Термин Август 2024 ♥ - тема 8

• 34 620
  • 727
  •   1
Отговори
# 615
Gerka, и аз четох, че лъжат за Щарк - някакво уклончиво потвърждение дават някои...

Но щом си забременяла естествено, не се сдухвай, според мен си имаш време за второ. Разбира се, не знам подробно ситуацията ти, но съм почти убедена. Ще мине време и пак ще се похвалиш. Аз самата пратих наскоро една приятелка в Неовитро, а мен там ме подготвяха за тази ми бременност. Във възможно най-добри ръце си.

Арчи, спокойно го давай, 'почти пристигаш' . Приложи си разни глезотойки в къщи, душчета, вана, масаж, поразходи се, понастрой се с хубави мисли за бебе и то идва😊

# 616
  • Пловдив
Перинеумът се маже, за да стане кожата по-еластична и да няма разкъсвания при естественото раждане /по никакъв начин не спомага започване на раждане/. Има и спрейове за перинеума, за след раждането.

Аз също ще съм при дежурния екип в болницата. Не съм ги виждала лекарите, единствено завеждащата патолотично отделение съм виждала веднъж и то по друг повод, няма идея, че ще раждам там.

malinkiii, не си прави експерименти щом имаш проблем с ретината.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 16:17 от Десиссслава

# 617
Здравейте. Да ви споделя ъпдейт от днес. Предната седмица Вецев не беше харесал тоновете на малката и днес бях отново. 37г.с.+2дни съм. Този път бяха супер,даже каза,че всеки момент мога да очаквам раждане,защото главичката е много ниско и плацентата старее. Доста бях притеснена,но сега си отдъхнах Simple Smile другия понеделник ще ме преглежда за разкритие!

# 618
И моят преглед мина днес - всичко е наред измериха бебка 3200кг., 36+6 и тоновете бяха наред и нямаше проблем като цяло. Плацентата сега е започнала да старее леко. Определихме дата и много малко ми остава (другия понеделник ще е последния преглед в кабинета ѝ, а само няколко дни след това секциото), нямам никакво търпение вече да се срещна с малката и да я гушна, пък и на мен да ми олекне 🍀 Желая успех на всички ви ❤

# 619
  • София
Деси ,в никакъв случай.  Мен много ме е страх . Проблемът беше,че последните години в Щерев натискат за естествено раждане....и ме пратиха отново на очен лекар,нищо,че имам едно секцио там ,по същите причини.
Ако не ми признаят причината ,отивам в Надежда. Там съм чувала, че е обратното.  Натискат за секцио...дано обаче не се налага ,защото там ще съм в напълно нова обстановка и не познавам нито един лекар.
Сега сряда ще се разбере.

# 620
  • Пловдив
Мисля, че е незаконно да НЕ признаят становище на специалист.
Масовката АГ лекари иначе препоръчват секцио при проблем с очите, плюс им е неосведоменността на повечето бременни, че им се полага преглед при офталмолог и че тук диоптърът не играе роля.

# 621
  • София
Дано,четох доста в темата за болницата последните години имали практика едва ли не да те мъчат за естествено раждане.... или да избереш секцио по желание, което е доста по-скъпо...около 5 хиляди. А предвид, че не ми е 1во секцио и имам реален сериозен проблем, няма да ги дам и ще сменя болницата .
С предното раждане изобщо такива  драми не съм имала.
Надявам се и сега да минат нещата гладко. Сегашната ми  АГ е страхотна ,но знам ли ...мисля си ,че от болницата ги натискат.

# 622
Мисля, че е незаконно да НЕ признаят становище на специалист.
Масовката АГ лекари иначе препоръчват секцио при проблем с очите, плюс им е неосведоменността на повечето бременни, че им се полага преглед при офталмолог и че тук диоптърът не играе роля.

Офталмологът, при който ходих аз, работи в болница, различна от тази, в която ще раждам. И принципно е радетел за естествено раждане (това го научих по-късно след прегледа). Ако правилно съм разбрала, конкретно при мен проблемът не е в диоптъра (премахнат оперативно преди 10ина години), колкото в причините, довели до него. В комбинация с леко изтънена роговица, поради операцията, и някакви признаци за възможно отлепяне на ретината, много категорично ме посъветва да не си правя експерименти с естествено раждане. И много обстоятелствено ми го написа в амбулаторния лист Scream

В болницата като разбраха кой ме праща да си записвам дата за секцио, хич не са оспорвали необходимостта да е планирано. Така че явно е въпрос на лични впечатления и доверие в професионализма между лекарите от различните специалности. Само се моля да се възстановя бързо.

# 623
  • София
Да диоптрите нямат общо. Моите са -5,5.
Аз на едното око имам скреж ,което само по себе си не е предпоставка, но на другото освен скреж имам дегенеративно изменение на ретината ,охльовидна следа го.нарекоха . Спрямо от преди 7 години е нараснало и ще се наложи до година, две да се махне с лазер.

Иначе от Щерев ме изпратиха в препоръчана от тях очна клиника ,на която имат доверие явно....
За късмет пък аз от 2010 ходя в тази клиника . Сега бях при друга лекарка ,не която беше писала становището преди 7 години,но го потвърди.

# 624
Когато имаш основателна медицинска предпоставка Malinkiii не мисля, че ще имаш какъвто и да е проблем с болницата. Едно време известната Григорова, която е взимала решения я няма вече. Със сигурност Милчева според мен ще е ок  както и болницата. Не смятам, че за това ще има проблем. А това, че в Надежда и Токуда яко и масово натискат за секцио е самата истина. Това са моите наблюдения от всички истории на познати напоследък.

# 625
  • София
Когато имаш основателна медицинска предпоставка Malinkiii не мисля, че ще имаш какъвто и да е проблем с болницата. Едно време известната Григорова, която е взимала решения я няма вече. Със сигурност Милчева според мен ще е ок  както и болницата. Не смятам, че за това ще има проблем. А това, че в Надежда и Токуда яко и масово натискат за секцио е самата истина. Това са моите наблюдения от всички истории на познати напоследък.
Да и аз като разбрах ,че Григорова я няма вече,се поуспокоих. А най-забавното беше ,че тя и Андреева ми правиха 1вото секцио.,бях си подготвила какво да и кажа Simple Smile

# 626
Да се включа и аз с ъпдейт Hug
Чисти тонове, но шийката вече е доста скъсена 1,9. Бебето все още си движи доста свободно с глава, не е слязъл надолу.
Даноо не ми се наложи секцио Grin

# 627
Здравейте, предстои ми раждане и се включвам с въпрос дали имате информация колко струва горе долу раждането в АГ Варна с включен избор на специалист

# 628
  • Пловдив
Цените ги има в сайта на болницата

# 629
archimind , как си? От вчера те мисля като прочетох за разкритието. Давай днес разходки и да идва бебето на моята дата.
Момичета, днес съм рожденичка и черпя с една виртуална торта 🎂 😊.
Вече официално започва и зодия лъв, нека групата ни се напълни със здравички и пухкави малки лъвчета 🦁.

Общи условия

Активация на акаунт