Студенти в UK - 16

• 15 323
  • 209
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте !
Моят син получи оферти от два университета . Но тъй като той още не е решил къде точно иска да учи трябва ли нещо да правим . Ако потвърди, може ли в последствие да се откаже?
[/quote
Предполагам чакате и други оферти? Изчакайте всички и тогава изберете firm и  insurance choice. Има срокове за това. Вижте ги, но са след Нова година. Ако сега потвърдите, не може да се променя по-късно.

# 121
  • Варна
Здравейте !
Моят син получи оферти от два университета . Но тъй като той още не е решил къде точно иска да учи трябва ли нещо да правим . Ако потвърди, може ли в последствие да се откаже?
[/quote
Предполагам чакате и други оферти? Изчакайте всички и тогава изберете firm и  insurance choice. Има срокове за това. Вижте ги, но са след Нова година. Ако сега потвърдите, не може да се променя по-късно.
Тук получи оферта от желания университет, но ще кандидатства и в друга държава . Колебанията му са между двете . Ако сега потвърди трябва ли да плащаме нещо . От Интеграл ми казаха, че ако потвърдим трябва да платим част от таксата .

# 122

Тук получи оферта от желания университет, но ще кандидатства и в друга държава . Колебанията му са между двете . Ако сега потвърди трябва ли да плащаме нещо . От Интеграл ми казаха, че ако потвърдим трябва да платим част от таксата .
[/quote
Коя такса? Може би имат предвид към Интеграл таксата. Иначе към университета едва ли, не съм чувала за подобно нещо.

# 123
Най-добре би било да пишете до университета и да попитате.
От там ще получите най-точна информация.

# 124
  • Варна
Здравейте !
Сега отворих офертата в UCAS и пише
In order to confirm your place you will need to pay a deposit of £3000.
и пише, че този депозит ще бъде приспаднат после от таксата.

# 125
Уау, нахитрели са в днешно време...

# 126
Здравейте !
Миналата година нямаше такова нещо. Това кой университет е?

# 127
  • Варна
Той кандидатства само в 3 университета . От два има отговор . В другия му искат 4000 паунда.

# 128
  • Варна
Странно ми се стори това с депозита, преди не съществуваше и проверих. Виждам, че някои университети наистина изискват депозит за потвърждаване на мястото. При част от тях май има възможност да върнат целият или част, ако впоследствие се откажеш, но в определен срок.

# 129
Здравейте !

За кой университет говорите, ако не е тайна?

И моята дъщеря получи оферти от 3 университета до момента, но никъде не са ни искали депозит.

# 130
  • Варна
Не е тайна . Единия е Oxford Brookes , а другия Coventry. Мисля си , че искат депозит заради специалността - motorsport engineering. Предлагат я в много малко университета. Наумил си е това да учи -  дипломата му е висока, ще се явява на матура профил математика /въпреки, че не му е нужна/, можеше да се пробва в някой по-престижен университет друга специалност, но категорично отказва.

# 131
Не е тайна . Единия е Oxford Brookes , а другия Coventry. Мисля си , че искат депозит заради специалността - motorsport engineering. Предлагат я в много малко университета. Наумил си е това да учи -  дипломата му е висока, ще се явява на матура профил математика /въпреки, че не му е нужна/, можеше да се пробва в някой по-престижен университет друга специалност, но категорично отказва.

Сега разбирам. Да, специалността е рядка и интересна. Разбирам и вашата гледна точка, но пък детето ви е извън стандартните и масови специалности. Има нужда от деца, които да развиват и тази област в бъдеще.
И дъщеря ми ще държи матура по профилна математика, но на нея й я искат и в трите оферти до сега. От Wаrwick дори искат успех от 3 матури.
Успех на момчето ви!🙂

# 132
И моят син в началото искаше само automotive engineering, но поприказвахме и той се съгласи, че е по-добре да запише machine engineering, по-обща специалност и след това да специализира. След 4 години може да иска нещо друго.

# 133
  • Варна
Adellady може ли да споделите какви се впечатленията на Вашия син от специалността ? Знанията получени в училище дават ли добра основа за това последващо образование ? Ние също доста се чудихме да ли е удачно да кандидатства нещо толкова профилирано , особено в момента като се има предвид кризата в автомобилния сектор , но като разгледахме програмите на университетите видяхме, че в много от тях има възможност след първата година да се смени специалността . Пък и на него колите са му страст. Отделно той учи японски и мечтата му беше да учи там . Но миналата година разбрахме, че няма никакъв шанс да го приемат без физика - има задължителни часове , хорариум .Направи грешен избор на профилиращи предмети в 10 клас и сега си сърба попарата . Опитва се да навакса материала по физика с частни уроци , защото разбра , че ще му е трудно без нужните знания . Така или иначе ако толкова много иска може да продължи с магистратура в Япония .

# 134
Здравейте, момичета на порастнали момчета! Интересувам се от специалността машинен инженер с английски но в ЕС. Разгледахме тук-там,  но на нищо конкретно не се е спрял младежа. За да не разводняваме темата може и на лични.
За UK вече ми е ясно ( веднъж го минах пътя), а и информацията на университетите е лесно достъпна. Синът ми е без статут, а таксите са по-високи и от двата ми бъбрека. Стипендиите за чужденци са изключителни деца, не попада в тази бройка.
 Продължам да следя тук, и ако на някой мога с нещо да съм му полезна ще се радвам.
Здравейте, мога да ви препоръчам да разгледате Mechanical engineering (International) в KIT, Germany. https://www.sle.kit.edu/english/vorstudium/bachelor-mechanical-e … international.php
Синът ми е тази година 1ви курс същата специалност, но на немски.

Общи условия

Активация на акаунт