Студенти в UK - 16

• 15 244
  • 209
  •   1
Отговори
# 30
  • Перник
i_nenova, благодаря за полезната информация!
Успешна реализация на Вашата дъщеря!

# 31
Някакви съвети за какво да се внимава при наемане на жилище,
не на общежитие ?

# 32
Понякога се налага предсрочно да се изнесе човек от квартира. Но има сключен договор например за 12 месеца. Решава да намери някой на своето място, за да не плаща неустойка. Но се установява, че в договора е записано, че нямате право на ваше място да намерите друг човек. Или накратко- вижте условията за предсрочно прекратяване на наема.
Изобщо изчетете внимателно договора и питайте за всичко. Например- при повреда на бойлер кой вика фирма да го ремонтира? Или се повреди пералня, печка…Това особено е важно, ако наемате през агенция. Понякога се чака агенцията да благоволи да дойде и отремонтира уреда или зависи какви са нейните договорени отношения със собственика на жилището за такива повреди.
Събирането и изнасянето на боклук също е важно; както и плащане на council tax.
Огледайте хубаво стаята и сигнализирайте за всички несъответствия с протокола, чрез които ви я предават, защото после ще ви карат да я предадете в същия вид, в който сте я приели.
Нека някой допълни, ако съм изпуснала нещо.

# 33
Благодаря! Доколкото знам от хазяйн директно не е добре да се наема,но не си спомням защо. Знаете ли нещо повече? Като цяло досега се разбра едно, в повечето случаи обявите са едно, а действителността съвсем друго.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 22:08 от Inspirations

# 34
Не знам защо не е добре директно от хазяйн. Дъщеря ми, когато беше година на стаж по време на обучението си, нае квартира директно от хазяйн / намерихме я в spare room/. . Той ползваше адвокати, които провериха документите на дъшеря ми.
Когато имаше повреда в къщата /прозорец не се затваряше, нямаше интернет, казанчето в тоалетната на едно от момичетата се беше повредило и др./ му пишеха, защото имаха общ чат и той веднага идваше и поправяше. Много сме доволни, комуникацията беше отлична.

# 35
А дали може да си сложиш допълнително електроуред, като малък хладилник, ако не е упоменат в договора, а само устно са ти казали от агенцията, че може. Предпазливи сме, вече на доста лъжи се нагледахме и наслушахме.

# 36
За хладилник не знам. Ако ток, вода са включени в наемната цена, ще следят за всеки допълнителен електроуред. Дори в общежитието не разрешават.
Щом казват устно от агенцията, да го включат в договора. Така ще е най-сигурно. После всичко над определената ел.енергия да не го напишат на вас.
Следете и дали в договора има записана определена изразходвана ел.енергия. Защото има и такива случаи, при които надвишената ел.енергия се дели между наемателите.
Аз лично четох много внимателно всичко в договора.

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 18:06 от i_nenova

# 37
О, да една година беше с едно момче в жилище, където деляха сметките за ток и вода.  Няма да са включени сметки. Агенциите мисля, че имат стандартни договори, а момчето се е заинатило да не ги пита за дорпълнение. Дано наистина няма проблем, както го уверяват. Много Ви благодаря i_nenova !Както казахте по-горе пита кой отговаря за ремонтите .Дано всичко е  добре.

# 38
Моля за координати на фирми, които превозват багаж София-Лондон.

# 39
  • Варна
Моля за координати на фирми, които превозват багаж София-Лондон.

Аз ще изпращам с Габиели БГ. Питах в офиса във Варна, всеки вторник тръгва бус/камион за Англия така, че е хубаво пакетите да са оставени в офиса най-късно до понеделник.

# 40
Някой беше питал за превоз на багаж. Виждам, че минава през София, попитайте за Лондон.
Ползвали сме услугите им три пъти, много съм доволна/ превоз на лични вещи/ на студент в Гилфорд.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009804345424
/копирах обявата/

🚛ПРЕДСТОЯЩИ КУРСОВЕ:‼  Георги Цъцаров
БЪЛГАРИЯ🇧🇬 - АНГЛИЯ🇬🇧 на ‼ 04/09/2024
( като пратките, които се взимат лично трябва да са готови до 03/09, понеже тогава се минават градовете в България)
АНГЛИЯ🇬🇧 - БЪЛГАРИЯ🇧🇬 на ‼ 16/09/2024 ‼
⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇
МОЛЯ ВСЕКИ КОЙТО ИСКА И ЖЕЛАЕ ДА ИЗПРАТИ СВОЯ БАГАЖ ,ЖИВОТНО ДА ДАДЕ ЗАЯВКАТА СИ НА СЛЕДНИТЕ НОМЕРА :
⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇
+447898568771 - UK ‼- Георги Цъцаров
+359876697011 - BG ‼- Георги Цъцаров
WATTS UP ‼VIBER ‼SIGNAL ‼TELEGRAM ‼ MESSENGER ‼‼‼‼‼‼‼‼‼‼
⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆
NB‼NB‼NB‼NB‼NB‼NB‼NB‼NB
⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇

ПОДЧЕРТАВАМ ЗАПОЧВАМЕ ДА РАБОТИМ САМО ПО ПРЕДВАРИТЕЛНА ЗАЯВКА ЗА ДА НЯМА НЕДОВОЛНИ КЛИЕНТИ ПОНЕЖЕ СЕ УВЕЛИЧИ ОБЕМА НА РАБОТА И ИСКАМЕ ДА  БЪДЕ ВСЕКИ СИГУРЕН ЧЕ ЩЕ МУ БЪДЕ ВЗЕТ БАГАЖА, ЖИВОТНОТО ИЛИ ПОКЪЩНИНАТА И ДОСТАВЕН КАКТО ДОСЕГА СМЕ ГО ПРАВИЛИ!!!!!!
⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇
За тези които не са от посочените градове могат да изпращат багажа на следният адрес:

ЗА АНГЛИЯ АДРЕСА Е :
Abingdon/Oxfordshire
OX142BY- 17 Garford Close ‼
⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆

ЗА БЪЛГАРИЯ ГРАДОВЕТЕ КОИТО НИЕ МИНАВАМЕ СА ‼‼‼‼‼‼‼‼‼‼

⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇
ВИДИН, МОНТАНА, ВРАЦА, СОФИЯ, ПЛОВДИВ, СТАРА ЗАГОРА, СЛИВЕН, БУРГАС И ВАРНА.

ОСТАНАЛИТЕ ГРАДОВЕ И СЕЛА МОГАТ ДА ИЗПРАЩАТ НА ТЕЗИ ДВА ОФИСА НА ЕКОНТ
НА ИМЕТО И НА ТОЗИ НОМЕР:
ГЕОРГИ ЦЪЦАРОВ +359876697011 ‼‼‼‼‼‼‼

⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇
‼‼‼‼‼‼‼‼‼‼‼‼‼‼‼‼
 ОФИС ЕКОНТ РУСКА ГИМНАЗИЯ ГРАД БУРГАС

ОФИС ЕКОНТ ГОРУБЛЕНСКО ХАНЧЕ ДО ХОТЕЛ МОНТЕСИТО ГРАД СОФИЯ.
‼‼‼‼‼‼‼‼‼‼‼‼‼‼‼‼
⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆⬆

1) ПРАТКИТЕ ДА СА В КАШОНИ , КУФАРИ ИЛИ КУТИИ . ПРАТКИ В ЧУВАЛИ ,ТОРБИ НЯМА ДА СЕ ПРИЕМАТ . ‼

2) ЦЕНА НА КГ -  2,50£ В ТОВА ВКЛЮЧВА ИДВАНЕТО ДО АДРЕС И ДОСТАВКА ДО ПОСОЧЕНИЯ  ОТ ВАС АДРЕС . ‼

3) МОЛЯ ВСИЧКИ, КОИТО ЩЕ ИЗПРАЩАТ БАГАЖ ДА ЗНАЯТ, ЧЕ ПРАТКИ СЪС ЗАБРАНЕНИ СТОКИ ЩЕ БЪДАТ КОНФИСКУВАНИ . ПРОВЕРЯВАТ СЕ ВСИЧКИ ПРАТКИ . КРАЕН СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ВАШИТЕ ПРАТКИ Е 2 ДНИ ПРЕДИ ТРЪГВАНЕ ОТ  АНГЛИЯ🇬🇧 - ЗА  БЪЛГАРИЯ🇧🇬

4) СРОК НА ДОСТАВКА 4 ДНИ ОТ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕТО - ВАЖИ ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА
ЗА АНГЛИЯ🇬🇧 ТАКА И ЗА БЪЛГАРИЯ🇧🇬

5) ДО 12КГ НЕЗАВИСИМО КАКВА Е ПРАТКАТА ( ТЕЛЕФОНИ, ДОКУМЕНТИ ) Е ТВЪРДА ЦЕНАТА 30£‼

6) ТЕЛЕВИЗОРИ Е 1,50£ НА ИНЧ

7) ОБЕМИСТИ ПРАТКИ СЕ ТАКСУВАТ СПОРЕД РАЗМЕРИТЕ ИЛИ ЧРЕЗ ИЗПРАЩАНЕ НА СНИМКОВ МАТЕРИАЛ И В РАМКИТЕ ДО 5 МИН ВИ СЕ КАЗВА ЦЕНАТА .

😎 МОТОПЕДИ ДО 125 КУБ ЦЕНА 350£
МОТОЦИКЛЕТИ ОТ 250 КУБ ДО 1000 КУБ ЦЕНА ОТ 400 ДО 750£

9) ХЛАДИЛНИЦИ ОТ 100 ДО 450£

10) ПЕРАЛНИ И СУШИЛНИ 100£

11) КУЧЕТА🐕🦺 И КОТЕТА🐱 ЦЕНА ПО ДОГОВАРЯНЕ

12) ЦЕНАТА Е ОТ АДРЕС ДО АДРЕС БЕЗ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТАКСИ . ЗА ВСИЧКИ ПРЕДАДЕНИ ВЕЩИ ОТ ВАША СТРАНА ВИЕ ПОЛУЧАВАТЕ КВИТАНЦИЯ СЪС ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ КАКТО И ЗАСТРАХОВКА .
 НАЕМАНЕТО НА ЦЯЛ ВАН ЦЕНАТА Е 2800£ ТОВАРОНОСИМОСТ НА ПРЕВОЗНОТО СРЕДСТВО Е 1,140кг МАКСИМАЛЕН ТОВАР .

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА                     ОТДЕЛЕНОТО ВРЕМЕ ‼‼‼‼

# 41
Здравейте,

Дъщеря ми е ученичка в МГ Варна и желае да продължи образованието си в UK. Все още не е решила каква специалност и къде, но със сигурност ще е нещо свързано с математиката и по възможност в Лондон. Тя е родена и започна образованието си в UK, но от 8 години сме обратно в България и ще завърши тук.

Ще съм благодарна за всякакви насоки и препоръки за това как се кандидатства и какво се изисква, особено за дете с британско гражданство, но завършило в България.

Благодаря предварително!

# 42
Здравейте!
Мисля, че информацията и помощта на всички стъпки от UCAS е това, което ви трябва- срокове, обяснения, видеа- всичко в подробности.
https://www.ucas.com/
А във фейсбук страницата им https://www.facebook.com/ucasonline в message можете да питате всичко, което Ви интересува - отговарят и помагат.
 Тук ще откриете срокове, изисквания и най-вече помощ за самостоятелно кандидатстване.
Следвайте фб страницата, там има много напомняния кога какво следва в кандидатстването.
Вие можете да си направите изследване на университетите, в които градове искате и най-вече да прочетете програмата и да се види дали включените модули Ви устройват.
Може в message във фейсбук да обясните за това къде е родена дъщеря Ви и те да дадат указания как да попълните и подадете заявления за кандидатстване - всъщност кандидатстването / самостоятелно или с фирма/ става в системата на UCAS.
Дъщеря ми кандидатства самостоятелно, без агенция.
Питайте отново, ще помагаме. Със сигурност други ще допълнят информацията.

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 22:21 от i_nenova

# 43
Здравейте,

Дъщеря ми е ученичка в МГ Варна и желае да продължи образованието си в UK. Все още не е решила каква специалност и къде, но със сигурност ще е нещо свързано с математиката и по възможност в Лондон. Тя е родена и започна образованието си в UK, но от 8 години сме обратно в България и ще завърши тук.

Ще съм благодарна за всякакви насоки и препоръки за това как се кандидатства и какво се изисква, особено за дете с британско гражданство, но завършило в България.

Благодаря предварително!

Моят син е същият случай. И ние се чувствахме доста объркани в началото, защото ти се струва, че информацията е огромна, има много срокове, които не трябва да пропускаш, затова се обърнахме към агенция. Така бяхме по-спокойни. Сега синът ми ще е 1ва година в Imperial coll.
Ако имате конкретни въпроси, питайте. Но се подгответе за дълго кандидатстване и чакане.

# 44
  • Варна
Здравейте,

Благодаря предварително!

Здравейте,
дъщеря ми има settled status, сега ще е 1-ва година в City St George’s, University of London. Завърши 4ЕГ, от Варна сме!
Кандидатствахме без фирма-посредник, форума много ми помогна.
Сега, с каквото мога ще помагам и аз.

Общи условия

Активация на акаунт