само в едно училище и при подаването се оставя оригиналното свидетелство за седми клас. Не бих рискувала записано дете да го отпиша заради директорското.
Mama Ru, май към мен е въпроса за Парковото и 119. Между тях е 133то, пак с руски. Но ако падне достатъчно бала ще го прескочи и ще иде на Парковото. До оня ден последно то беше най-желаното, като преди това 119то беше фаворит. Общо взето пуберска работа, от шести клас се сменят желанията - ту е руски, ту е строителния. Драмата е по-скоро моя, на мен повече ми допада строителния, на госпожицата от вчера пак руския и е фаворит.
133-то нали е пак руски? Нищо не губи, ако не се класира по първо желание отива пак това, което е приета и сега. Аз бих дала време до сряда да обмисли и тогава, ако реши се записва, ако иска - отива на второ.
Моето се колебае - приета е в две области, не по първо желание, но е доволна, тя за нашия град си знаеше, че шанс за първо и второ няма. Пита ме мен, но аз твърдо стоя на това тя да си вземе решението, защото тя ще трябва да живее с това решение следващите пет години. Иначе съм отворена за разговори, разяснения и обсъждане на това, което я вълнува или тревожи. Моята работа е да дам контролиран избор, но предпочитам тя сама да избере. Две години ме обвинява защо съм избрала училището и езика, нищо, че е по район, но не хареса учителката по език в 5-6 клас. В седми клас се смени учителката и тя си промени отношението. Не искам да чувства натиск за вземане на решение, достатъчно голяма е.

# 2 208
  • София
Априлски душ, в частните училища вземат материала в първи срок и втори се упражняват на ПИ. Така правят и някои школи. Преподават материала паралелно и по-рано.
В някои частни може и да е така, в  други е  като в най-обикновени ДУ, че даже и по-зле (за образователна подготовка говорим, не за база,  обгрижване на децата,  защитена среда, доп. услуги). Та не следва да се обобщава. Близко  дете, седмокласник тази година в "Петър Берон"  ( и не, майката  не е  чалгаджийка и бащата не е мутра, каквито в пространството се твърди, че са клиентите им), са взели в училище при  сигурно 9-10 часа седмично последните неща от материала по мат непосредствено преди НВО. За пробни -  важал според родителите  фразеологизмът  "Видяха такива  децата през крив макарон". Г-жата отсъствала, заместникът не минавал напред, за оценките за годината никой не се заяждал,  отличник или не чак толкова - 6 за годината. Life is life, ама  после идва НВО...И въпросното лапе се е справило добре  заради уроци по двата предмета още от 6 клас. Нивото на подготовка в ЧУ всъщност е високо  в определени училища само, далеч не  във всичките.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 19:03 от пенсионирана русалка

# 2 209
  • София
Ние имаме доста познати деца , които не са приети никъде , аз въпреки че сложих 33 желания всъщност сме приети хипотетично на само 4 места , а сложих и доста ниски балове.
За мен голямата изненада беше парковото строителство , сложих го накрая , за да не ни вземат че не го искахме много ,  и като видях шах с пешката 417 бал . Направо се опулих, всъщност на бая специалности се опулих 😳🤪

# 2 210

И защо тази година има по-малко 100т и във високия сегмент за момчета, след като има 2 нови НПМГ паралелки. И доста деца не са решили 23в за успоредника.

Вярно е само за 100 точки тази година. Децата в София с над 90 точки по МАТ за 2024 са 14.6% от явилите се. През 2023 са били 8.3%.

# 2 211
Динчо
https://bg-mam.ma/p/1671922/48290708

Ако целта е да не пиша, още сега ще поискам да ми изтрият профила. Нямам никакъв проблем и нищо нямам нужда да доказвам.

Успех на всички!

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 20:03 от toplomliako

# 2 212
Топломляко,

Сайтовете с графиките не ги гледай. Отвори статистиките за успеваемост, които са официалния източник.
Сравнение МАТЕМАТИКА
2023 ученици НАД 95 точки - 540 броя, общ брой ученици - 12285
2024 ученици НАД 95 точки - 883 броя, общ брой ученици - 12032

# 2 213
Топло мляко, за МАТ ли говориш или за БЕЛ + МАТ?
2024 София МАТ 90+ точки
Общо 1766, мъже 880, жени 886.
Общо явили се 12054.
2023 София МАТ 90+ точки
Общо 1018, мъже 573, жени 445. Общо явили се 12313.
Има ли нарастване в горния сегмент?
Защо пък да не се изказвате? В спора се ражда истината.

# 2 214
Като чета тук доста деца на тази възраст не са твърде ориентирани и си сменят желанията често. Толкова ли не можаха от МОН да им дадат право да изберат, дали да се запишат в паралелка, приети на второ класиране, или в тази от първо класиране. По-малко щяха да са драмите може би

# 2 215
Това сериозно питане ли е или опит за шега?😂

# 2 216
Second
https://bg-mam.ma/p/1670026/48239357

Аз не се сещам, сивите редове говорят сами.

# 2 217
А не мислите ли, че по-добрите резултати по мат са от по-добрата и прецизирана работа в школите и по частни уроци?  В едната паралелка в нашата МГ балът е 354- 322, макс' мин. И не мисля, че масово децата са по- глупави от софийските, не говоря за СМГ, просто тук не ходят много, много по частни уроци. До последно през юни се вземаше нов материал, това преговор пък за 5,6 клас абсурд, пробни матури също. На мен голямо впечатление ми направи 1(първа) задача на нво 2015г. 50,05:10. Сегашната първа задача изискваше доста повече знания от едно деление само тогава.Та сега имаше ред на действия, два вида дроби, знаци.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 08:27 от laurentin

# 2 218
  • София
Като чета тук доста деца на тази възраст не са твърде ориентирани и си сменят желанията често. Толкова ли не можаха от МОН да им дадат право да изберат, дали да се запишат в паралелка, приети на второ класиране, или в тази от първо класиране. По-малко щяха да са драмите може би
Това няма как да стане, едно дете да заема в един момент две места, защото така ще има класиране до октомври. Затова и желанията се редят от най-желаното към най-нежеланото.

# 2 219
  • София
Ох, много важно, че една година било "много лесно" НВО то и от СМГ не могли да изпъкват... Догодина пък ще е "по-трудно", пак ще има недоволни.

Общи условия

Активация на акаунт