Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 157 177
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 2 730
Подадох документи за второ класиране сутринта, но в системата няма промяна в статуса.. Някой друг така?
Ние се записахме, също не е пременен статуса.
Утре пак ще погледна.
Явно не става толкова бързо, колкото на нас ни се иска.
А дадоха ли Ви входящ номер?

Да, вече е променен статуса. Явно всяко училище когато смогне..

# 2 731
Така, вярно, че не ни дадоха входящо номерче за заявлението за участие във второ класиране, но в системата детето вече е с променен статус на заявило участие.  Отдъхнах си, че всичко е наред.

# 2 732
Генерално има повишен интерес към испанския. Дори двете АЕГ и Френската, както и следващите по бал, най-желани обикномено са паралелките с втори испански.

# 2 733
  • На планетата земя
Подадох документи за второ класиране сутринта, но в системата няма промяна в статуса.. Някой друг така?
Ние се записахме, също не е пременен статуса.
Утре пак ще погледна.
Явно не става толкова бързо, колкото на нас ни се иска.
А дадоха ли Ви входящ номер?

Да, вече е променен статуса. Явно всяко училище когато смогне..

И ние сме с непроменен статус.

# 2 734
Дъщеря ми за върши Четвърта с Испански във Варна тази година, не пожела да учи в Испания, но затова пък отива в Италия, където чудесно се разбира с младите симпатични италианци  на смесица от испанско-английски 😂

# 2 735
Към записващите се в АК: ако не е тайна, интересно ми е къде са учили децата ви досега?
А днес точно обявавате, че освобождавате места от държавните гимназии, защото е излязла информация за стипендиите или...?

# 2 736
Ами не, защото в петък излезе класирането на държавните училища и видяхме там къде сме приети.

# 2 737
Eldorado_, инфо за стипендиите мина вече мисля.
Освен поканените да се запишат на първо колежанско класиране, днес излезе съобщение, че "Към 15.07.2024 г. Американският колеж има възможност да покани за записване кандидати от списъка на резервите. От 16.07.2024 г. са поканени кандидатите с резултат от 47.79% до 44.31%."

+ Инфото от Бюти, че деца, които са видяли приема си на първо класиране след НВО, вероятно до днес са взели решение.

# 2 738
  • при моите любими
Днес тръгна детето с въпросителна към училището, дали да подаде за 2ро класиране, но финално се записа. Отказа се да чака за НПМГ. Всъщност смята, че не е неговото училище. Няма да чакаме втори класиране. На връщане пак запя песента, дали не си е пропилял бала и е било по-добре да запише Испанската с АЕ. Надявам се около Коледа (някой спомена този срок) да е повярвал, че си е избрал правилното училище.

# 2 739
  • София
За АК има го и обратният вариант - деца, приети там, решават да се запишат в държавно у-ще, ако е желаното такова.
От моите познати, кандидатствали там е шарено. До 7 клас са учили в Света София, Сейнт Джордж, СМГ, 145-о, 125–о…

# 2 740
Eldorado_, инфо за стипендиите мина вече мисля.
Освен поканените да се запишат на първо класиране, днес излезе съобщение, че "Към 15.07.2024 г. Американският колеж има възможност да покани за записване кандидати от списъка на резервите. От 16.07.2024 г. са поканени кандидатите с резултат от 47.79% до 44.31%."

+ Инфото от Бюти, че деца, които са видяли приема си на първо класиране, вероятно до днес са взели решение.

Спрямо тези проценти, това означава, че канят децата до 15-20 резерва или?

# 2 741
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
След подаване на заявление за участие във 2.класиране, как се променя статусът на детето в меню "Класиране"? При дъщеря ми от "незаписан"---> "заявил участие". Това ли трябва да излиза?

Сигурно вече си видяла, ама, да, това трябва да пише и при нас пише същото. Simple Smile

По отношение на Испанската и желанието за нея, заради училището е, ама и езика е хубав.

Честито на записаните и успех на чакащите второ класиране!

Благодаря и за информацията за възможността заявленията за помощта да се пускат изцяло онлайн, кога ще го правя не знам, ама със сигурност ще се възползвам, че съм от хората, които всичко, което е възможно, правят онлайн. Днес се кахърих, че заявлението с второ класиране не е онлайн, айде, за записването мога да приема да е присъствено, все пак. Trollface

# 2 742
Ами тук не мога да кажа, защото поканите към резервите вече не са на квоти момичета - момчета, а на база постигнат резултат. Т.е. не знаем кои резерви от момичета спрямо момчета, а и не мисля, че има значение.
За протокола момичетата са с по-високи резултати и предполагам по-голяма част от резервите са от женски пол Simple Smile

# 2 743
https://dideva.alle.bg/p/%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0 … 0%BC%D0%BA%D0%B0/

Тук има доста интересен анализ на най-желаните паралелки, групирани по типове балообразуване
Момичетата избират повече испански, а момчетата немски. Поне тези паралелки влизат в топ 10.

И има доста дискусии къде се научава испански в 31,22, 30,127,7,157.

# 2 744
toplomliako, интересно инфо на линка.
Ако изобщо може да се говори за обективно подреждане на Топ едиколко си, тази класация ми се вижда доста по-удачна.

Общи условия

Активация на акаунт