Студенти в UK - 16

• 15 244
  • 209
  •   1
Отговори
# 15

Прав е за ЕС, и аз бях изненадана, че няма къде в Европа да запишеш машинен инженер на английски.

Има логика - инженерите са кът, а да обучават такива на английски значи, че със сигурност после обучените ще си заминат от страната. Защо да ги спонсорират? Дават им само една година, в която да научат немски (примерно).
На един познат някога дъщерята учи в Германия всичко на английски, ама си беше платено, не по стандартната (почти безплатна) система.

# 16
  • Варна
В  университета в Торино има машинен инжинер на английски и между другото е с много добър рейтинг и в  Европа и в света.
https://www.polito.it/en/polito/politecnico-at-a-glance/rankings
 Италианския се учи като чужд език, но обучението е изцяло на английски.  Синът ми учи в МГ Варна и от неговата гимназия има много деца, които след брекзит се насочиха към този университет,

# 17

Прав е за ЕС, и аз бях изненадана, че няма къде в Европа да запишеш машинен инженер на английски.

Има логика - инженерите са кът, а да обучават такива на английски значи, че със сигурност после обучените ще си заминат от страната. Защо да ги спонсорират? Дават им само една година, в която да научат немски (примерно).
На един познат някога дъщерята учи в Германия всичко на английски, ама си беше платено, не по стандартната (почти безплатна) система.

И е така, и не е точно така. 5% от тези студенти да останат в страната, пак ще са добре в тази криза за инженери. Ако подсигурят добри стажове този процент може и да нарасне. Освен това, все пак през годините на обучение тези хора вкарват пари в тяхната икономика. А и тук говорим за студенти, т.е. за интелигентни хора, не просто за емигранти

# 18
Имам питане относно студенската виза - по регламент е разрешено на студента да работи 20 часа седмично и фул тайм през ваканциите, но какво се случва, ако има плейсмът за една година ( той си е фул тайм), нова виза right to work?

Истината, че бакалавър в ЕС машинен инженер на английски няма, но магистри на английски има навсякъде.
На моя му предложих ТУ София с английски - как се втрещи. Аз предпочитам да си е тук и после магистър на вън.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 14:59 от mauigirl

# 19
Моля, темата е “Студенти в UK -16”, нека се придържаме към нея. Щом желаете да си споделяте информация за университети извън UK, създайте си нова тема и дискутирайте там. Не разводнявайте тази.

Относно високите такси - Някои университети в UK предлагат програма apprenticeship  - студентът се обучава по избрана програма, като в същото време работи в компания определен брой часове и заплатата отива като вноска в университета му. Фирмите, предлагащи това, ги има и в gov.uk.
Който се интересува и не може да достъпи информация, нека пише, ще дам линкове.

Относно питането на mauigirl: плейсмънт година е част от обучението, наречено тип“сандвич”. През тази година на стаж студентът има наблюдаващ го преподавател. Преподавателят има няколко срещи заедно със студента и неговият мениджър във фирмата, за да следи как върви стажа. За годината плейсмънт се заплаща и такса към университета. Това го пиша заради визата- стажът е вид обучение. Трябва да се пита конкретно в унито за визите, но и намирането на фирма за стаж е равносилно на намиране на работа, т.е. има си своите трудности. Отделно зависи от специалността на студента, не всяка фирма би била одобрена от унито за стаж.

Допълвам:
Apprenticeship програми и университети
https://studentapprenticeships.co.uk/unis-offering-degree-apprenticeships/

https://www.thescholarshiphub.org.uk/universities-offering-degre … -apprenticeships/

https://www.prospects.ac.uk/jobs-and-work-experience/apprentices … e-apprenticeships

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 10:28 от i_nenova

# 20
Здравейте, прегледах предишната тема, но не видях това, което ме интересува. Дъщеря ми иска да учи право в Англия. Сега ще е 10 клас т.е. по новата програма ще има отделна диплома за 11 и 12 клас. Ще се вземат ли предвид при кандидатстването всичките й оценки от 9 и 10 клас ? Звънях в Скай Лайнс. Казаха, че академичната справка трябвало да включва оценки само от 11 и 12 клас, но ми казаха, че някои деца са представяли и от 9 и 10 клас.

# 21
Можете да влезете в сайта на избрания университет/ избраните университети и от undergraduate-> entry requirements да видите за Bulgaria какви изисквания имат- оценка от диплома, оценка по предмети- кои, каква да е оценката и др.
Също така можете да пишете с въпрос към UCAS във фб страницата им/ в Месенджър. Отговарят, но изисква 1-2 дни.

# 22
Можете да влезете в сайта на избрания университет/ избраните университети и от undergraduate-> entry requirements да видите за Bulgaria какви изисквания имат- оценка от диплома, оценка по предмети- кои, каква да е оценката и др.
Също така можете да пишете с въпрос към UCAS във фб страницата им/ в Месенджър. Отговарят, но изисква 1-2 дни.

Благодаря. Ще им пиша.

# 23
  • Варна
Този списък ни дадоха на нас от Интеграл - пише акад справка от 9ти до 11 кл

# 24
  • Русе
Запис. Продължавам да следя темата, въпреки че моите отдавна завършиха.

# 25
  • Варна
Момичета, завърнахме се!
Беше хубаво, прохладно Simple Smile) в деня на дипломирането преди да влезем се изля нетипичен проливен дъжд и намокри всички но на никой не му пукаше - ще им върви по вода. Simple Smile)
Самото дипломиране беше в катедралата на Бат, беше тържествено и красиво. Целия град беше залян от млади хора в тоги, щастливи, искрящи ... и семействата им, пропътували хиляди километри да сподлят радостта им.
Една снимка от далеч на фона на типичкия батски камък от който е построен целия град...нали знаете как 'обичат' да им се постват снимки... Simple Smile
Скрит текст:

# 26
  • Перник
Здравейте!
Дали някой може да сподели информация относно University of Surrey, специалност ветеринарна медицина? Интересувам са от таксите за обучение, база за настаняване, реализация след завършване.
Предварително благодаря на отзовалите се!

# 27
Flash*, честито дипломиране на твоето момиче🎓🎉, много късмет и успешна реализация🍀

mona-bonbona, дъщеря ми е последна година в University of Surrey/ бакалавър и магистратура/. Всички години ползваше общежитие, много е доволна /ние също/. Лично съм ходила няколко пъти и мога да твърдя, че база на университета е чудесна, поддръжка, почистване, охрана. Дори на първа година студенти университетът спонсорираше билетите за транспорт/ заплаща определена част от тях/.
За таксите-не знам дали имате settled/pre settled status или сте EU студент- има доста разлика.
От дъщеря ми знам, че сградата на ветеринарна медицина е много добре. Дъщеря ми работи с проф.Clare Rusbridge от ветеринарния по един софтуерен проект и затова има впечатления, тъй като имат и там срещи.
За реализация не знам, но мога да кажа, че когато студентите се стараят, намират голяма подкрепа от преподавателите. Зависи и интересите какви са, някои продължават с научни изследвания.

# 28
Flash*,честито!И на добър час

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 18:30 от Sause baus!

# 29
  • Варна
Flash* Само успехи и щастливи мигове да има! Поздравления!

Да направя ъпдейт : Дъщеря ми е приета в City University! Както се казва на есен с песен, ама как ще я пее животът ще покаже!!!

Общи условия

Активация на акаунт