В момента чета ... 90

• 47 783
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Ако някой любител на скандинавските трилъри случайно не е решил какво да избере за лятно отпускарско четиво на плажа или другаде, то поредицата на семейната двойка писатели Ким Фебер и Йени Педерсен е точно това , от което има нужда!
Поредицата е повече от перфектна! И ако по първата част  („Свирепа зима”) имах някакви мнооого незначителни забележки, които не ми позволиха да дам максимална оценка, то на втората част  („Сатанинско лято”) давам 5* без никакви уговорки!
Един роман, в който ми хареса всичко ! И напрегнатата криминалната линия , и разследването на атентана, започнало още от първата книга, и психологическия аспект, хвърляш светлина върху живота на героите и техните семейства, аспект, който тук е доста сериозно подплатен, и мотивацията на убиеца...абе, всичко от А до Я е на топ скандинавско ниво! Не е типичното крими-четиво, а нещо много, много по-добро и дълбоко.
Радвам че, че ме чака за четене още една книга от тези вече станали ми любими автори като се надявам, че междувременно изд.ЕМАС ще ни зарадват и с четвъртата им книга!

Внимание: Книгите трябва да се четат подред.

# 271
  • Чукарландия
Mijjj, да се похваля, вече си ги купих от издателството. 🤣
И да подскажа, ако някой се интересува: при първа поръчка от сайта на издателството дават код за 20% отстъпка от коричната цена.

ПП Извинявам се, забравила съм как се скрива текст. Ужас. 🤦🏼‍♀️🤣

# 272
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Момичета не издържах и си купих "Женския кръг на лейди Тан". До 40-та страница съм и ми е много интересна, хващам се, че нямам търпение да прочета и следващата глава, и главата след нея. Такова желание не ме е обземало с книга на Лиза Сий от Снежно цвете насам. Като попрочета повечко пак ще се включа с отзиви.

# 273
  • в сърцето на един мъж...
А, Миж, точно този отзив чаках Simple Smile Нагласила съм ги за лятната отпуска Simple Smile

# 274
Сатанинско лято съм подготвила, но не знаех, че има първа част:(

# 275
  • София
Ким Фебер първо е архитект и реставратор. Но не се издържа от това. Чак 41-годишен завършва тамошната (Дания) журналистика. Като журналист пътува много и отразява войните и конфликти на Балканите и в Близкия изток, ситуацията в Африка, особено за бежанците и пандемията от СПИН. През този период е автор на три документални книги: една за войната в Косово, една за пристанището на Копенхаген (където в продължение на 14 месеца е информационен мениджър) и една за ХИВ/СПИН в Африка, в която героиня е Естер Тибасийма, бедна жена от Кампала, Уганда. Започва да пише трилъри заедно със втората си съпруга. (това е от Уики).
Още с първия им роман от поредицата, печелят наградата за дебют на Датския годишен панаир на книгата и наградата за дебют на Датската криминална академия за 2020 г.
Е-възможности. Да знаете, че в "читанката" няма нищо.
Мога да помогна за първата: https://books.myddns.me/?dir=%D0%9A/%D0%9A%D0%B8%D0%BC%20%D0%A4% … D1%81%D0%B5%D0%BD

# 276
Здравейте, приятели на книгите!Аз съм фен на криминалните романи.Чета предимно Агата Кристи, Мери Хигинс Кларк, Сидни Шелдън. Последно прочетох на един дъх "Сърце назаем" на Мери Хигинс Кларк. В момента  се разтоварвам от криминалните истории с "Войната на таралежите" на Братя Мормареви. Smiley Не съм я имала като дете и сега ми се отдаде възможност да я прочета. Направо заспивам с нея, а докато чета чувам репликите от филма. Heart Eyes

# 277
Някой има ли отзив за “Четиринайсет дни”, колективна книга на няколко много известни автори под редакцията на Маргарет Атууд? Наполовината съм и се чудя дали да продължавам. Въобще не ме грабва, безинтересни, нахвърляни, повечето нереалистични истории, та се чудя заслужава ли си финала, който пише, че е неочакван, за да продължавам да я мъча?

# 278
  • Русе

Срам не срам от вас разбрах за този български писател. И реших да прочета най-кратката му книга Прочетох първите два разказа : " Хоро върху острието на ятагана,, и ,,Решение 1424 ,,. Страхотен стил на писане, достоверен все едно авторът е присъствал на събитията и ги пресъздава като първоизточник. А самите събития особено в първия разказ ми разкъсаха сърцето и душата. Вторият .... Запитах се дали бих могла да простя ,ако преживея това, което героите в разказа са изпитали и са станали свидетели. Стилът се лее въпреки достоверните и тежки събития. А качествата и ценностите, които са притежавали българите по време на робството и следосвобожденска България днес едва ли ги има в тази пълнота и цялост.  Благодаря ви, че ме запознахте с този българин-родолюбец и с неговото великолепно творчество, което наистина трябва да се изучава в училище .... Особено тази кратка книжка. ♥️

# 279
И аз не знам как, но прочетох Ловът от Луси Фоли. Въобще не ми хареса, въпреки че бях очарована от Апартаментът.

# 280
В момента чета “Две преплетени корони”, но нещо зациклих на средата. Не ми върви така гладко като първата част.

# 281
Здравейте,момичета ! Търся една книга с разкази свързани с осиновяването. Книгата не е нова , може би е издадена през 80 - те , помня че единият от разказите се казваше -  "Константина" ,разказваше се за бебе оставено във влака ,прибрано от двойка пътници ... Проблема е ,че не помня нито името на книгата ,нито авторката ... Всички разкази в нея бяха на тази тема .... Бях си я изтеглила онлайн и много искам да я намеря ! Ако някой се сеща нещо да помага ! Благодаря!

# 282
О, жалко! Аз бях очарована от първата част! Дано нататък да стане по-добре!
Аз току що дочетох
Много приятно съм изненадана от книгата. Персонажите са възрастни хора, които обичат добрата мистерия, затова си пъхат носа навсякъде и на моменти може да са дразнещи за някого, но са с добри сърца, макар и нищо човешко да не им е чуждо. Самата история - забавна, трогателна, пиперлива, с неочаквани обрати ми хареса. 3*. Определено ще потърся и останалите книги.
Сега искам да сменя жанра и ще оставя другата кримка, която ме чака за след това и затова се чудех коя от трите да започна. Попитах една от най-добрите ми приятелки да избере и по нейно предложение ще започна тази на Сара Джио.

Прекрасен уикенд и много уютни и усмихнати часове наслаждавайки се на прекрасни книги ви пожелавам!

# 283
За два дни прочетох "Терапията " Себастиан Фитцек от читанка, но останах разочарована! Държеше ми вниманието и силно се надявах края да не е това, което си мислех още от самото начало, но уви ...  не ме изненада!

Продължавам си с "Тютюн" , защото нищо не помня от ученическите ми години .🙈

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 19:26 от CoCoMilk

# 284
  • гр. София
Здравейте,момичета ! Търся една книга с разкази свързани с осиновяването. Книгата не е нова , може би е издадена през 80 - те , помня че единият от разказите се казваше -  "Константина" ,разказваше се за бебе оставено във влака ,прибрано от двойка пътници ... Проблема е ,че не помня нито името на книгата ,нито авторката ... Всички разкази в нея бяха на тази тема .... Бях си я изтеглила онлайн и много искам да я намеря ! Ако някой се сеща нещо да помага ! Благодаря!
Ето тази книга на Елена Огнянова е. Много интересни истории
https://knizhen-pazar.net/sold_products/books/963078-zhenata-na-bashta-mi

Общи условия

Активация на акаунт