Термин Август 2024 ♥ - тема 8

• 34 554
  • 727
  •   1
Отговори
# 690
Archimind, хубава дата си е избрал бебчо! Стискаме палци да мине възможно най-леко раждането и ще очакваме да се похвалиш!

# 691
Хайде Арчи, дано мине бързо и без усложнения, чакаме те да се похвалиш! Стискам палци! 🍀❤

# 692
  • София
На нас ни стана тук като реалити да проследяваме раждането Grinning сигурна съм, че днес ще има бебе
Моята госпожица прави йога в корема. Иначе нямам друго обяснение за тея движения, онази вечер беше застанала така, че не можех да си поема въздух. Пуфтях, въртях се, пъшках, по едно време усетих как сякаш се завъртя цялата на една страна и ми олекна… трета бременност ми е, но с нови усещания, да не ми е скучно

# 693
archimind , очакваме твоята сладка пухкава новина за днес. 😍
Вчера не бях много активна, защото все си мислех, че и аз ще раждам. Не зная дали защото този път доста рано ми дадоха дата за секциото или, защото лекарят отсъства и броя дните до конкретната дата. Гледам много да не го мисля и затова не влизах тук да го коментирам. Вчера бях доста свободна и цял ден това ми беше фикс идеята.
За днес имам разпределени доста задачи, плюс това съм и на тонове и преглед при друга лекарка, тя също ще ме информира как ще са нещата.
И все пак същественото за мен е, че в 32ра седмица имаше риск от преждевременно раждане отново, както с предишната бременност и докарах 34та, 36та до 38ма седмица.  С малко дете и домашни задължения, както и помагачите, които последния месец бяха самите те много заети и не успяха да помагат, се справих. Вече Божа работа кога ще родя, надявам се на датата и здраво бебче 😍

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 07:54 от Мама Лиса

# 694
Днес неочаквано ме налегна едно притеснение. В 38ма седмица съм, но както и на предишните тонове, така и тази седмица, машината не отчете никакви контракции. За сметка на това пък мимоходом ми споменаха дата за термин, която е с 2 дни по-късно от тази, за която си говорихме в последните месеци с лекарите. Същевременно вече имам дата за секцио и съм се шашнала дали пък не е планирано прекалено рано спрямо плановете на бебето.

На тези от вас, които вече имат деца, колко преди раждането реално започнаха някакви по-болезнени подготвителни контракции? Имам усещането, че тялото ми въобще не е готово за това събитие и колкото и безумно да звучи вече си мисля, че може би и не съм в 38ма седмица, а в по-ранна, а бебето върви по-едро. Всяка сутрин вече установявам, че ставам все по-огромна.

# 695
Archimind всички стискаме палци днес да е и всичко да мине нормално! Чакаме добрите новини!🍀🙏🏻
Аз днес бях на тонове и казаха, че са идеални. От няколко дни имам болки в кръста, втвърдяване на корема и напрежение долу, но на тоновете не отчетоха никакви контракции.

# 696
Днес неочаквано ме налегна едно притеснение. В 38ма седмица съм, но както и на предишните тонове, така и тази седмица, машината не отчете никакви контракции. За сметка на това пък мимоходом ми споменаха дата за термин, която е с 2 дни по-късно от тази, за която си говорихме в последните месеци с лекарите. Същевременно вече имам дата за секцио и съм се шашнала дали пък не е планирано прекалено рано спрямо плановете на бебето.

На тези от вас, които вече имат деца, колко преди раждането реално започнаха някакви по-болезнени подготвителни контракции? Имам усещането, че тялото ми въобще не е готово за това събитие и колкото и безумно да звучи вече си мисля, че може би и не съм в 38ма седмица, а в по-ранна, а бебето върви по-едро. Всяка сутрин вече установявам, че ставам все по-огромна.

Спри да го мислиш. Филмите в главата вече става пълнометражни и е нормално.
Каката се роди 5 дена преди термин, като преди това никакви индикации. Включително на деня бях на преглед, разкритие никакво, контракции никакви и лекарката ми казваше, че ще преноса. Така че, това че нямаш индикации не значи че няма изведнъж да започнат.
38ма седмица си е добре за бебче, дори да не е тръгнало само си е достатъчно време според мен всичко да е наред.

# 697
Вятър и мъгла, спокойно. Аз от днес съм в 39та и до тук само веднъж ми излязоха 2 подготвителни, които аз дори не усетих.
Всичко ще бъде наред ! Hug
Archimind, стискам палци днес да е деня!

# 698
  • Пловдив
Вятър и мъгла аз нямах никакви контракции. Изтекоха ми водите в 38г.с., почти 24 часа по-късно започнаха контракциите.

# 699
  • София
Archimind,чакаме хубавите новини ! Всичко да мине леко и бързо Heart

# 700
Момичета, днес ме приеха за секцио, като аз избрах датата. Вече се водят доносени, дотук добре. От първоначалните преглед и тонове по нищо не личи, че им се излиза. Малкият ми син се роди 20 дни по-рано, беше ми и паднала тапата 2 дни преди това. А тези бебета 20 дни по-рано си се чувстват добре, имат си достатъчно води, плацентите са втора степен... Цяла бременност треперене да не се случи нещо, да не тръгнат твърде рано... А сега ми стана гузно и виновно как ще ги извадят, а те даже нищо няма да подозират до последно. Други притеснения нямам, не ми е страшно от операцията, вярвам на екипа, даже от доста време насам за първа нощ спах спокойно. Тази сутрин също така имах енергия. Но... едно гласче ми нашепва тези неща по-горе. Приемната лекарка май е стажантка и не можа да каже колко точно тежат... Дано не са мишлета и дано само са здрави - толкова здрави, колкото изглеждат и сега отвън - навътре гледани.

Споделих ви, а дали ще е от полза на някой моето излияние... не знам. Не че за седмица щяха да пораснат още кой знае колко, но пак не се знае... И също дали биха били по-готови за ваденето от корема... Новост е за мен и ми е малко странно, че така ще ги родя. Дано си остане при мен само усещането...

Пожелавам здрави и доносени бебета на всички!

# 701
  • София
Мама, успех пожелавам със секциото! Всичко ще бъде наред с бебчетата, с теб! Чакаме хубавата новина! ❤️

# 702
Ура три бебета чакаме днес момичета стискам палци ...всичко ще е наред Simple Smile

# 703
  • Пловдив/Хихон Испания
Всичко ще е наред мама, не се притеснявай! Щом са доносени и докторите смятат, че е дошъл моментът значи има защо. Ако имаш съмнение можеш да поискаш консултация все още.

# 704
Mama2288, мисля, че всички сме така последните седмици/дни преди термин - чудим се да го даваме ли по-кротко още малко или вече да раздвижваме нещата - кой както може, за да не преносваме. При теб е доста по-осезаемо това усещане, но щом с лекарите сте избрали датата, е имало защо, имали сте нещо предвид. Ако можете, пак изговорете с твоя екип, за твое успокоение.

Стискам палци на теб и на Арчи за спокойно раждане, бързо възстановяване и пухкави бебоци.

Общи условия

Активация на акаунт