Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 091
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 2 595
И ние се записахме, още в 8.20 бяхме там, че после става много жега. Стана бързо. Даже я записах и на допълнителен избираем език - китайски, тя пожела😰 Та ще учи интензивно английски и китайски, учителката ще е истинска китайка😃, аз там съм пас и нищо не мога да помогна, да се оправя...
На нас не се е променил статуса, почвам да се притеснявам, пише си незаписан. Но ми дадоха бележка за социалните за помощта от 300 лв. Дано се промени скоро на записан и накрая да си поема въздух, че толкова нерви и напрежение.

# 2 596
Записахме ние - първия ѝ избор - СХН в МГ.
Страдах и аз, че не пожела да пише на първо място езиковата с немски, как ли не я убеждавах, че все пак ще има възможност за профилиране и да смени посоката, ако размисли. Както съм се оплаквала в темата, в тяхното си МГ са решили да фиксират профилите с приема, а и първи език е само английски, а тя е някъде B1. Подадохме първо по моя начин, после тя се разстрои ужасно и каза, че категорично не го иска, та на другия ден, буквално в последния момент, пренаредихме.
И аз като beb4o_fb ужасно се засрамих от себе си. Едно, че се наложих първоначално, друго, че реших, че тя не е преценила разумно избора си, а го е направила повече емоционално. А се оказа, че тя също е проверявала, сравнявала е хорариуми, проучвала е реализация, че и до AI се е допитала Simple Smile
Та така, говорихме си и ѝ се извиних, а днес записахме рано-рано. Сега имам щастливо и доволно дете. Дано не съжалява в последствие за избора си, но поне ще си е изцяло неин и взет информирано.

# 2 597
Ех, да можеше да се вижда в реално време, когота някой се запише в дадена паралелка и как местата намаляват. Това чакане, по скоро тоя ступор в коя посока да мислиш, освен да чакаш времето да мине, е ужасно. Ние сме от тия хванали последния влак в списъка си, изненадани неприятно, че въпреки вскички сметки, корекции на балове и т.н., реалността показа 3,5 точки от по предно, желано място, а миналата година бала е мръднал с 1т. там между първо и второ класиране.

# 2 598
Дойде ми времето за тъп въпрос Joy - има ли някъде разписан график за подаване на документи, в смисъл посочена ли е обедна почивка? Да знам дали мога да отида когато се натамъним. Стори ми се, че мернах нещо, но не съм сигурна. Или всяко училище си решава. За 32 СОУ става въпрос.
По принцип има заповед за приемно време на канцеларията, но не мисля, че важи за записване/заявление.
https://school32.com/wp-content/uploads/2023/09/zap-Propuskatele … ncelaria_2023.pdf
По спомен на колежка, която е подавала заявление за второ класиране миналата година, дори били изнесли бюро във фоайето, а не да се чака на канцелария. Не пречи да се звънне и да се пита. Във всеки случай може би има някаква обедна почивка, особено сега лятото, като са в намален състав. Но със сигурност трябва да има дежурни за заявленията.

# 2 599
В нашия град има дежурни учители в отделна стая, които приемат заявления и записват. Работят на две смени и без обедна почивка

# 2 600
Здравейте на всички!
Днес подадохме заявление за участие във второ класиране.
Всички, които сте следили статистиките и минимални/максимални балове - някога попадали ли сте на паралелка, в която минимален бал е останал същия след второ класиране? А чували ли сте за ученик, който е с бал равен на минималния за желаната паралелка и на второ класиране отново да не се класира?
Дъщеря ми е с бал 427.5. Забелязах, че тази година има няколко паралелки със същия минимален бал. Колко ли още деца имат същия.
Желаната паралелка също е 427.5 минимален бал.
Възможно ли е при второ класиране отново да не бъде класирана?
Става въпрос за 22 СЕУ "Георги Стойков Раковски" / Обществени науки - Ист/Фил, АЕ интензивно, ИЕ.
Благодаря Ви!

Миналата година на второ класиране различните паралелки в това училище са паднали между 5 и 11,5 точки. Шансът да не мръдне изобщо балът силно клони към нула. В това училище такова нещо не мисля, че се е случвало.
А вие явно не сте писали всички паралелки в училището? Защото обществените науки с испански и английски са с мин бал 426,5.

Благодаря!
Писали сме само с първи език английски и втори испански. За едната балът ни е равен на минималния. За другата балът ни е с 3 точки по-нисък. Дъщеря ми желае английски да е първи език, тъй като не успя да го научи добре.

# 2 601
Привет, момичета! Моята дъщеря е много тъжна и с подвита опашка - вече трети ден ми казва- каквото и където решиш- там ме записвай.... Желанията и бяха Първа Немска или Испанската гимназия, и като излязоха резултатите беше убедена, че ще влезе..., да, ама не:-( С бал 470 се класира в  73-то, но не ще и да чуе за него...гледа унило, а аз се чудя как да я успокоя, без да създавам напразни надежди, че на второ класиране може да се случи чудо..

# 2 602
  • Sofia
На много деца явно им е тежко в момента. Но те са по-лесно адаптивни от майките Simple Smile Със сигурност ще й хареса и в това училище. А ввсе пак нищо не  е свършило още. Моят син миналата година рязко се примиряваше с всички поредни класирания, ама моята душа не траеше:)

# 2 603
Привет, момичета! Моята дъщеря е много тъжна и с подвита опашка - вече трети ден ми казва- каквото и където решиш- там ме записвай.... Желанията и бяха Първа Немска или Испанската гимназия, и като излязоха резултатите беше убедена, че ще влезе..., да, ама не:-( С бал 470 се класира в  73-то, но не ще и да чуе за него...гледа унило, а аз се чудя как да я успокоя, без да създавам напразни надежди, че на второ класиране може да се случи чудо..

Не бързайте да унивате. Четири точки ви делят от немската. На пръв поглед може да не са достатъчни, но все пак нищо не се знае. Понякога има и случайни фактори, които няма как да се предвидят. А миналата година там е имало места за момичета и на 3то (4 места) и на 4то (3 места) класиране. На четвърто класиране е влязло момиче с бал с над 30 точки по-нисък от минималния на първо класиране. Така че възможности може и да се отворят.

# 2 604
Няма нужда да се отчайвайте, защото Втора немска (73-то) по всички отзиви е прекрасно училище! И също вземат ДСД, и дори някои хора го предпочитат пред НЕГ, а ти пишеш, все едно е настъпил края на света! Я по-ведро и се записвайте в 73-то, щом иска немски, мисля, че няма да съжалява девойката! Ами ако бяхте приети в нискобаловите, какво щяхте да правите тогава?

А мен пък може ли никой да не ме поправи, а толкова фенове на испанския има тук. Писал съм "Вива Ла Фурия Рока", а трябва да е "Роха"! Роха на испански значи червено, защото екипът им е червен. А Рока значи скала!
Не че не са твърди като скали де😂 но правилното е "ла фурия роха" - червената ярост😂😂😂(La Furia Roja). В испанския език "j" се произнася като звук, подобен на нашето "х".

Просто коментаторът през целия мач снощи така го произнасяше неправилно и в 12 през нощта на 6 бири се повлиях от него,😂

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 12:32 от Татко Мецан

# 2 605
Записахме се за второ класиране. Много любезни бяха в училището и ни окуражиха, че имаме шанс да се класираме в по- желаната паралелка в същото училище, защото вече има освободени места (т.е. деца са заявили участие на второ класиране).

# 2 606
Може не унивайте. Ние ще освободим едно място в Нег, ако успее на 2 ро, да се класира за нейната си мечта. Само 2 т. ни делят.
 Подадох заявлението без детето. Никъкъв проблем.

# 2 607
  • София

ЗлНяма какво да се чудите, записвайте се за второ класиране! Нищо не губите, шанса до паднат точките за 1НЕГ го има, дори за испанската с португалски има шанс.

# 2 608
Ех, да можеше да се вижда в реално време, когота някой се запише в дадена паралелка и как местата намаляват. Това чакане, по скоро тоя ступор в коя посока да мислиш, освен да чакаш времето да мине, е ужасно. Ние сме от тия хванали последния влак в списъка си, изненадани неприятно, че въпреки вскички сметки, корекции на балове и т.н., реалността показа 3,5 точки от по предно, желано място, а миналата година бала е мръднал с 1т. там между първо и второ класиране.
Все си мисля, че може да попитате в училището не вярвам да ви откажат да ви дадат информация колко са се записали засега. Но може би към края на срока за записване да попитате.

# 2 609
Статистика за Бургас има, но не е на обичайното място.

Общи условия

Активация на акаунт