Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 138
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 2 520
Не само това, а трябва едновременно да се изпълни - хем в немската да падне с под 10 точки, хем в испанската да падне с поне 20... което е невероятно, макар на теория да е възможно. Затова, на мястото на Моник, ако наистина НЕГ е най-желано, аз бих опитал на второ класиране..

# 2 521
Примерът е добър за онагледяване и на тази възможност.
И тъй като балът на една паралелка пада реално с 2, а на друга реално с 8, е възможно да се случи и да влезеш там, където е паднал с 8. Независимо, че на първо класиране са били в различен ред по бал.

# 2 522
Много ви благодаря ❤сега е напечено вкъщи, защото за немската 1 немска не стигат 10 точно точки ако паднат добре 1 желание е, а за 1 испанска са 20, но е второ и трето желание, да не вземат да я приемат в испанската вместо в 1 немска, тя май хич не иска разколеба се🥺 и така ще загубим и мястото в 1 АЕГ/ където е приета с АЕ и втори НЕ/ изобщо какво си мислех като ги редихме какво стана.... Наредихме 5 желания, защото аз като майка на отличничка и тя с 98 на матурата по математика бях сто и 20 % сигурна че влиза... Размисли и много страсти цяла събота и неделя 😔

Мястото в 1АЕГ ще загубите само ако не се запише след първо класиране.

# 2 523
Точно пък в тези 2 гимназии тази година я паднат с 0,25т, я не 😂, а вие си се притеснявайте за 10, 20 точки.

# 2 524
  • София
Много ви благодаря ❤сега е напечено вкъщи, защото за немската 1 немска не стигат 10 точно точки ако паднат добре 1 желание е, а за 1 испанска са 20, но е второ и трето желание, да не вземат да я приемат в испанската вместо в 1 немска, тя май хич не иска разколеба се🥺 и така ще загубим и мястото в 1 АЕГ/ където е приета с АЕ и втори НЕ/ изобщо какво си мислех като ги редихме какво стана.... Наредихме 5 желания, защото аз като майка на отличничка и тя с 98 на матурата по математика бях сто и 20 % сигурна че влиза... Размисли и много страсти цяла събота и неделя 😔

Мястото в 1АЕГ ще загубите само ако не се запише след първо класиране.

И не подаде за второ.

# 2 525
И аз да се включа с нашия проблеми. Сина ми иска да играем на 2ро главно заради желание 3. Та това, което ме терзае е да не прескочи до желание 7, което не му е толкова симпатично, заради втория език. Има и едно желание 8, но там сме на 7,5  точки, та едва ли ще стане, след като предните са писани като по- желани.
Това са от втория ешалон училища. Та преди малко се усетих, че желание 3 е БЕЗ квоти и по съвсем груби сметки към 190 човека има, които биха имали шанс, а за желание 7, което е СЪС квоти са около 90 човека.
1 и 2 желания са невъзможните за нашия бал
3 желание - делят ни 5 точки до минимлния бал
7 желание - делят ни 3,5 точки до минимлния бал

# 2 526
  • София
Ако не ме лъже паметта, миналата година, в испанската, парерлката с английски е приключила на първо класиране. За второ не е имало места. За другите езици е имало движение.

# 2 527
  • Sofia
Много добре казано, благодаря, не казвам че съм изключително подготвена, даже не очаквах такъв развой на нещата... И аз имам още кажи речи 2 години до тийнейджър, мъж номер 2 и пак и пак ще се терзая в тая посока, ама хайде да мине първото😉

Моник, абе даже и аз, който нямам седмокласник, разбрах правилата...щом за 1 НЕГ не ви стигат 10 точки, и е първо желание, а за ИЕГ не ви стигат 20 точки, а е второ и трето желание, просто почти няма начин да я приемат в испанската, а не в НЕГ, на второ класиране...НЕГ ви е първо желание, стигне ли балът, сте там.
Единственият начин да стане каквото се опасявате, е ако в НЕГ балът на второ не падне, или падне с под 10 точки, а в Испанската падне с 20 точки... невероятно е да се случи това.
Извинявам се, ако бъркам, аз съм некомпетентен, детето ми е 5 клас 😂 но това разбрах от темата. Реших отсега да си пиша домашното и затова ви чета, и то с голям интерес.

# 2 528
  • София, Лагера
Много ви благодаря ❤️сега е напечено вкъщи, защото за немската 1 немска не стигат 10 точно точки ако паднат добре 1 желание е, а за 1 испанска са 20, но е второ и трето желание, да не вземат да я приемат в испанската вместо в 1 немска, тя май хич не иска разколеба се🥺 и така ще загубим и мястото в 1 АЕГ/ където е приета с АЕ и втори НЕ/ изобщо какво си мислех като ги редихме какво стана.... Наредихме 5 желания, защото аз като майка на отличничка и тя с 98 на матурата по математика бях сто и 20 % сигурна че влиза... Размисли и много страсти цяла събота и неделя 😔
Добре де, а на нея какво й се учи? Ясно, че балът може да стигне. НЕ, ИЕ и АЕ са доста различни посоки.
(оставете мантрата "да не иде зян балът)

# 2 529
  • Sofia
Хич не е за бала, английския й е над Б1 иска да учи немски иска да живее в Австрия иска, иска, иска... Като на 13 и половина, нали🥺
1АЕГ я писахме на 3 желание, като 1НЕГ на първо, а испанската /със страст към Испания като страна и испанския език на 2/... Та аз не съм и очаквала да я приемат по трето желание, ама какво си мисля аз какво става нали...

# 2 530
Участвайте на второ и следете местата в немската на 4 и 5 класиране

# 2 531
  • София, Лагера
Като искате НЕ, не сте ли разглеждали вариантите за 2НЕГ? Ако говорим за бал, там 2т ви делят. (по прогнозни балове)

# 2 532
  • София
И аз да се включа с нашия проблеми. Сина ми иска да играем на 2ро главно заради желание 3. Та това, което ме терзае е да не прескочи до желание 7, което не му е толкова симпатично, заради втория език. Има и едно желание 8, но там сме на 7,5  точки, та едва ли ще стане, след като предните са писани като по- желани.
Това са от втория ешалон училища. Та преди малко се усетих, че желание 3 е БЕЗ квоти и по съвсем груби сметки към 190 човека има, които биха имали шанс, а за желание 7, което е СЪС квоти са около 90 човека.
1 и 2 желания са невъзможните за нашия бал
3 желание - делят ни 5 точки до минимлния бал
7 желание - делят ни 3,5 точки до минимлния бал
Малко не се разбира. Сега детето на кое желание е прието? За кое се бори и колко не му стига за там?

# 2 533
  • Sofia
За жалост не сме я писали изобщо имаме братовчед в 10 клас в нея и с не до там добри отзиви и впечатления, очаквах да се получи в първо желание и от първият път..

Като искате НЕ, не сте ли разглеждали вариантите за 2НЕГ? Ако говорим за бал, там 2т ви делят. (по прогнозни балове)

# 2 534
  • София, Лагера
За жалост не сме я писали изобщо имаме братовчед в 10 клас в нея и с не до там добри отзиви и впечатления, очаквах да се получи в първо желание и от първият път..

Добри и лоши лични отзиви има отвсякъде. Вижте в темите. Много зависи от самите деца и адаптивноста им. Аз имам голям син в Ласйстунг в 1НЕГ. Той си е супер там, но на малкия не му приляга този начин на преподаване и като цяло нивото.
Не бих го пренатегнала.

Общи условия

Активация на акаунт