Термин Август 2024 ♥ - тема 8

• 34 586
  • 727
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Минавам само да кажа, че коремът ми е леко надолу вече и мислех, че повече не качвам, уви, още едно кило нагоре съм. 15 кг категорично.
Главата много ме човърка, днес изпитах същинска болка в шийката, сякаш се разтваря. Петък съм на преглед, а ми се струва много далеч.

# 661
Аз също не съм от желаещите да действам до последно, но работих почти до края на май без никакъв отпуск откакто забременях. След това юни мама беше оперирана и на две седмици идва за процедури, водя я, прибираме се, това изсмуква сили в горещинта. Тя дори иска да ми помага с каквото може, но почти всичко си лежи на мен. По-миналата седмица с ужас установих, че нямам чаршафчета за леглата-люлки и разни други нещица, та имах поръчки, които ми дойдоха едва днес. Количката беше отдавна готова. На някои елементи пишеше, че не се перат и бях я минавала няколко пъти много детайлно с мокра кърпа и препарат. После Марбела писа, че е прала нейната, затова и аз погледнах по-внимателно, та видях че матрачетата са с калъф, вадят се отвътре (и даже имат Aerosleep, не съм знаела), та изтърбуших всичко, изпрах ги и пак ги поставих, ама си е трудо- и енергоемко с голям корем... Имам да доизгладя няколко неща утре и за последно да стегна багажчетата, да обсъдим инструкциите с моя мъж (написала съм ги на лист) и вече може би съм готова.

Обаче с всяка седмица става все по-тежко. Днес дори малко ходене навън, аз едва пристъпвам, а при всяка крачка треперя, за да не се подмокря. Превръзки пък не слагам, за да не ми се активират хемороиди.

Бебетата ме натискат на моменти много болезнено, до степен че вечер не просто не мога да заспя, ами скачам от леглото (макар че иначе едва успявам да стана или да се завъртя) и прилагам целия, арсенал от трикове, който уж ми помага, до следващия път. Правят го и през деня. А изпъването им бие по нерви в бедрата и краката, вече ходя почти само в къщи.

# 662
Mama2288, колко ги мерят двечките общо, че тежат?

На количката й изпрахме само обиколника и обвивката на матрачето, друго не сме сваляли. Столчето за кола обаче, го съблякохме и минахме през пералнята всичко от него, дано не сме му съсипали нещо,.че то от неделя още съхне горкото.

За сметка на това със сигурност се свиха чаршафчетата за количка. Дано успеем да ги наденем, че не бяха евтини и не стават за друго...

Аз не знам колко кг да очаквам за малкия човек, не е мерен от 11ти, когато не отговаряше на седмицата си и нямаше 3 кг, а аз от тогава не съм качила нито грам Sad Като цяло аз съм +10,5 кг, което нищо не е. Единствено се успокоявам, че и ние не сме много едри и високи хора...

# 663
  • Пловдив
Аз съм от спокойните, днес тепърва сглобихме кошарата, утре ще ходим да взимаме една лайсна за чекмеджето отдолу, че е изкривена.
Утре или в четвъртък ще започна полека-лека да пера дрешките и да ги нареждам.
Така или иначе и да взема да родя, и таткото може да пусне няколко перални, на 40° навън, докато ме изпишат всичко ще е изсъхнало.
Трябва през Вис Виталиса да мина да взема шише.
Общо взето мързелувам, не искам да е така, но приятелките са на работа, някой път се мотам по магазините, но то вече няма за кога да си купувам дрехи и пасувам. Не ми се обикаля сама с кучката, та надвечер с детето и кучетата обикалям. Чета книжки и така.
Днес гледах, че ще пускат третата книга от една поредица, та я поръчах и други книги съм натрупала, та ще има какво интересно да чета като се роди бебето.

Бебетата са с по-ускорен пулс от възрастните, ако е било нещо извън норма, предполагам, че лекарят е щял да го отбележи.

# 664
Magrat, миналия петък бях само на тонове. Аз се надявам на 37гс да имат по 2600 всяко, а ако мога да ги родя и повече, ще съм много щастлива.

Качените килограми са ориентир но не окончателен. Аз съм +12. Наистина може да има отклонение в мерките. Аз не знам къде са се дянали тези бебета в моя тесен корем, иначе е много изпъкнал и последно нарастна във всички посоки, дори нагоре. Една по една започнах да мрънкам за роклите ми, цели три с подобна кройка, че ме дразнят ластиците или конците под гърдите. А доскоро бяха тъй удобни. Накрая смених и трите - еднакво неудобни. Просто коремът е по-голям и там се протрива.

Малкия ми син все ми казваха, че ще е мъниче - роди се 37 срещу +1 = 3320,а баткото в 38 навършени беше 3350. Съвсем нормално тегло. Ако стояха до термин, можеше да са повече. Все по 10 кг съм качвала. Но сега като са две знам, че вървят по-мънички. Дано стигнат над 2600 и са здрави, друго не искам.

# 665
Аз също пробвах мелилакс минаката сесмица и определено помогна и беше много лесно и бързо

Здравейте дами, имам питане за това слабително сладко Laxatinil fruct - лаксатинил фрукт дали сте го пробвали или да сте чели някакви отзиви и коментари за него из групира.  От 5 дни съм със запек като трети ден дулкософт не подейства, днес и две свещички бизакодил също без ефект плодове, мляко и кафе също без ефект.
Сладкото е последната ми надежда, но нз колко да хапна

Да ти кажа честно това сладко ми беше изписано като вариант с още други.
От тях избрах мелилакс клизма.
И определно ги препоръчвам.

# 666
Момичета, някоя да има d dimer над 2 и какво казва АГ по въпроса? Моят не се впечатлява особено, а не ми се струва нормално. 🙄
Моят миналата седмица беше 2.05, АГ каза, че е ок засега и да повторя след седмица изследванията, за да види дали да ме сложи на инжекции. Тази седмица е 2.5 и чакам да се върне от отпуск, за да обсъдим.

# 667
Деси, много оптимистично, че ще имаш време да четеш книжки с бебето 😃 Аз смея само да се надявам да мога да се наспивам. Опитвам се да се подготвя психически, че няколко месеца ще съм основно “дойна крава”, сменяща памперси денонощно. Дано да ми се получи кърменето, че ако и там нещата не се случат, сигурно ще изпадна в депресия.

Иначе аз физически съм учудващо добре, особено откакто поотпуснаха ужасните жеги. Движа си се, продължавам да вися като идиот надолу с главата, в отчаян опит да накарам бебето да се обърне в последния момент…Но психически не съм добре, рева по няколко пъти на ден, не знам дали хормоните имат някакво значение, но определено умирам от страх от предстоящата операция, манипулации, болничен престой, антибиотици, глад, жажда, болки и тн. И се чувствам зле и бясна на системата и лекарите в България защото нямам право на информиран избор, поне на обсъждане на алтернативи…Реално тук имаш право само на един избор - “секцио по желание”, всичко друго си е чист късмет.

# 668
GerKa99 , в случаите, в които не се случва по начина, който желая си правя една визуализация. Как ще стане сега, какво ще бъде, мисля по най-щадящия за мен начин и да бъде положително. Така изграждам едно приятно очакване, приемам си развоя на събитията и ако отново мисля за това, което ще стане е пак по новия начин. Доказано е, че когато проиграем една ситуация по няколко пъти в съзнанието си, ние с е подготвяме за нея, а очакването и емоциите са много важни.   Винаги ми е помагало да не се отдавам на отчаяние за нещата, които не мога да променя, а да си сменя погледа над нещата. Това не е премирение, а смирение и благодарност. Имам вариант-ползвам го. Не може нормално-секцио. И двете имат плюсове и минуси. Моето секцио се наложи 2 дни преди насрочената дата. Ами не съм искала секцио, но исках аз и бебето да сме добре, имаше един малък шанс да има риск за него и за мен. Този малък шанс, можеше да стане и реалност и с избора секцио си го спестих.
След операцията бях едно малко конче. Още ме оперираха и припнах. Два месеца след нея започнах да тренирам и вече за лятото си имах коремната  преса, която и преди съм поддържала. Чревоугодник съм и обожавам да готвя и ям, не усетих дните на неядене в болницата. Емоцията и новата ситуация-вече мама сменят фокуса.
Страха не е добър съветник, той ни възпира от действие. Имаш си спокойствие търси него.
archimind , как си ти?

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 08:07 от Мама Лиса

# 669
Със свещичките вчера само вода излизаше, но нищо от горе от червата. Снощи с 1ч.л от слабителното сладко нищо не се случи и до момента, а днес ми е 7ми ден откакто не съм ходила. Никога не съм имала такъв проблем 🥲

quote author=Veronika_ilieva link=topic=1671933.msg48335467#msg48335467 date=1721780658]
Аз също пробвах мелилакс минаката сесмица и определено помогна и беше много лесно и бързо

Здравейте дами, имам питане за това слабително сладко Laxatinil fruct - лаксатинил фрукт дали сте го пробвали или да сте чели някакви отзиви и коментари за него из групира.  От 5 дни съм със запек като трети ден дулкософт не подейства, днес и две свещички бизакодил също без ефект плодове, мляко и кафе също без ефект.
Сладкото е последната ми надежда, но нз колко да хапна

Да ти кажа честно това сладко ми беше изписано като вариант с още други.
От тях избрах мелилакс клизма.
И определно ги препоръчвам.
[/quote]

# 670
Добро утро на всички, различни вълнения, рожденни дни , тук там чакаме и трепнем с някоя мама да започне същинското раждане.....а аз няколко дни не знам дали да пиша  и какво.
             Беше ми изнервено заради срещата вчера в болницата как ще раждам ...нали немците държат на нормално, а аз имам лош опит с първото и секцио по спешност. Та с моя не толкова добър немски бях готова и рисунки да правя само и само да разберат ,че предпочитам аз да съм срязана и да ме боли 3 седмици отколкото да рискувам пак да загубим тонове на бебето.  В крайна сметка имах възможността да избирам , акушерката беше повече от мила, но изброява колко негативи има от секцио за бебето и в един момент ММ ме гледаше толкова лошо, че едва ли не сама настоявам да направя нещо лошо на бебето. В действителност не исках да му изброявам колко са и рисковете при нормално раждане....аз се чувствам по-спокойна насрочихме дата за секциото и някак като знам какво ме очаква, този път вече не ме е  страх. И пак остава едно колебание ако тръгне по -рано мога да опитам нормално....ако се запъне хората вече знаят ,че трябва да ме срежат, зашото видиш ли тук хората са толкова мили и залите за нормално раждане са повече  от мечта.
    Бебо не сме го мерили от месец и утре съм на тонове ще мина и през видеозон надявам се.
    Чанти всичко е нагласено и изпрано ,защото като цяло нямам сили за нищо , а съм от онези които чистят нон-стоп..тип МОНК. Излях си аз сърчицето, даже не излизам от форума ами постоянно  го ппглеждам какво ново явно до раждането емоцииите ще са на макс. Хубав и усмихнат ден на всички.

# 671
Здравейте, момичета. Надявам се всички да са добре! При мен тази нощ нямаше никакви болки, спала съм почти без да се събуждам.. Сега струната обаче пак почнаха спазми... Следобяд съм на тонове и вече утре в 7 сутринта съм за индукция ако днес до края на деня не се случи нещо... Много е упорито това бебе.. Не знам имаше ли опция да се чака и още по-дълго, примерно до понеделник лекаря беше казал, че е един вид крайния срок, но вчера за индукцията утре той сам повдигна темата и ме записа. Явно иска все пак той да си присъства преди да излезе отпуск.. Какво мислите по въпроса? Чудех се дали ако още се чака би имало резон, но пък тогава ми идва притеснението с незнаен лекар.. Може би така си трябва както стана...

# 672
simona19, благодаря, че се включи! Моля те, пиши какво ти е препоръчал като се върне. 🙏🍀

Момичета, някоя да има d dimer над 2 и какво казва АГ по въпроса? Моят не се впечатлява особено, а не ми се струва нормално. 🙄
Моят миналата седмица беше 2.05, АГ каза, че е ок засега и да повторя след седмица изследванията, за да види дали да ме сложи на инжекции. Тази седмица е 2.5 и чакам да се върне от отпуск, за да обсъдим.

# 673
Аз до колкото съм запозната, от един момент на татък бебето си е готово - не наддава и изглежда вече е стигнало финално развитие. Ако момента е такъв 2-3 дена разлика не е драма и нека си при твоя.
Ако обаче си му трябва още време по-добре да си седи. Но те разбирам, за избора на доктор и аз не бих желала непознат да ми прави секциото и бих била в същата дилема.

# 674
simona19, благодаря, че се включи! Моля те, пиши какво ти е препоръчал като се върне. 🙏🍀

Здравей пак! 🤗 Току що си писахме с нея. Изписа ми фраксипарин или клексан всяка сутрин до 15 дни след раждането.
Аз приемах Акард от първата морфология до преди 2 седмици поради висок риск от прееклампсия. 37 седмица съм ☺️ При теб как стоят нещата?

Общи условия

Активация на акаунт