В момента чета ... 90

• 47 740
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
Mijjj, много е хубава "Да срежеш камъка" на Абрахам Вергезе. Нищо друго обаче няма преведено на български от автора.

Аз си чета "Малък живот" - Хана Янагихара.🤗

BBeLLa, има преведена “Заветът на водата”, на мен ми беше много интересна, макар и на моменти ненужно обемна. Дала съм ѝ 4.5* само заради това.

# 376
  • Чукарландия
Благодаря Анье, ще я потърся.🤗

А стилът на Янагихара много ми напомня на писането на Дона Тарт. Някой с подобни впечатления?

# 377
Прочетох  "Зад нейните очи" на Сара Пинбъра, продължавам с "Фантом" на Стив Кавана

# 378
В другата тема отбелязах, че започнах “Тъмните му материи” на Филип Пулман, която е много приятна за четене.

# 379
О, много ми е любима трилогията на Пулман. Особено първата част, която ти четеш. Различна е от други подобни книги, за добро или лошо, макар да ме изненада Пулман с финала. Но въпреки това е невероятно добре написана. За мен лично поне. Много увлекателно четиво ми беше.
Аз чета
За сега върви добре. Интересно е. Малко селце в Англия. Загадки. Убийство. Нищо не е каквото изглежда. Доза хумор. Чудновати, но приятни герои. За сега е от уютното крими. Но аз съм само  на 140 страница. Дано да продължи така нататък.

# 380
Да, много е интересна и увличаща. Чета и една на Сандерсън на английски, но книгата на Пулман повече ми харесва.

# 381
  • София
Прочетох раказите на Георги Господинов. Леко съм раздвоена,  ще дам по-скоро 3/5. Има някои, които ми направиха по-силно впечатление. Може би ще запомня смешния с прането и тъжния - "Вратата". На мен лично не ми допадна това, че има такива, в които присъства фантастичен момент, не е точно моето нещо. Има някои, които ми бяха много безинтересни и не знам защо изобщо са подбрани.

Продължавам с книгата на Том Фелтън ( Драко Малфой) - "Отвъд магическата пръчка".

# 382
  • Mediterraneo
Творецът на ангели на Стефан Брайс започнах снощи.

# 383
Интересно ми е да споделиш после. Аз много я харесах
Сега обаче съм на вълна Стивън Кинг

# 384
Започнах да чета на Ю Несбьо "Ловци на глави".

# 385
"Неизлечимият романтик", Франк Талис: психологическо проучване върху влюбчивостта... Изглежда професионално, интересна и полезна. Благодарност на "Колибри".

# 386
Прочетох "Терапията" на Себастиян Фицек - изключително неприятно чувство по време на цялото четене изпитвах. Смесица между напрежение, яд и досада. От коментари из нета, достатъчно ми беше да прочета разни аналогии, които се правят, за да ми стане ясно ( но дори и без тях беше просто като съшито с бели конци) каква ще бъде развръзката. Имаше и неща, които не останаха изяснени и то според мен, не защото идеята е читателят да продължи да си блъска главата, ами авторът нещо не беше съвсем домислил - явно в движение е решил какъв ще бъде финала или от желание да му се вържат уж нещата, е намесил някои герои, които за мен бяха излишни.

# 387
Чета ,, Островът '' на Виктория Хислъп . Много интересна , макар и малко подтискаща книга от която научих за болестта проказа . До сега не бях чувала за нея . По това време не е съществувал лек за тази тежка болест поради която хората са принудени  да живеят на гръцкия о - в Спиналонга - колония за прокажени .

И нещо интересно :
https://fakti.bg/life/838001-ostrov-v-garcia-e-dom-na-kolonia-pr … lata-sa-zabraneni

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 11:14 от ֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍

# 388
Здравейте, четящи хора!
Прочетох “Генезис” и “Престъпен ум” на Крис Картър и съм пленена от детектив Робърт Хънтър.Искам да попитам тези, които са чели и другите книги от поредицата- Има ли развитие самия персонаж на Хънтър? Личния му живот?Имам предвид паралелно с разследванията си на убийства има ли и друга сюжетна линия, например любовна?

# 389
Приключих " Убийства в Грейт Дидлинг". Приятно четиво докрай. Определено е от уютното крими. Загадки, убийства, щури герои, красива природа, голяма, стара къща и това, което е различно тук, но за мен е плюс много, много книги и обич към тях, към четенето и четящите. Тази година това е третото уютно крими, което чета и съм повече от щастлива с такъв тип четиво. Усмихващо ми действа- заради мистерията, заради приятното поднасяне на историята, заради различните и забавни герои и хубавото усещане, от надеждата, че когато нещо се обърка, ще се намери път и начин да се оправи. Сменям жанра .. Започвам...

Общи условия

Активация на акаунт