Студенти в UK - 16

• 15 295
  • 209
  •   1
Отговори
# 45
Нашият опит с кандидатстването е чрез агенция - Интеграл. Много съм благодарна за помощта им. Така бяхме спокойни, а и нямахме време да се запознаем с друга информация. От друга страна, за специалността на дъщеря ми - компютърна анимация и специални ефекти, не открих други деца да са я записали в UK. Сами си направихме проучване за добрите университети в Европа и после се насочихме към агенция за самото кандидатстване.

# 46
Има една поговорка - на вълка затова му е дебел вратът, защото сам си върши работата. И с кандидатстването в Англия е така. Много хора се страхуват, плашат се или ги мързи и плащат на интеграл. И на много хора са помогнали, но и много хора се оплакват, че са ги прецакали. Всеки сам си решава, но с достатъчно упоритост и четене може и без съветници.  Помнете, че фирмата има интерес да ви продаде услугите си, а за целта трябва да ви предложи приемливо за вас решение, а не най-доброто възможно решение. Намерят ли нещо, което е ОК за вас, те нямат интерес да търсят по-добро. И винаги има шанс за мързелив или некомпетентен служител.

# 47
Моят опит с Интеграл е положителен. Препоръчах нашия съветник на колеги, чийто деца ще кандидатват след няколко години. За заети хора, които нямат много свободно време, или са неуверени в началото на процеса по кандидатване, агенците са добър вариант. Човек винаги може и сам да следи процеса, след като се ориентира къде точно и какво да проверява. 

# 48
  • Сливен
Здравейте, синът ми ще е в 11 клас тази година. Има желание да кандидатства в Англия. Учи в МГ и се е насочил към компютърни специалности. Разгледа изискванията за прием и в част от университетите има приемни изпити. Притеснява ме изпитът TMUA. По възможностите ли е на един бъдещ 12класник от математическа гимназия, без допълнителна подготовка? Разгледахме задачите но според мен те обхващат материал от 12клас и дори повече. Каква подготовка сте правили по математика ако сте кандидатствали с този изпит?

# 49
Всички от МГ се справят. Но нямам спомен да е било толкова рано. А в 12 клас класната им преподаде извънредно допълнителен материал, нужен за подобни изпити. Но после не е имало проблеми.

# 50
Здравейте,

Дъщеря ми е ученичка в МГ Варна и желае да продължи образованието си в UK. Все още не е решила каква специалност и къде, но със сигурност ще е нещо свързано с математиката и по възможност в Лондон. Тя е родена и започна образованието си в UK, но от 8 години сме обратно в България и ще завърши тук.

Ще съм благодарна за всякакви насоки и препоръки за това как се кандидатства и какво се изисква, особено за дете с британско гражданство, но завършило в България.

Благодаря предварително!

Здравейте,
дъщеря ми има settled status, сега ще е 1-ва година в City St George’s, University of London. Завърши 4ЕГ, от Варна сме!
Кандидатствахме без фирма-посредник, форума много ми помогна.
Сега, с каквото мога ще помагам и аз.
А Вие във Варна ли живеете?
Тя как има този статус? С какво се доказва?
Таксата за UK студенти ли плаща?

# 51
Здравейте,  доколкото съм запозната има промяна в учебните програми и ако децата са профил математика би следвало да покриват знанията за изпита,  но тук все пак зависи и от подготовката на детето.
Аз лично два пъти съм ползвала услугите на Интеграл, но изборите за университети двцата ми си ги направиха сами, като аз  винаги съм искала да съм на копие в цялата комуникация,  отделно съм следила всички срокове. Та аз така и не делигирах процеса на Интеграл, но не мога да кажа, че не са се справили или не са били достатъчно компетентни.

# 52
Ние също следихме през цялото време сроковете и процедурата, но от Интеграл ни помогнаха много с информация, вкл. и при комуникацията с университета, а впоследствие и при настаняването. Не са трудни процедурите и всичко е обяснено разбираемо, но бяхме по-спокойни с агенцията.

Относно изпита TMUA може би е добре да се провери каква подготовка са имали студенти от същата МГ, които са влезли в посочената специалност. Във форума пишат и хора, чийто деца не учат в UK. Като бивш възпитаник на МГ, считам, че  нивото на подготовка в различните математически гимназии не е едно и също.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 10:14 от De_si_slava

# 53
Здравейте!Опитът ни с агенция за кандидатстване е отрицателен. Навреме се усетихме, че тези които четат мотивационното писмо, всъщност са по училищата за реклама. Едно събиране на клиенти, които нямат време да обслужат качествено. Без малко да прецакат кандидатстването и срока. С избрания университет не работеха,  за което заплащахме допълнително.
 Избора на университет бе на сина ми. Мисля, че проучи класациите за избраната специалност.
Отървахме се от агенцията и всичко направи сам. Комуникираше с университета лично.
Аз също съм на мнение, че както сам си свършиш работата, никой няма да я свърши.

# 54
Здравейте,

Моля, ако вашите деца имат опит с общежитие с обща баня и тоалетна на етаж да споделите трудно ли се съжителства при тези обстоятелства? Синът ми има оферта за такъв тип настаняване, но много се двоумим. Не е ли много неудобно 7-10 човека да ползват една и съща баня и тоалетна? Кухнята също е обща, но това не е драма

# 55
Здравейте,

Моля, ако вашите деца имат опит с общежитие с обща баня и тоалетна на етаж да споделите трудно ли се съжителства при тези обстоятелства? Синът ми има оферта за такъв тип настаняване, но много се двоумим. Не е ли много неудобно 7-10 човека да ползват една и съща баня и тоалетна? Кухнята също е обща, но това не е драма

Дъщеря ми беше в такова общежитие- 9 стаи ползваха 3 бани и 3 тоалетни, но се бяха разбрали и нямаше проблем... Просто трябва да се напаснат в началото. При нас дамите си бяха "извоювали" едната баня и тоалетна да са само за тях, тъй като бяха по-малко.

# 56
Здравейте,

Дъщеря ми беше в такова общежитие- 9 стаи ползваха 3 бани и 3 тоалетни, но се бяха разбрали и нямаше проблем... Просто трябва да се напаснат в началото. При нас дамите си бяха "извоювали" едната баня и тоалетна да са само за тях, тъй като бяха по-малко.

Така е ок, но при нас е една баня с тоалетна за всички

# 57
Здравейте,

Така е ок, но при нас е една баня с тоалетна за всички

Според мен ще има практически проблем... особено при една дама с дълга коса...Да мисли друг вариант.

# 58
Дали правилно е разбрал само за 1 баня и тоалетна? Защото общо взето общежитията са 1 баня и тоалетна на 3-4 човека.
Мисля /без да имаме опит/, че ако е така, както казва синът Ви- ще е много трудно. Аз виждам при дъщеря ми каква е хигиената в кухня за 6 човека, представям си обща баня и тоалетна за 7-10. Ако имате възможност, подкрепете го за друг тип настаняване.
/ общите помещения по принцип се почистват от настаняването, но виждам в кухнята им напр. не идват да чистят по 3-4 дни и става страшно. А ако е много мръсно персоналът имали право да откажат почистване/.

# 59
Дали правилно е разбрал само за 1 баня и тоалетна? Защото общо взето общежитията са 1 баня и тоалетна на 3-4 човека.
Мисля /без да имаме опит/, че ако е така, както казва синът Ви- ще е много трудно. Аз виждам при дъщеря ми каква е хигиената в кухня за 6 човека, представям си обща баня и тоалетна за 7-10. Ако имате възможност, подкрепете го за друг тип настаняване.
/ общите помещения по принцип се почистват от настаняването, но виждам в кухнята им напр. не идват да чистят по 3-4 дни и става страшно. А ако е много мръсно персоналът имали право да откажат почистване/.
За съжаление е прав, аз също говорих с настаняването. На етаж има от 5 до 11 стаи, някои от тях двойни. Има две бани на етаж, но ще стане ясно той къде ще е разпределен след като приеме офертата, т.е. може да е на етаж с 5 стаи, но може и да са 11 и тогава наистина стават много хора дори и за две бани. Май ще трябва да го откажем. Цената не е ниска за такива условия- 211 паунда/седмица и да се притесняваш как ще отидеш до банята!

Общи условия

Активация на акаунт