В момента чета ... 90

• 47 776
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
  • в сърцето на един мъж...
Скрит текст:
О, жалко! Аз бях очарована от първата част! Дано нататък да стане по-добре!
Аз току що дочетох
Много приятно съм изненадана от книгата. Персонажите са възрастни хора, които обичат добрата мистерия, затова си пъхат носа навсякъде и на моменти може да са дразнещи за някого, но са с добри сърца, макар и нищо човешко да не им е чуждо. Самата история - забавна, трогателна, пиперлива, с неочаквани обрати ми хареса. 3*. Определено ще потърся и останалите книги.
Сега искам да сменя жанра и ще оставя другата кримка, която ме чака за след това и затова се чудех коя от трите да започна. Попитах една от най-добрите ми приятелки да избере и по нейно предложение ще започна тази на Сара Джио.

Прекрасен уикенд и много уютни и усмихнати часове наслаждавайки се на прекрасни книги ви пожелавам!

Между другото тази на Кари Елкс е от поредица и е третата книга, ако не си чела другите, по-добре първо тях да прочетеш.

# 286
Четох " Зимна приказка", на хартия, пак я бях взела от библиотеката, а имам свалена историята и на другата сестра Ческа. ... приказката беше приятна, лека.

# 287
А супер. Иначе издателството каза, че края на лятото ще издадат и четвъртата.

# 288
  • София
Продълж. на поста ми  # 269 25 юли 2024, 19:23 ч.
Самюел Бьорк:  (04) „По-бяла от сняг” (2022)
Естествено, това е само моето мнение.
Скрит текст:
Четвъртата книга от поредицата – която всъщност, е първата история на Мия „Лунен лъч” в отдела на Холгер Мунк, е страхотна! Даже и да си чел предишните три. Уж знаеш всичко за героите, че и за някои от предходните събития (разхвърляни тук там из онези хронологично следващи се романи). А тук Мунк тепърва е основал отдела. Миа е студентка в Полис-академията. Онези, близки или само докоснати от живота и работата им, са си живи и здрави… И, подчертавам: тези не са точно параноици като Хуле или Бергман, не са и обръгнали от събития и провали като Лина. А хем са същите – хем друг вид параноици или семейно и социално отнесени.
Бях ви писал тук: иска ти се да влезеш между страниците, да кажеш вълшебното „Замръзни!”, да им праснеш един в сурата и после да им обясниш – че близките, колегите, обкръжението ти (дори и да е малко – но още по-ценено) са като предадени, когато потъваш в гънките на свръхчувствителния си мозък, в случая, в собствените си кошмари… и не мислиш за нищо друго. За никого другиго. Дали едни болни мозъци могат да бъдат разбрани и победени от други болни мозъци?
Донякъде, именно този 4-ти роман от серията, ме потресе. А накои от децата – „попаднали” в романа пък ме умилиха до болка.
И сериозно: може да се чете и като първа книга.

# 289
  • около Варна
Снощи приключих книгата на Бьорк "По-бяла от сняг", изключително завладяваща, както и останалите от поредицата. Накрая обаче финалът ме разочарова, чак връщах назад да проверя дали не изпуснах нещо. Очаквах малко повече обяснения относно случая след неговото разплитане.

# 290
Оставям недочетена "Целият свят е театър" от Борис Акунин - разследване от поредицата за детектива джентълмен Ераст Фандорин, чието действие се развива през 1910г. в един новосъздаден театър, набиращ голяма популярност. Мистериозни самоубийства, любов, ревност и оцеляване в жестокия свят на бизнеса. Въпреки интелекта на автора и чувството му за хумор, които виждам и оценявам, по-досадно нещо не ми е попадало напоследък. Но пък феновете на елегантните криминалета може би биха го оценили.
Започвам "Край морето", Абдулразак Гурна и мисля, че ще ми допадне повече.

# 291
  • Mostly in my mind
220 стр ми се сториха като 2200. Много тежка, но и болезнено истинска!  Поплаках си.

Започвам "Апартаментът", Луси Фоли

# 292
Здравейте,момичета ! Търся една книга с разкази свързани с осиновяването. Книгата не е нова , може би е издадена през 80 - те , помня че единият от разказите се казваше -  "Константина" ,разказваше се за бебе оставено във влака ,прибрано от двойка пътници ... Проблема е ,че не помня нито името на книгата ,нито авторката ... Всички разкази в нея бяха на тази тема .... Бях си я изтеглила онлайн и много искам да я намеря ! Ако някой се сеща нещо да помага ! Благодаря!
Ето тази книга на Елена Огнянова е. Много интересни истории
https://knizhen-pazar.net/sold_products/books/963078-zhenata-na-bashta-mi

Дааа,точно тя е! Много Ви благодаря! 🌹

# 293
  • Разпиляна във въображението

Първа среща с автора, но ще потърся и другите му книги.

# 294
Отметнах две книги, които мислех, че са летни и лежерни, а се оказаха доста драматични - "Книжарницата на плажа" и "Едно лято в Париж" - семеен тип, за проблемите в едно семейство. За кризите на средна възраст, за порастването на децата. Харесаха ми.
Започнах сега "Гробът на сестра ми". Чете се много леко и приятно и се надявам наистина да е добро криминале. Стилът ми харесва, чакам с нетърпение да прочета и втората, а третата вече е заредена за поръчка.

# 295
  • София
Скрит текст:
Снощи приключих книгата на Бьорк "По-бяла от сняг", изключително завладяваща, както и останалите от поредицата. Накрая обаче финалът ме разочарова, чак връщах назад да проверя дали не изпуснах нещо. Очаквах малко повече обяснения относно случая след неговото разплитане.
@wiwi, съгласен съм. Но - ако строго хронологично се четат - в първите 2 романа от поредицата има вмъкнати ретроспекции за първия им случай. Обаче остава някак усещането, че тук (По-бяла от сняг) финалът е попретупан като че ли. Вече 2 дни, след като я оставих, си мисля сериозно да посъветвам онези, които ще почват С.Бьорк, да прочетат първо тази, а после да се върнат към първата по ред на написване/издаване.

# 296
"Лабиринти" - най-хубавата книга от трилогията на Франк Тилие. За разлика от много други поредици, тази ескалира, но си е гадничка, не е за слаби души.
Почти преполових "Момичето с гръмовния глас" и не съм особено впечатлена. Имам чувството, че вече съм чела десетки подобни истории, които се размиват във времето и не се отличават особено една от друга.
Заредила съм да слушам "The Brooklyn Follies" на Пол Остър. Мисля, че ще ми хареса.

# 297
Напълно съм съгласна, трилогията без “Лабиринти” никак нямаше да е пълна. За някои описания в книгата не ми се и говори, а за реалните личности от сферата на изкуството, за които се описва в послеслова (бонус-главата, качена в интернет страница на автора) - още по-малко. Тилие обаче е явно доста добър автор на трилъри.

# 298
И аз мисля, че е мн добър, не знам защо го откривам чак сега. Приготвила съм си още три негови романа - "Puzzle", "Vertige" и "Rêver", доста по-стари от трилогията, ще ми е интересно да видя как еволюира писането му. За бонус-главата не знаех (защото слушах книгата), отивам да чета, мерси.

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 17:05 от Вейда

# 299
  • София
Напълно съм съгласна, трилогията без “Лабиринти” никак нямаше да е пълна. За някои описания в книгата не ми се и говори, а за реалните личности от сферата на изкуството, за които се описва в послеслова (бонус-главата, качена в интернет страница на автора) - още по-малко. Тилие обаче е явно доста добър автор на трилъри.
Книгата още не е излязла на български или се бъркам?

Общи условия

Активация на акаунт