Термин Август 2024 ♥ - тема 8

• 34 554
  • 727
  •   1
Отговори
# 705
Mama, ще стискам палци и за теб утре! Всичко ще мине добре! ❤🍀
Защо те приеха в болницата, като няма индикации за проблем / настъпващо раждане? Защо не определиш по-късна дата?

Аз днес бях на тонове, нямам нито една контракция. Обясниха ми и процедурата със секциото. Леко успокояващо за мен е, че след като извадят бебето, което се случвало доста бързо след началото, може да ме приспят ако искам - не пълна упойка, но да не съм в съзнание докато шият. Също така слагат катетъра след упойката, че бях чела, че някъде го слагали преди, което ми се струва варварщина.
Не ми хареса, че раздвижването с рехабилитатор било чак на другия ден, т.е. след 24ч, а знам, че колкото по-бързо се раздвижиш, по-бързо се възстановяваш.

Не че няма да съм тотално в паника преди самото секцио, сигурно ще си поцивря и пред персонала, но сигурно са свикнали. Завиждам на дамите, които не ги е страх…а още повече завиждам на щастливките, които раждат по начина, по който искат.

# 706
Mama2288, всичко ще бъде наред, както казват и другите. Щом сте избрали тази дата е подходяща и ще се развият нещата добре. Всички сме с вас мислено и се молим за хубави новини и развитие! 🍀🍀🍀
Ти само се опитай да бъдеш спокойна, заради себе си и бебчетата.

# 707
  • София
Mama2288,всичко ще е наред и чакаме хубавите новини Heart

# 708
Привет, можех да избирам дата от сега до 2 август, другия петък, но аз избрах с оглед да са в повече хармония с таткото, хороскопски работи... А и вече спях много трудно и много нощи се чудех кога ли ще се наложи да тичаме нощем по спешност до родилното. Просто чисто психически когато фиксирахме датата, не съм си представяла, че тези бебета ще удържат фронта с лекота и дори ще могат да си стоят до след 37 гс. Другите ми синове са родени на навършени 38 и 37 седмица. А защо избираме дата без индикации? При двуплодни бременности нещата може да се променят много бързо. Аз пък имах кошмари как без да разбера, едното тъкмо се е задушило, че нямат вече място, че... Доколкото знам, не се чака нещо да се обърка, а често се насрочва или предизвиква раждане между 37 и 38 седмица, а повече от това се смята за доста рисково. Та ми е малко криво за няколко дни само, защото дефакто аз избрах датата с горните мисли в главата...

Успех на всички! 🍀

# 709
Mama2288 , успех! Всичко ще мине наред. И аз съм за плануваното секцио, така екипа има време да те подготви, както и ти самата.
Смятам, че се вълнуваме така не само заради секциото или нормалното раждане, а и заради срещата с бебетата вече. Това е приключване на един етап бременност и започване на другия майчинство.
Мама, може би на бебета им харесва вашата избрана дата и стоят спокойно да дочакат операцията. Съмнения иначе винаги ще има, довери се на екипа и да много хубаво, че си износила до такъв момент двуплодна бременност.
Аз бях на тонове и бяха хубави, не се отчете контракция, а си имам. Бебето беше доста неспокойно в началото много пошава, после заспа. Погледна ме и на видеозон и там са наред нещата, според нея е доста надолу вече главичката, но не посмя вагинално да ми гледа шийката. Така че чакам си и аз датата за секциото вече.

# 710
Благодаря на всички! Мама Лиса, успех и на теб! Archimind, да дойдеш с хубавите новини!

Всичко ще е наред! 🍀

# 711
Герка, преди да дойде рехабилитатор да те раздвижи можеш още в същия ден да започнеш сама в леглото. На нас даже ни го препоръчаха първия път, а сега мисля да съм още по-активна.
Започваш първо с краката, като тв пусне упойката, свиваш в колената и отпускаш на леглото. Вдигаш лекичко краката нагоре както можеш. После лекичко почваш да повдигаш таза от леглото и така няколко пъти. Малко почивка и пак. Аз това си спомням, но потърси в интернет трябва да има някакви упражнения. И пробвай да се фокусираш в срещата с малкия човек, а не в страха, в болката, в операцията.. най-най-прекрасното нещо ти предстои!
Успех на всички, не остана вече! 🤍

# 712
Здравейте момичета, ъпдейт и от мен.
Днес бях на преглед, 36+4 съм, бебето все още е седалищно и е мъничко - 2500, като на самия апарат пише, че има отклонение плюс минус 300 грама. АГ ще отсъства една седмица, като на 05.08 пак съм на преглед и вече ако не се е обърнало, ще насрочваме секцио евентуално за една седмица преди термина, като аз се притеснявам да не е късно и да не тръгне естествено раждане. Тези от вас, които са с планово секцио, горе долу колко време преди термина ви е?
Иначе за това че бебето е малко, я попитах за някакъв протеин и ми изписа Прегнако, само че прочетох много лоши коментари - че предизвиквало неразположение и обриви по тялото, някой ползвал ли го е, или пък да има отзиви, защото тотално се разколебах дали въобще да го приемам…
П.С. Успех на всички ви, при които процесът вече е тръгнал ☺☺☺

# 713
Здравейте момичета, ъпдейт и от мен.
Днес бях на преглед, 36+4 съм, бебето все още е седалищно и е мъничко - 2500, като на самия апарат пише, че има отклонение плюс минус 300 грама. АГ ще отсъства една седмица, като на 05.08 пак съм на преглед и вече ако не се е обърнало, ще насрочваме секцио евентуално за една седмица преди термина, като аз се притеснявам да не е късно и да не тръгне естествено раждане. Тези от вас, които са с планово секцио, горе долу колко време преди термина ви е?
Иначе за това че бебето е малко, я попитах за някакъв протеин и ми изписа Прегнако, само че прочетох много лоши коментари - че предизвиквало неразположение и обриви по тялото, някой ползвал ли го е, или пък да има отзиви, защото тотално се разколебах дали въобще да го приемам…
П.С. Успех на всички ви, при които процесът вече е тръгнал ☺☺☺

Аз го използвам, и нямам проблем от него.

# 714
Моето секцио е насрочено за 37+ , но заради стара плацента.Иначе първо го бяхме планирали за 38 +.
Прегнако пия от 6-тия месец , защото не обичам место и не си набавях нужния протеин.И миналата бременност го пиех , не съм имала странични реакции.

# 715
Sis, можеш да си вземеш растителен протеин от биологичен магазин и да си го подслаждаш сама. Ако не се подслади, има вкус на безвкусна тиня 😁 и е абсолютно безвреден.

За планово секцио, тук споделиха момичетата, че обикновено се планира около 10 дни преди термин.

# 716
Арчи, мама, късмет и на двете Heart
Мама, не се терзай, ти си герой - износи си близнаците до тук, хайде вече да се гушкате Hug
Аз взимам прегнако, нямам странични ефекти
Мъжът ми днес е командировка за един ден, лекарката ми е извън София за уикенда и точно сега ми се появиха болезнени контракции. Вярно, че се разбих днес от обикаляне де..,стискайте палци да отминат

# 717
Аз пия същият протеин и аз съм скарана с месото, разреждам го само с вода, нямам странични ефекти от протеина. Окончателно ще съм със секцио, допитах се до двама лекари и двамата бяха на едно и също мнение. Като единият ми каза, ако все пак настоявам за естествено може да ме изроди, но ако се получат усложнения, пак ще се допре до секцио. Каза ми и за странични последствия, които могат да се проявят на по късна възраст, не ми се рискува, не и при тези обстоятелства. Бебка е нашето малко чудо и я чакаме толкова дълго време. Днес акушерка ме посъветва да си купя свещички за секциото, незнам дали са ви казали или от болницата ги дават, само споделям какво ме посъветва: "вземи си една свещичка Ева кю за сутринта в деня на секциото, а за след операцията Профенид свещички". Също така само лека храна, без сладко преди операцията. Аз за сега се чуствам спокойна, може би защото незнам какво да очаквам и не се притеснявам. Фокусирана съм само върху срещата с бебка и да и чуя гласчето! 🩷

# 718
Профенид помага много , особено като ти спрат венозното обезболяване.
Клизма си правят в самата болница , поне при мен беше така и не са ми казвали да си взимам свещички или мини клизми.

# 719
Още един глас за Профенид! Доста ме болеше епизиотомията и ми даваха по време на престоя. Също така 30-40мин преди изписването си сложих 1бр, за да имам човешки вид и да ходя нормално 🤣, дадоха ми и за вкъщи Simple Smile.

Чакам си аз момчето!
Нямам никакви стягания днес, а до преди 2 дена си усещах подготвителни контракции сравнително често. Сигурно е затишие пред буря 😅, за протокола 37+5, миналата седмица беше 3000кг (+- 300гр.)

Приемам Прегнако от няколко месеца, заради нисък белтък. Нямам странични ефекти, разтварям го във вода или мляко. Шоколадовият ми допада най-много.

Общи условия

Активация на акаунт