В момента чета ... 90

• 47 662
  • 743
  •   2
Отговори
# 570
  • Mostly in my mind
Благодаря, Миж. И Улицка съм я приготвила...за някой ден Grinning

# 571
Аз към "Смола" имам смесени чувства. С такъв мерак я почнах, че останах да кажем леко разочарована. Мисля че й бях дала 3* едвам, едвам.

# 572
Аз към "Смола" имам смесени чувства. С такъв мерак я почнах, че останах да кажем леко разочарована. Мисля че й бях дала 3* едвам, едвам.
Защо?

# 573
Само да припомня, че “Имало едно време…” е втората по ред от трилогията. От авторите на психотрилъри на мен най-много ми харесва досега именно Франк Тилие, а другият, пак френски автор е Жером Лубри, като негова книга, която харесах повече от “Тайните убежища” все още я няма на български преведена.

Коя е книгата?

# 574
Скрит текст:
Само да припомня, че “Имало едно време…” е втората по ред от трилогията. От авторите на психотрилъри на мен най-много ми харесва досега именно Франк Тилие, а другият, пак френски автор е Жером Лубри, като негова книга, която харесах повече от “Тайните убежища” все още я няма на български преведена.

Коя е книгата?
“Les Soeurs de Montmorts“

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 14:37 от fenyx

# 575
  • София
Започнах Легендата /втора част от Каравал/, и междувременно приключвам Време разделно в Сторител. Най-невероятният прочит на книга, който съм слушала там. Беше изключително изживяване за мен. Самата книга съм я чела като ученичка, и помнех единствено основите случки, но усещането, което оставя Даниел Цочев е разкошно. Сравнявайки с няколкото останали, които съм слушала е на коренно различно ниво.

Вили
Скрит текст:
нямам акаунт в библиотека, но за Лунатион 3 може и да си направя, но имам един ваучер от Озон, по-скоро ще го изхарча Simple Smile

Иначе за нямам търпение за Стъкленият трон, направо като те чета и ми се почва Simple Smile. И моя мъж мисли че съм ку-ку, разказвам му сега как се заплете Луантион и колко е яко това...реакцията беше...мхм Simple Smile

Alisa Тътени е УАУ! Завиждам ти Simple Smile

# 576
  • Mostly in my mind
и моята оценка е била 3. не бях разочарована. просто ми беше много гнусна...

# 577
Защо?
Alen mak, не усетих книгата по начина, който всички ми бяха втълпили. Даже съм я чела сравнително скоро и доста детайли ми се губят. Основното, което ме дразнеше беше това нещо, наречено "майка", което не правеше нищо, просто съществуваше... Такъв противен образ не бях срещала отдавна.
Исках да ме докосне повече, да съпреживея книгата, но уви не стана така. Освен споменатото дразнене от майката, като цяло останах равнодушна относно детето.

# 578
Аз прочетох "Палми в снега" и за мен е 5/5 звезди. Разлиствайки страница след страница просто се потапяш изцяло в света на героите, чийто живот се развива между испанското планинско селце Пасалобино и гвинейския остров Фернандо По (днешен Биоко). Две са времевите линии, като през по-голямата част от историята авторката ни връща назад в миналото на африканския остров, който е испанска колония. Научаваме за производството на какао, за местните обичаи и вярвания, както и за политическия живот там през 60-те и 70-те години на ХХ век. Това е история за невъзможната любов, за приятелството, за смелостта и израстването.

Видях, че авторката Лус Габас има издадена на български още една книга - "Пулсът на Земята". Ако някой я е чел, може ли мнение?

# 579
Здравейте, бихте ли ми препоръчали интересна автобиография или книга по действителен случай

# 580
Според мен ще ви е интересно, ако ви е интересен въпросния човек. Чела съм преди години на Бранислав Нушич и на Чарли Чаплин - харесаха ми. Хареса ми и биографията на Стив Джобс, а мъжа ми хареса много автобиографията на Брайън Джонсън.

Книга по действителен случай - на прима виста се сещам за "Съседката" на Кетчъм, но трябват здрави нерви за нея, тежичка е.
"Мъртвата планина" съм набелязала да чета, ако сте чувала за случая, но не мога да дам отзив още.

# 581
  • Пловдив
Не е автобиография,но вижте "Крива на щастието" на Иво Иванов. Това са кратки разкази,повечето от спортни случки,но е страхотно написана. Всички са действителни случаи.

# 582
  • Mediterraneo
Мнението ми за "Творец на ангели" се припокрива с това на Миж. Толкова черна и мрачна е, че ти е трудно да се фокусираш в света около теб, когато спреш да четеш. В същото време не можеш да я оставиш, мен наистина буквално ме засмука от първите редове. Битката на човешкия ум с Бог е нелека, няма победители, няма победени, светът продължава да съществува. Морал, религия, наука, всичко е неразривно свързано и само от нас зависи каква стойност им придаваме.

# 583
  • Mostly in my mind
Значиии...неслучайно ми отлежава. Blush

# 584
  • София
Някои от книгите на Франческо Фиорети са: "Тайната книга на Данте", "Тайната картина на Караваджо", а аз попаднах на тази от 2018-а - "Тайната библиотека на Леонардо".
Не е дебела, доволно любопитно четиво е и - специално в тази - има доста математика и геометрия. Не е трилър, в който командос и археоложка откриват... заглавието.
Леонардо е ок. 50-годишен в тази романизована историография на откъс от живота му. Пълно е само с исторически личности, преплели живота и делата си с гения. Неусетно научих повече за него и тях, отколкото от учебникарски хронологии. Впрочем, в началото е сътворяването на "Тайната вечеря". В благодарностите и библиографията накрая, авторът посочва източници, които утвърждават доверието в прочетеното.
Тук Платон, Плитон, Мавъра, Медичите, Борджиите, Пачоли, папи и кондотиери, дожове и френски крале... влизат и излизат от страниците за да одухотворят едно размирно (иначе) време, когато към съкровищата на "патриарсите" в човешкия земен пантеон на изкуствата се добавят и тези на италианските гении - повечето дори оцелели и за нас днес.
А ако имате интерес и разбиране и в точните науки - ще се изненадате и от ребусите, които се съставят и разрешават междувременно.
Приятна и полезна книга. Май ще си набележа и другите "тайни" на Фиорети.

Общи условия

Активация на акаунт