В момента чета ... 90

• 47 807
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
  • София
"Павилион за жени" на Пърл Бък също е много добра, екзотична и запленяваща книга.

# 211
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
"Императрицата" е хубава и интересна, Пърл Бък много точно и акуратно представя онзи Китай, но аз доколкото помня тя дълги години е живяла там. "Благодатна земя" викате също е хубава.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 13:39 от Jess!

# 212
Аз никого не следвам от тези хора, и издателства не следвам, и букстаграмъри, тикток пък даже нямам 😆 Само вашите препоръки си чета редовно.

Влязох да погледна какво е писала моята любимка Миленчето след коментарите тук. Мнението ми за нея се затвърждава, още от гимназията ми е неприятна (тя беше випускът след моя).

Някой писа тук за “Сайбиевата невеста” и вчера я заслушах и преполових в Сторител. Много ми харесва засега.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 15:26 от Морско_момиче

# 213
Аз пък попаднах на откъс на “Сайбиевата невеста” и прецених, че не е моето четиво.
“Императрицата” на Пърл Бък чак ме е срам да кажа откога ми стои в списъка с набелязани, но в момента имам повече интерес към съвременния Китай и по-скоро бих погледнала новата книга на Ю Хуа, когато, разбира се се измъкна от фентъзи жанра.

# 214
"Калната река" от Июн Ли препоръчвам най-горещо - за една политическа затворничка, която си позволи да даде глас на собственото си мнение срещу доктрината, използвайки общественото си положение, но не само, паралелните истории на другите герои също са много интересни и дават представа как се живее в условия на режим и репресии.

# 215
Това е много интересно, веднага си записвам заглавието, благодаря 🤗❤!

# 216
Аз пък Мария Донева не я знам коя е. Също и другата жена, дето сипела хейт под въпросната публикация, не ми се връща да й търся името Grinning шок и ужас! Като има кой да им обръща внимание, ще се изживяват като някаква инстанция. Не ме интересува кой кой е, за какъв се мисли и най-вече да ми дава наклон какво да харесвам и какво не!

Препоръки взимам само от тази тема, за което ви благодаря Simple Smile

# 217
Всъщност тук заМария Донева написахме само хубави неща, може назад да се проследи дискусията. Освен като талантлива поетеса, е позната и като автор и преводач на чудесни детски книжки, за качествата ù на творец никой не спори. Нейните "Мишките отиват на опера" и "Писмото на мравката" винаги са избирани от мен за подарък на дете.

# 218
  • София
Мария Донева е поетеса, писателка, преводачка (книгите на Джулия ДОналдсън) и освен това е много фин и ерудиран човек. Изказът и е премерен и възпитан. Аз я харесвам.

# 219
Ясно, благодаря за разяснението.

# 220
Самообладанието е аристократичен маниер. Да сте виждали Георги Господинов да прибягва до подобни просии на внимание? И аз не.

Засегнатата авторка вместо да беше “мрънкала” в поста си сред свои (“видни” редактори и просветители, обединени от културната мантра “да го духат душманите”) за нещо прочетено някъде (не е срамно да четеш бгмама, я колко е информативно даже), да беше си написала тук кака Сийка, че тя не е от тия…

Благородството задължава, както казват французите. А както пише Еко - в издателствата идва куцо и сакато. Явно се и застоява…

Редакторките, демонстрирали простащината си под въпросния пост, явно не работят на вентилатор или климатик в тези жеги, защото ако се съди по изданията, които уж професионално четат и зад които гордо застават с имената си, бъкащи от грешки - духането само го копнеят.
Повече да четат, вместо да пишат глупости. Но каквито бг редакторите, такива и бг изданията. Чудно показно.

И пак да кажа, че чета Правилата на доброто възпитание. Може и да не прихващам, но е очавадно, че има много, които не са я чели.

# 221
  • София
Всъщност развихрилата се дискусия в коментарите под поста на Мария Донева (аз също много я харесвам) е доста показателна извадка за нивото на книгоиздателите и на работещите в бранша. Като започнем от "духането" и стигнем до "трансфериране у лево" и "ай, сиктир" Simple Smile
Има и интересни мнения, които споделям и аз, но като цяло усещането е за една истерична нервност, съчетана с някакво агресивно-инфантилно поведение и първосигнални обиди в стил строителен обект или Женския пазар.
А все пак културтрегери, уж...
Трагедия. Да не се чудят защо, аджеба, продажбите им спадат. Това поведение и отношение също допривнася Simple Smile
Та ако ще не линкове, а направо попълнени форми за поръчки да постват Simple Smile

# 222
Аз пък Мария Донева не я знам коя е. Също и другата жена, дето сипела хейт под въпросната публикация, не ми се връща да й търся името Grinning шок и ужас! Като има кой да им обръща внимание, ще се изживяват като някаква инстанция. Не ме интересува кой кой е, за какъв се мисли и най-вече да ми дава наклон какво да харесвам и какво не!

Препоръки взимам само от тази тема, за което ви благодаря Simple Smile
И аз така🌷,нито ги знам,нито съм ги чувала,препоръките тук са ми достатъчни,не мога да смогна.
Следя няколко подкаста “Чувствителният разказвач” на издателство ICU/което много уважавам/,”Първа страница”-с Темз от Сиела,но тя там не препоръчва издания на Сиела,а гостите препоръчват техни любими книги.
Чета препоръки от хора,които уважавам и са ми допаднали техни предложения-Светлозар Желев,Карабашлиев,Пейков,Мария Моасе ,но в никакъв случай не и от индивиди,които срещу пари си мислят ще могат да повлияят предпочитанията на хора,доста по-интелигентни от тях.Те по-добре да си поддържат инфлуенса в нишата с кауфланд,олио,енергийни напитки и казина,по- им мяза:))
Харесвам “Глина” и повечко харесвам “Сърце”,нищо натоварващо.
Препоръчвам един по-разказвателен,лежерен Оруел с “Глътка въздух”.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 15:54 от Calabria

# 223
Та ако ще не линкове, а направо попълнени форми за поръчки да постват Simple Smile
За наше улеснение, разбира се, един вид благотворителност.

# 224
И аз я видях " дискусията" и съм разочарована. Такива ли хора ще говорят за книги, култура, духовност?! С д * хане, с псувни...  И не, не съм моралист, но какво е това?! Липса на възпитание, на елементарна култура?! Или е важно само пари да падат?! То наистина вижда се колко държат на работа си  някои издатели по това какво е качеството на оформлението на корицата, качество на хартията, правописните грешки и още толкова много.
Разбира се едва ли всички са такива, виждала съм и притежавам някои много хубаво и качествено издържани книги, за което винаги пиша. Удоволствие е. Повече такива да има.
А за другите "културни" личности ще кажа :" Жалко за Вас! "
Тъжна, жалка история..
Спирам до тук. Та по темата. Започнах  Криминален клуб " Четвъртък". Първа среща с автора.

Общи условия

Активация на акаунт