Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 155 107
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 2 715
  • София
За чакащите 91НЕГ, току що ми казаха приятели, че се отказват от мястото, записали са се в АК.
Плюс един младеж отива в АК и освобождава място в испанската.
Ние участваме в следващия тираж. 😂
Извинявам се предварително, ако е нахален въпросът. В коя паралелка бяхте приети в Испанската?

# 2 716
  • София
Тъй като в момента нищо не се пренарежда в желанията, тези деца с "високи" балове не могат да изместят никой, защото просто не са поискали място в паралелка, за която би им стигнал бала... Сега обаче може и да им стигне все за някое желание... Например имат 3 желания с бал минимален бал 450, 420, 440, а детето е с бал 410... Ако в някоя паралелка бала падне додтатъчно (например във втората) то ще влезе там, но няма да измести дете с бал 418, това с 418 ще влезе преди него.
Да, няма да измести вече класирано, но такива като нас надяващи се , ако реално е с по- висок от нашия бал си ни изместват

Точно от това се опасявам, всъщност ще ми изместят , а ние нали на това се надяваме да падне бала с няколко точки , за да се преместим на по горното желание, което и е целта за второто класиране.
За сегашното ни приемане ми я ясно , че няма да ни изместят.
Кофти малко.

# 2 717
  • София
Не ви изместват, защото не са писали вашите желания, ако ги бяба писали щяха да са в паралелката вече

А ако е така супер , да не ни е чак толкова страх, от неприетите деца с по висок бал оъ нашия.

# 2 718
  • София
Добре, де, колко пъти го говорихме това, колко пъти обяснявахме алгоритъма на класирането? Няма как да има по-висок бал на второ класиране.

# 2 719
Я да попитам аз нещо дето ме гложди,
всички чакаме баловете да паднат, а
възможно ли е да се вдигнат не да паднат,
предвид че имам познати деца с по висок от нашия бал където примерно не са класирани никъде на първо класиране и сега директно ще участват във второ.

Щом не са класирани никъде на първо класиране, а имат бал, по-висок от вашия, а вие сте класирани, това значи, че не са посочили вашите желания като техни. Следователно няма как да ви изместят точно вас на второ класиране. Да видим вдянал ли съм нещо, или глупости пиша 😂😂😂

# 2 720
  • София
Я да попитам аз нещо дето ме гложди,
всички чакаме баловете да паднат, а
възможно ли е да се вдигнат не да паднат,
предвид че имам познати деца с по висок от нашия бал където примерно не са класирани никъде на първо класиране и сега директно ще участват във второ.

Щом не са класирани никъде на първо класиране, а имат бал, по-висок от вашия, а вие сте класирани, това значи, че не са посочили вашите желания като техни. Следователно няма как да ви изместят точно вас на второ класиране. Да видим вдянал ли съм нещо, или глупости пиша 😂😂😂

Да да вдянал сте, благодаря на всички че за пореден път отговорят на някой не дорабрал , а уж си мислех че всичко вече съм изчела, но страх лозе пази.

# 2 721
  • София
За чакащите 91НЕГ, току що ми казаха приятели, че се отказват от мястото, записали са се в АК.
Плюс един младеж отива в АК и освобождава място в испанската.
Ние участваме в следващия тираж. 😂
Извинявам се предварително, ако е нахален въпросът. В коя паралелка бяхте приети в Испанската?
Не ние, а приятелско дете. Приет беше в ИЕ/ИтЕ, но това не значи, че ще се освободи точно това място. Предполагам сте наясно.

# 2 722
И на мен ми е много интересно какъв е този небивал интерес към испанския език. Разбрах, че някои момчета са какъвто бях и аз и искат да стават професионални футболисти в La Liga, но едва ли всички са такива, а за момичетата е изключено 😂 . Да, испанския е много разпространен, но в Средна и Южна Америка, където не са особено развити страни и с тях поне ние, европейците, почти нямаме нито бизнес отношения, нито някакви други взаимоотношения. И в България, и в Европа няма много испански корпорации, нито в Испания има световна фондова борса, нито е от държавите с най-висок стандарт, нито е най-привлекателната дестинация за висше образование. Нищо лошо не искам да кажа, а просто наистина се чудя.

# 2 723
  • София
Но пък е прекрасна държава за живеене. Simple Smile А в Латинска Америка не знам дали си ходил, но на мен ми е любима.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 19:11 от sanaka

# 2 724
Има ли шанс в НТБГ на второ класиране да падне бала с 8 точки за момиче ?

Зависи за коя специалност става въпрос. Съдейки от миналогодишното движение на баловете в тази гимназия, ако говорим за електронна търговия или оперативно счетоводство - по-скоро да. Ако говорим за другите специалности - по-скоро не. Естествено, има и много непредвидени фактори, затова просто си подавате заявление за второ класиране и се надявате да станат нещата.

# 2 725
Добре, де, колко пъти го говорихме това, колко пъти обяснявахме алгоритъма на класирането? Няма как да има по-висок бал на второ класиране.

Някои хора нито са тук, нито мислят по написаното. Много жалко.

# 2 726
Но пък е прекрасна държава за живеене. Simple Smile А в Латинска Аерика не знам дали си ходил, но на мен ми е любима.

Да, прекрасна за живеене е Испания, съгласен съм.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 20:29 от Татко Мецан

# 2 727
И на мен ми е много интересно какъв е този небивал интерес към испанския език. .......
                 Аз пък имам спомен как дете на съседка се съдра да реве ,защото е прието в испанската , а за другите бал не му достигна. Това преди 10-тина години. Може и повече да са. Не помня точно. Когато нашата най-голяма кандидатства испанската  се оказа най-желана с най-висок бал. Не поиска испански въпреки ,че имаше бал за където си поиска.

# 2 728
И на мен ми е много интересно какъв е този небивал интерес към испанския език. Разбрах, че някои момчета са какъвто бях и аз и искат да стават професионални футболисти в La Liga, но едва ли всички са такива, а за момичетата е изключено 😂 . Да, испанския е много разпространен, но в Средна и Южна Америка, където не са особено развити страни и с тях поне ние, европейците, почти нямаме нито бизнес отношения, нито някакви други взаимоотношения. И в България, и в Европа няма много испански корпорации, нито в Испания има световна фондова борса, нито е от държавите с най-висок стандарт, нито е най-привлекателната дестинация за висше образование. Нищо лошо не искам да кажа, а просто наистина се чудя.

Интересът не е толкова към испанския език, а към испанската гимназия. Ако проследиш желанията на децата, които майките споделят тук, ще видиш примерно Испанската, Немската, АЕГ.... Но много по-рядко ще видиш Испанската, 22ро, 157... Аз лично, като се замисля, май не съм срещала такъв случай.

# 2 729
  • София
Добре, че тогава във Варна нямаше испанска гимназия (не знам дали сега има), щото като нищо щях да кандидатствам там заради Рио де ла Плата 😂😂😂

Татко Мецан, за кога говориш? Във Варна има испански отдел във Френската гимназия от 1984г. И още си ги има Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт