Термин Август 2024 ♥ - тема 8

• 34 967
  • 727
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
До преди да изляза в 45 дневния болничен, много ми оттичаха краката, повече от първата бременност. Откакто излезнах в болничния нямам такъв проблем, явно защото скитам улиците много повече.
Кръвното ми е ниско по рождение, мерих три пъти на ден за известен период.

Датата на термина никой не я знае, освен бащата и от суеверие не я казвам /за да родя по-леко/ и за да не слушам акъли и тюхкания евентуално от роднини, макар, че от първото трябва да са наясно, че нещата се случват, както аз съм решила.
Коремът ми още не е паднал

# 586
Archimind, там съм и аз да.
Много несериозно това от доктора. Дано тръгнат нещата преди да излезе в отпуск. Аз съм съм сигурна, че и да го няма ,ще си в добри ръце...но и аз бих го приела зле и лично.

Malinkiii вече мозъка ми изпушва ти при кой беше? Иначе реално той днес на термина ми е там до четвъртък на обяд също, но реално за естествено 4-5 дни след термин е нормално забавяне. Очаквах поне до края на седмицата да е на линия, но уви не... Уж беше чак 12 август отпуска, но явно е решил нещо ново, което разбрах едва преди седмица. Супер и аз съм разочарована, защото болницата си взима парите за избор на екип, а реално.... Иначе според вас добра идея ли е да се уговоря с друг лекар отсега ако до четвъртък нищо не стане? В правото ли съм си да искам подобно нещо? Не ми се иска просто да попадам, при който е на смяна, това обезсмисля и цялото следене в конкретна частна болница. Искам поне един път както се казва да съм имала контакт с лекаря и да сме говорили... Пишете какво мислите.... Изгледи за раждане днес отново няма.. 🥺След малко отивам към болницата за тонове и дай боже преглед ...

# 587
Естествено,че има смисъл. Аз, когато разбрах,че моят излиза от 1-ви в отпуск, веднага го попитах какво се случва,ако тръгна да раждам тогава и към кого да се обърна. Той ми каза вариантите и аз се съгласих,но иначе ако си имаш друг предпочитан лекар,бих ти препоръчала директно да говориш с него,потенциално дали би могла да разчиташ на него в този случай. Аз също, въпреки че съм в държавна болница,пак бих искала да имам връзка с лекаря и да е запознат с моя случай, а не да се падна при някой си там и да се надявам,че всичко ще е наред,това е излишно напрежение,което можеш да си спестиш.

# 588
Добро утро. С предното раждане като в последния момент моят лекар нямаше часове за мен, както и цялата ми следена бременност беше много дръпнат, аз се разбрах с друг лекар. Направих го, защото така ми бяха поставени нещата:”Виж там разбери се с др.”Х” Той ще те запише”, уж за него щеше да ме запише, ама той през нощта не оперирал, ако се наложи, както и в дните, когато не дава дежурства. На мен ми беше първо раждане и като теб се разтревожих, затова избрах и предложения лекар, който каза, че ще се отзове, когато и да тръгне раждане. Харесах го, все пак и последния ми преглед беше при него и реших, че мига да му се доверя. Когато родих и след това всеки ден е идвал да ме преглежда, беше внимателен и мил. Не ми допадна самата болница и за второто раждане исках друго място и друг лекар.
Според мен си свободна да направиш друга уговорка с лекар, щом твоят отсъства. Дори можеш с него да го изговориш и той да предложи свой колега, както направи лекарят в моя случай.  Моят случай и сега ще е такъв ако тръгне раждане, лекарят ще ми изпрати свой колега, а не при екипа, “който се пада”. Те знаят и са подготвени за нашите страхове и колко е важно бременната да бъде спокойна и в безопасност, затова си и набави това знание на кой можеш да разчиташ.

# 589
Archimind, според мен си напълно в правото си да си избереш друг лекар! Даже се учудвам твоя лекар защо не ти предложи колега, на когото има доверие, попитай го днес да говори с някого и да те прехвърли. Според мен ще ти е по-спокойно ако си избереш друг лекар и се запознаеш с него предварително.
А ти как така си платила предварително за избор на екип? Не се ли плаща след събитието?
Иначе си представям как се чувстваш, със сигурност последните дни преди раждането са най-тегави. И физически, и психически не се търпи. Но вярвай, че е въпрос на дни, ще си родиш естествено и всичко ще е наред! 🍀

Не мисля, че коремът ми е “слязъл”..всъщност не знам дали изобщо ще разбера защото моят калпазанин е седалищно…Толкова се надявам да се обърне, говорим му всеки ден, упражнения по няколко пъти на ден, вече и хомеопатия взимамам…Имах и продължавам да имам хубава бременност, след 3тия месец бях вече доста спокойна (до тогава бяхме на тръни заради предишен спонтанен аборт), не съм имала проблеми, но ето, човек все някъде ще изтегли късата клечка 😭 И почват да ми се въртят едни неприятни мисли в главата как второ дете едва ли ще имаме заради това проклето секцио…

# 590
Благодаря много момичета!
Не съм плащала още, но в болницата винаги е практика избор на екип. Попълваш документи в 36-37 седмица, за да не те занимават с бумащина в деня на раждането. Бях до подпитала преди не съвсем сериозно и той едва ли не каза, че който бил на смяна и акушерката имала водеща роля и едва ли не да не се притеснявам. В документите за болницата също пишеше, че ако при непредвидени обстоятелства лекаря не може, попринцип е, който е на смяна, но съм чувала за много случаи както казвате с предварителна уговорка с друг лекар и може би ще го направя наистина за спокойствие. А пари не се връщат цената си е 3000 лева за нормално раждане, което включва всичко.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 08:35 от archimind

# 591
  • София
При естествено раждане наистина може и само акушерка да те изроди. Но за тази симпатична сума от 3000 лв на твое място и аз бих попитала за друг лекар.

# 592
Сега съм на тоновете в момента. Ще го питам със сигурност за друг лекар ако пак нещо ми каже, който е на смяна, директно ще си прокарам връзките и утре ще уговоря разговор с някой друг поне като вариант Б...парите наистина са немалко, всички уж са добри, но самото чувство да си при някой, който те вижда за първи път не ми е ок.... Затова и примерно хич не съм фен на Надежда, защото там е точно, при който се паднеш... От групата ни юли почти всички там бяха с планово секцио на конкретна дата...Половината нямаха грам медицинска индикация, но така си решиха. Въпреки, че не биха признали според мен е точно, за да си им е конкретния лекар....

# 593
За мен политиката на Надежда има логика, защото ако цял ден е бил дежурен твоят лекар и изведнъж ти почнеш да раждаш в 10 вечерта примерно, то той и да дойде е много възможно да в изтощен и неадекватен.
Със сигурност всички лекари са добри , но там съм имала контакт с доста от тях и един-двама дето лицето не искам да им виждам.
Та и в двата случая е кофти ,за да си сигурен ,че си е твоят лекар или някакъв късмет или секцио(уговорка) .

# 594
  • София
Archimind,аз съм сега при др. Ралица Милчева. Много мила и знам ,че момичета са много доволни от нея при нормално раждане. Чувала съм,че седи при пациентките, посещава редовно след това . Страхотна била.Може да питаш за нея.

Иначе имам едно секцио преди години при.доц.Андреева ,но тя вече не изражда. Нея много я харесвам ,нищо ,че на пръв поглед е доста темерутеста Simple Smile страшно спокойствие ми вдъхва тази жена ,само като я видя.
Пиши какво е станало . Стискам палци !

# 595
Момичета, кой друг е с наближаващ термин и желание за ест. раждане? Правите ли някаква подготовчица и колко по-рано започнахте? Аз хем искам да се подготвя някак си, хем да си ги изкарам тези оставащи десетина дни.

Упражнения, храни, мазане? В чужбина ядат фурми, пият чайове, мажат си перинеума... Тук някак си сякаш няма такива практики - народни, но няма и такива препоръчани от лекар или съм изтървала?

За непосредственото предизвикване, което коментирахте, ясно, но се чудя за подготовка - освен повечко разходки, друго? Примерно кога да почна с топката?

Мъжът ми беше леко скандализиран, че искам да си взема топката с мен, защото в родилното май си нямат, но после гледа лекция на Надежда Стаменова и малко омекна и прие идеята. Пригохвил ми е даже помпата за нея Grinning Малко се притеснявам, че аз на практика не мога да си занеса багажа до стаята сама и се надявам силно да имам възможност да го подредя из нея, че ако остане всичко по саковете, ще е трудно.

Archimind, не се притеснявай да си направиш уговорка и с още един лекар или дори двама.

В моя град АГ отделението е на 5 минути пеша, аз си стискам палци да отида в съседния (със всичките неудобства от пътуването), където се следих, защото в моя град съм виждала очите само на две от лекарките, на едната за 2 минути, и мъжът ми не може да разбере желанието ми да пътуваме, и всеки път се напряга и се опитва да ме разубеди...

# 596
Маграт, наближаваме вече всички малко по-малко. Моят термин е за 5ти, надявам се да си остана с естествено раждане, като се каня на водно пак, ще видим какво ще стане.
На топката си правя упражнения, когато се сетя, започнах сигурно преди 2-3 седмици. Ние сме в Германия, чувала съм за фурмите, ама не съм фен, пък казват по 7 на ден всеки ден, което при мен няма шанс да се случи и си ги пропускам изцяло. Чай от листа от малина съм чувала, отделно на последната лекция досега от курса акушерката ни даде съвет за две хомеопатични неща и един друг чай, ако някой се интересува ще погледна точно какво беше, аз не се разправям, и без това едвам търпя желязото по три пъти на ден да мисля. За масажа на перинеума този път мислех да пробвам, но пак на курса се разубедих. Тя обясни, че трябва да е всеки ден, май по 15-20 мин масаж и то не само лекичко като намазване, ами по-сериозно разтъркване, за да има търсения ефект. Обясни ни, че и иначе не пречи, но ефектът на практика ще е само в главите ни.

Герка, защо да нямате второ заради секциото? При нас даже второто стана далеч по-лесно от първото. Не съм чувала да има проблем за следващо дете заради секциото.

# 597
Моят термин е за 31.07, чакането вече е супер изнервящо... Понякога не мога да спра да плача, а адекватна причина няма. Сега хормоните сякаш още повече се засилиха. Моят доктор каза за предизвикване секс, ананас, фурми. В петък съм на тонове и преглед, ако няма промяна с разкритието ще насрочим дата  за индукция няколко дни след термин. Ако стане пък естествено до термин ще е супер.

# 598

Герка, защо да нямате второ заради секциото? При нас даже второто стана далеч по-лесно от първото. Не съм чувала да има проблем за следващо дете заради секциото.

Основно защото аз съм с почти изчерпан яйчников резерв, това бебе си е чудо (според лекарите) и ако имаме шанс за второ, то трябва да стане бързо след първото. А след секцио знам, че е хубаво да се изчака 2 години за да е безопасно, до тогава може и вече да нямам кьорава яйцеклетка.
Другата причина е, второстепенна но все пак, че предполагам, че няма да искам да си причинявам втори път операция. В България VBAC е екзотика, а и сигурно ще се появи пак някоя “медицинска причина” (да се чете некомпетентност и нежелание на медицинския персонал да се занимава с по-сложни случаи).

# 599
И моят термин наближава, но нищо не правя. Движа си ,както във всички останали дни и съм на мнение, че когато малкия си реши тогава ще се случат нещата. Hug
Между другото от нощес имам някаква промяна - мога да дишаам Yum Предполагам или малкия се е преместил или е слязъл ,както казвате. Днес съм на преглед и ще разбера Hug

Общи условия

Активация на акаунт