Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 104
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 2 700
Как така ви изместват? Могат да ви изпреварят в заемането на някое място, но не могат да ви изместят от вече достигнато?
Ако се борите за една и съща паралелка (негово второ желание, ваше първо, например) ви е все тая дали то е било прието на 4тото си желание или изобщо не го е писало и съответно е неприето никъде Thinking Не разбирам според вас откъде ви измества.
Ако сега се пренареждаха желания, да възможен е такъв случай, но каквото като е подаденоо, така е.

# 2 701
  • София
Може ли, че съм изпуснала, в коя система подаваме заявление за социална помощ?

# 2 702
  • Sofia
Ако не ме лъже паметта, миналата година, в испанската, парерлката с английски е приключила на първо класиране. За второ не е имало места. За другите езици е имало движение.
С 0,5 точки надолу за втори италиански, с 4 точки пада за втори ФЕ и само с 1,5 точки за втори португалски език. Тази година очаквам горе долу същото, даже по-зле. Това с Испанската е пълна истерия.
Наистина е пълна истерия и не разбирам от какво е породено това нещо. Мъжът ми е завършил испанската, сега работи доста високоплатена и престижна професия, нито ден не му се е налагало да ползва испанския, съжалява, че не е учил немски или френски като основен, защото това би му дало шанс за релокиране в друга държава на същото раб. място. Ползваме испанския му, за да слушаме пенсни на испански и той да ми превежда Laughing
Казвал ми е, че от неговия випуск, 10-тина деца са заминали да учат в Испания, в момента само няколко са останали да живеят там.
Наскоро пък аз бях на интервю за работа с компания, която търсеше роля за Швеция или Швейцария, съответно нямаха офис в България и ме питаха дали съм отворена за релокация. Когато ги попитах дали са се замисляли да отварят офис на фирмата в Източна Европа, отговорът на HR Мениджъра беше- защо да хабим ресурс за Изт Европа, като може да отворим позицията в Испания- това ни е "low cost" локацията в Зап Европа.
Не налагам мнение, всеки сам избира какво и къде да учи, какво му е на сърце и тн. Просто споделям мои наблюдения и преживявания.

# 2 703
Я да попитам аз нещо дето ме гложди,
всички чакаме баловете да паднат, а
възможно ли е да се вдигнат не да паднат,
предвид че имам познати деца с по висок от нашия бал където примерно не са класирани никъде на първо класиране и сега директно ще участват във второ.

Няма как да стане, защото алгоритъмът е един с първо класиране, както и участниците  - желание и бал. Не се пренареждат желания.

# 2 704
Подадохме заявление във ФЕГ, но статуса не се е променил още. Може да чакат до сряда, ако решим да си променим мнението Wink
Ние сме поредните чакащи за ИЕ с бал 471 момиче. Надеждата умира последна, въпреки че ФЕ+ИЕ във ФЕГ също звучи супер. Проблемът е, че нагоре в желанията е и НПМГ, а девойката изобщо не иска да влиза там, за разлика от мен. Толкова я е страх да не би да я класират там, че вече и аз започнах да се надявам да не се случи Sad А толкова вярвам, че това е по-правилното училище за нея...
Коя паралелка сте писали в НПМГ?
Две са - едната е география, а другата Мат с АЕ. Знам че е почти невъзможно, но пък човек никога не знае.
за паралелката с география колко не ви стига. Балът май е 456. Мисля, че е рано за помощта за 8 клас. Ние подадохме през системата за сигурно електронно връчване края на септември, с прикачена бележка.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 18:03 от Bory Ana

# 2 705
Ще попитам какви са възможностите да запиша детето си в ЕГ в един областен град, където е постоянното ни местоживеене, а след това да го преместя в ЕГ със същия език в друг областен град, където аз работя. Какви са вариантите, условията и изискванията? Ще бъда благодарна на всеки, който сподели информация - тук или на лично съобщение. 🌸
Дете може да се премести в паралелка със същите профили в друга област и ще бъде прието надпланово, ако балът му е стигал да бъде прието в тази паралелка сега.
Иначе се чака свободно място (и пак се състезава с други желаещи) или се ползват връзки.

Неприетите няма как да повишат бала на 2.класиране за никоя паралелка. Щом не са на първо там, значи са с бал по-нисък от минималния за тази паралелка. Просто стоят на опашката за нея (или за другите им желания).

# 2 706
  • Sofia
Може ли, че съм изпуснала, в коя система подаваме заявление за социална помощ?
https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi+na+uslugi/izpalnite … i/uslugi-814/3121
Попълних всичко пробно и стигнах до момента, в който трябва да прикача бележка. Ако нямаш такава, май няма смисъл все още.
Честит ви френски! Kissing От вчера ми се навират френски филми в полезрението, с ММ хващаме все още по някоя дума и направо не знам дали да не го подхванем отново, изпитвам носталгия Laughing

# 2 707
Как така ви изместват? Могат да ви изпреварят в заемането на някое място, но не могат да ви изместят от вече достигнато?
Ако се борите за една и съща паралелка (негово второ желание, ваше първо, например) ви е все тая дали то е било прието на 4тото си желание или изобщо не го е писало и съответно е неприето никъде Thinking Не разбирам според вас откъде ви измества.
Ако сега се пренареждаха желания, да възможен е такъв случай, но каквото като е подаденоо, така е.
Ох, разбрах ви. Благодаря.
Но това ми навява мисълта, че ако баловете не паднат, тези некласирани остават за трето класиране с относително високи балове и участието в него става доста рисково

# 2 708
Svil24, не знам дали говорите за Добрич или Шумен, но при всички положения Пета гимназия е едно прекрасно училище, и да ме извиняват ЕГ-тата от споменатите градове, ама не могат да стъпят на пръста на Пета Simple Smile.
Всяка година се освобождават и места през учебната година, ако толкова й е мерак - следете и може да я преместите.
Иначе за местене от град в град не зная процедурата, май беше с молба до Министър и се отпускат екстра бройки в класа.

# 2 709
  • София
Ани, ти не се ли закле тържествено, че приключваш с ученето????

# 2 710
  • София
За чакащите 91НЕГ, току що ми казаха приятели, че се отказват от мястото, записали са се в АК.
Плюс един младеж отива в АК и освобождава място в испанската.
Ние участваме в следващия тираж. 😂

# 2 711
Подадохме заявление във ФЕГ, но статуса не се е променил още. Може да чакат до сряда, ако решим да си променим мнението Wink
Ние сме поредните чакащи за ИЕ с бал 471 момиче. Надеждата умира последна, въпреки че ФЕ+ИЕ във ФЕГ също звучи супер. Проблемът е, че нагоре в желанията е и НПМГ, а девойката изобщо не иска да влиза там, за разлика от мен. Толкова я е страх да не би да я класират там, че вече и аз започнах да се надявам да не се случи Sad А толкова вярвам, че това е по-правилното училище за нея...
Коя паралелка сте писали в НПМГ?
Две са - едната е география, а другата Мат с АЕ. Знам че е почти невъзможно, но пък човек никога не знае.
за паралелката с география колко не ви стига. Балът май е 456. Мисля, че е рано за помощта за 8 клас. Ние подадохме през системата за сигурно електронно връчване края на септември, с прикачена бележка.
435.99 Simple Smile Изпитът по география, за който тя изобщо не се подготви ѝ свали бала. Трябва да има сериозно объркване, за да падне толкова.

# 2 712
Някой от Пловдив може ли да сподели балообразуването за МГ Пловдив? Търсих информация, но не успях да намеря.

ПП. Намерих информацията

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 18:26 от амнезия

# 2 713
И ние се записахме.
Освобождаваме едно място в ЕГ в Кюстендил АЕ/ФЕ- момиче.

# 2 714
Някой от Пловдив може ли да сподели балообразуването за МГ Пловдив? Търсих информация, но не успях да намеря.
Търсите "държавен план прием за Пловдив" на сайта на РУО - Пловдив. Доколкото успях да се ориентирам и за трите паралелки на МГ "Кирил Попов" балообразуването е 3хМАТ + 1хБЕЛ, плюс балообразуващите оценки по БЕЛ и МАТ от свидетелството.

Общи условия

Активация на акаунт