Термин Август 2024 ♥ - тема 8

• 34 554
  • 727
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
GerKa99, аз съм на мнение, че майките сами си правят зор нещата.
Първото го хранех на поискване, но аз самата ставах през три часа да се цедя, белким има някаква кърма. През деня задължително спях поне един път с бебето. Всяка къщна/домакинска работа беше маловажна и можеше да почака. Таткото се включваше с помощ задължително - не съм му и оставяла друг избор, ако трябва да съм честна. Единственият компромис, който съм направила, беше да не спи при нас някакво време, докато видя как се държи детето през нощта, работата му е такава, че недоспиването може да коства неговия и на околните живот.
Ежедневно ходих на гребната, сядах на някоя пейка вадех си кафето и книгата и се наслаждавах на периода. До една годинка почти ми беше най-айляшкия период, след това детето проходи, тръгна на ясла, започна да боледува и така 🤣 днес вече е фурия и няма помен от моя еднорог, но пък ми помага, което пак ми е плюс.

За разхлабване - лъжичка кокосово масло /това давах на детето, когато започнах да му давам Лефакс/. Аз също прибягвам понякога до него. Пия го вечер преди лягане.

# 676
  • София
Здравейте, момичета. Надявам се всички да са добре! При мен тази нощ нямаше никакви болки, спала съм почти без да се събуждам.. Сега струната обаче пак почнаха спазми... Следобяд съм на тонове и вече утре в 7 сутринта съм за индукция ако днес до края на деня не се случи нещо... Много е упорито това бебе.. Не знам имаше ли опция да се чака и още по-дълго, примерно до понеделник лекаря беше казал, че е един вид крайния срок, но вчера за индукцията утре той сам повдигна темата и ме записа. Явно иска все пак той да си присъства преди да излезе отпуск.. Какво мислите по въпроса? Чудех се дали ако още се чака би имало резон, но пък тогава ми идва притеснението с незнаен лекар.. Може би така си трябва както стана...
Моят съвет е да не сменяте плана, защо още да чакаш и да се тревожиш. Бебенцето вече се води преносено, така че не виждам защо да чакате още. Аз съм преносена 9 дни и накрая казали на майка ми, че ако не тръгна, пускат системи. Е, чула съм и съм тръгнала да излизам сама… хайде и при теб да е така и да си тръгне само бебчето!

# 677
Дами аз сега бях на тонове ,чакам и за преглед и да погледне записа.
Самоче бебето си беше доста активно и като цяло пулс под 140 няма .. най-високия е 190.
Главно се движи между 140-180.
Та се притесних , някоя скоро на тонове да е имала такава ситуация?

Marbellaа, аз днес бях така с тоновете и се ошашках. Първите бяха ниски, накараха ме да се разходя да хапна и после на моменти отчете над 180. Според лекарката просто е по-активно в момента, но няма място за притеснение. На теб лекаря какво ти каза?

# 678
Повторихме ги, вторите бяха добре.
На първите наистина беше много активен и явно затова.
За всеки случай сега иска на 3-4 дни да ходя на тонове и на 1-ви ще ме приемат за наблюдение преди секциото.

# 679
  • София
Здравейте! Отчет и от мен Simple Smile
От днес съм 35та седмица.  Тоновете и фeталната са чудесни.
Бебето е доста голямо (баткото и той ми беше така ) ,измериха я 2850.
Насрочихме дата за секцио,края на 38ма седмица ще е . Лекарката иска другата седмица на 31ви да мина през кардиолог и анестизиолог и чакаме после.
Много се вълнувам вече Grinning

# 680
И аз да се отчета за днес. 38ма седмица, спирам магнезия от днес, бебето е ниско в таза…та общо взето чакаме.
Вълнувам се!

# 681
Аз съм само на Натаспин от доста време, като АГ дори казва да го спирам вече(в 34 г.с), въпреки Д димер 2.2, който не го притеснявал. 🙄🤔

simona19, благодаря, че се включи! Моля те, пиши какво ти е препоръчал като се върне. 🙏🍀

Момичета, някоя да има d dimer над 2 и какво казва АГ по въпроса? Моят не се впечатлява особено, а не ми се струва нормално. 🙄
Моят миналата седмица беше 2.05, АГ каза, че е ок засега и да повторя след седмица изследванията, за да види дали да ме сложи на инжекции. Тази седмица е 2.5 и чакам да се върне от отпуск, за да обсъдим.
Здравей пак! 🤗 Току що си писахме с нея. Изписа ми фраксипарин или клексан всяка сутрин до 15 дни след раждането.
Аз приемах Акард от първата морфология до преди 2 седмици поради висок риск от прееклампсия. 37 седмица съм ☺️ При теб как стоят нещата?

# 682
Аз бях на преглед вчера, вече официално съм в 38 седмица. Нямам предпоставки за индукция. АГ каза, че нямам никакво разкритие, шийката все още е дълга и твърда и бебето “седи” нагоре, явно не е слязло в таза както на мен ми се струва и няма как да предизвикат естествено раждане в момента. За сега си чакаме, плацентата уж още се справя. Това, което ме притесни е, че каза, че, ако положението е такова и след 10 дни секциото ще е наложително, защото бебето ще се измъчи много, могат да паднат тонове и така, като на мен също не ми се поема този риск след всичко случило се.

Има ли някоя друга мама в сходна ситуация? Тая надежда за естествено раждане, тъй като имам позната, при която ситуацията беше същата и в последния момент се получиха нещата.

# 683
Момичета, някоя от вас да има режеща болка ,която се пренася към бедрото? Днес ми се случи два пъти Confused Трае секунди, не е константна болка.

# 684
Аз днес бях на тонове, нямам си хубави контракции,минах после и на преглед. Всичко е наред, измериха го 3000-3200гр в 38+4,като и другите 2-ма ги мериха толкова,а излязоха почти 4,така че вече съм спокойна Grinning Шийката не била много мека,но имам към 2,5-3 сm разкритие и казаха,че може вече предизвикване,ако реша,но при положение,че всичко си е наред и човекът се чувства добре,решихме да не бързаме и да си го чакаме. Не съм сигурна дали не направи отлепване на мехура,не питах,но така го усетих,а и цял ден изпитвам супер дискомфорт(с баткото ми бяха правили и затова ми се струва познато), но в общия случай реших,че още не ми се ражда,нещо като ми е цял ден с мисъл за раждане и не ми хареса,че пак трябва да изкарам диня, през място,което определено не е с размер на диня Grinning

# 685
Здравейте мами ! Някоя от вас да е от Пловдив и да се е насочила към селена или хирургии . Тъй като все още се колебая къде да се насоча и съответно някакво мнение , което да наклони везните ?

# 686
  • София
Момичета, някоя от вас да има режеща болка ,която се пренася към бедрото? Днес ми се случи два пъти Confused Трае секунди, не е константна болка.
От кръста към бедрото, за секунди, все едно ме прорязва с нож. Има някакво обяснение, ама вече съм го забравила. От бременността е де..
аз спрях магнезия също, утре съм на ехограф ( ще съм 37+4) и очаквам да е последният преди раждането. Надявам се да си я видя много ясно вече, да се ориентираме и колко е тежка. За раждане не вярвам да е скоро, защото ми се струва, че коремът ми още е много високо.

# 687
  • Пловдив
EA97, аз мисля да съм в Хирургиите. Щях да съм в Окръжна като при първото, но една неприятна персона все още е част от персонала и нямам желание да се падна отново при нея. Виж за едната акушерка и за едната жена грижеща се за бебета ще ми е тъжно и ще ми липсват.

Ще бъда без избор на екип, не познавам лекарите. Единствено мисля да заплатя вип стаята, за да може таткото да идва и стои при мен спокойно.
Пред мен никога не е стоял вариантът за частна клиника, изобщо не мога да си представя да оставя една чанта пари за раждане...което там в 95% означава секцио. В последно време /от както смениха собственика/ отзивите са трагедия.
Всички светила са тръгнали от Хирургии, навсякъде всичко може да се обърка по принцип. Плюс за Хирургиите лично за мен е, че има всичко на едно място, недай си боже ако нещо не е ок с бебето /детска хирургия, унг и т.н. различни специалисти/.  Ако има някакъв сериозен проблем с бебето от Селена ги транспортират пак там, само че за мен това би било двоен стрес /аз в едно болнично заведение, детето в друго/.

# 688
Арчи, много хубаво си се наспала. Отпусни се и се остави в сигурните ръце на екипа и на Бог. Правиш каквото трябва. Може би се получи малко пренавиване + притеснения.

Момичета, на мен ми казаха, че предпочитат да видят вариации в тоновете, когато бебето е активно. Така трябвало да бъде. За разчитането, докторът ще каже. Ние няма как да знаем сами.

Всичко ще бъде наред!

# 689
Момичета, трябваше днес в 7:00 сутринта да вляза за индукция. От 2:00 съм в болницата с брутални контракции, вече ми направиха клизма и ми взеха кръв. Бебето явно се изплаши и реши да се активизира най - накрая! Може и да се размина със системата... Стискайте палци! Явно днес ще е денят 25.07!

Общи условия

Активация на акаунт