Термин Август 2024 ♥ - тема 8

• 34 923
  • 727
  •   1
Отговори
# 600
Вече сме общо взето готови за малкия човек и когато се реши да се появи ще го чакаме с нетърпение. Аз си се следя при един и същи лекар, но реално се усетих, че не съм заявила изрично желание, той конкретно да ме изражда, за което ме подсетихте да говоря с него.
От няколко дни гледам, че през цялата бременност нямах, чак сега ми излязоха стрии и то по паласките и зад коленете само, по корема, дупе и бедра нямам.

# 601
На мен също преди около 10 дни започнаха бледи стрии да се появяват по корема и паласките, но с всеки изминал ден стават по забележими. Преди това нямах и едничка, а даже бях започнала да се мажа с още продукти, освен този, който си ползвах. Не, че ми пука особено - това е нормален процес и разтягане на кожата, при някои кожата е по разтеглива, а при други не толкова. Сладки следи ще бъдат, не е драма 😁❤
Днес съм на преглед и тонове 36+6 и ще ъпдейтна после.

# 602
Аз си влача едни стари стрии още от пубертета, сега като че ли станаха по-видими. Нови не виждам да имам.

По отношение на избора на екип, в болницата, в която аз ще раждам даже ми се зарадваха, че предпочитам да съм пациентка на дежурния екип. Единствено искаха да съм подготвена със списък на лекарствата, които вземам, за да може да бъде предоставен на анестезиолога. Преди време ходих и на едно обучение, организирано от лечебното заведение - и тогава, и сега впечатленията ми от екипа са чудесни - много ги харесах като хора, вдъхват голямо доверие и спокойствие.

# 603
Дами, слънцето влезе в лъв - за всички, на които им предстои раждането 🙂

Герка, съчувствам ти, имаш ли опция да те срежат по Щарк? Струва ми се, че този вариант е доста по-добър и ще ти спечели време...

# 604
Gerka, извинявай, удобно ли е да попитам в коя клиника успяхте, ако е асистирано забременяването. Имам приятелка с нисък АМХ, чудя се дали е на правилното място, за да й помогнат.

# 605
Привет отново. Мина ми прегледа. За пръв път на тоновете имаше отявлени отразени контракции. 2.5-3см разкритие имам. Огледа този път бебето и всичко изглежда наред. Главично си е. Ако до утре нищо не стане утре сутрин съм пак на тонове и при него. Malinkiii  говорих с болницата и се спрях и аз на Милчева като втори вариант. Утре сутрин била на смяна, та след тоновете ще се опитам да говоря с нея би ли ме поела ако до четвъртък няма резултат. Дежурните след четвъртък не са ми вдъхващи най - голямо доверие, освен Коновалова, но тя е дежурна само четвъртък вечер. Силно се надявам Милчева да се съгласи и да не ми откаже утре. Все пак продължавам да си тая и малка надежда до четвъртък да се случат нещата, за да си остане моя лекар ....

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 23:34 от archimind

# 606
  • София
Ами 3 см са си добро разкритие, чак се чудя как са те пуснали да си ходиш… в Майчин дом на 4 см приемат в родилна зала и вече те държат под наблюдение за раждането

# 607
Gerka, извинявай, удобно ли е да попитам в коя клиника успяхте, ако е асистирано забременяването. Имам приятелка с нисък АМХ, чудя се дали е на правилното място, за да й помогнат.

Естествено стана, но ни помогнаха в Неовитро, защото имаше и други проблеми. Аз съм много доволна от отношението там, но май вече се чака с месеци.
Иначе при много нисък АМХ не е добра идея да се прави инвитро, освен може би на естествен цикъл. Аз лично не бих си рискувала малкото яйцеклетки със стимулации.

Благодаря, Мама, ще попитам лекаря ми какъв метод използва. Но ако не е по този метод, май е твърде късно да търся друг доктор…Освен това съм чувала, че лъжат пациентките, че е по Щарк, защото това се търси, а реално не го прилагат.

Арчи, стискаме палци да тръгва раждане в най-кратко време, нещата изглеждат обнадеждаващо!! 🍀🍀

# 608
  • София
Герка, в София много малко правят Щарк. Във Вита само една лекарка може. Не знам ти дали беше във Вита, но Дойчиновски не оперира по този метод.

# 609
Gerka, знам,че не е препоръчително, но реално има много случаи,в които със секцио забременяват под 2 години,даже имам позната,която забременя на 3-тия месец след раждане. Знам,че е опасно, но реално има много положителни истории,така че предполагам,че ако се случи и преди този период,наблюдава се бременността от правилните лекари и не се вижда някаква опасност,си е напълно възможно и със секцио и малка разлика. Разбира се, пожелавам от сърце да си е естествено и да не ги мислиш тези неща Simple Smile

# 610
  • София
За Щарк знам д-р Мая Василева и д-р Никола Николов във Вита, д-р Вецев и д-р Велев - Шейново

# 611
А защо малко практикуват Щарк? Иска се специална квалификация или…?

# 612
Благодаря момичета! В Щерев знам, че секциото е по Щарк, ако не се лъжа в Надежда също.
Иначе каза 2,5-3см, сега почнаха пак болки леки, предполагам е преценил, че още не е достатъчно разкритието и затова ме пусна, а и контракциите не бяха съвсем регулярни.
Ще чакаме, нищо чудно вечерта да отпраша към болницата, кой знае...

# 613
  • София
А защо малко практикуват Щарк? Иска се специална квалификация или…?

И аз се чудех, точно това ми отговориха.

# 614
  • София
Archimind, стискам палци да те вземе Милчева ,но и според мен 3 см е доста обнадеждаващо. Аз ако бях на твое място,сега щях да приложа всички знайни и незнайни методи за ускоряване на раждане Grinning хапване ,масажи ,душове.....

Аз съм със секцио по Щарк в Щерев от преди 7 години.  От досра време се прилага там явно. Доколкото знам там друго не се прави ,мускули не се режат.

Минах днес очния ,потвърди ми проблемите с ретината ,дори имам влошаване ,спрямо преди 7 години.
Каза в никакъв случай да не рискувам с нормално раждане.
Ще видим в сряда какво ще стане,че още ми е напрегнато.

Общи условия

Активация на акаунт