В момента чета ... 90

• 47 764
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
  • в сърцето на един мъж...
Аз колкото повече чета "Сатанинско лято", толкова повече се влюбвам в поредицата! Heart
Страхотни герои като не само инспекторите, водещи разследването са изградени, но и семействата им , и миналото , което ги е изградило. Много психологична и социална. Изобщо чудна поредица! Жалко, че само "Удушвач" ми остава от нея за момента...

Аз ги премятам в кошницата си от доста време и чакам да ги намалят, ама май ще си ги купя без да чакам повече след толкова позитивни ревюта.
Вчера сутринта започнах "Дяволският остров" и до вечерта вече я бях прочела. Много ми хареса, изобщо не очаквах да се развие така и точно такъв край да има. Не ми харесва, че е последната от поредицата за Сара Геринген, но пък започнах "Последното послание" и за сега е увлекателна. Надявам се новата героиня да е достатъчно добра и завладяваща Simple Smile

# 121
  • Mostly in my mind
Любима ми е "Щиглецът". И филмът е много добър! Simple Smile

# 122
Аз колкото повече чета "Сатанинско лято", толкова повече се влюбвам в поредицата! Heart
Страхотни герои като не само инспекторите, водещи разследването са изградени, но и семействата им , и миналото , което ги е изградило. Много психологична и социална. Изобщо чудна поредица! Жалко, че само "Удушвач" ми остава от нея за момента...

Аз ги премятам в кошницата си от доста време и чакам да ги намалят, ама май ще си ги купя без да чакам повече след толкова позитивни ревюта.
Вчера сутринта започнах "Дяволският остров" и до вечерта вече я бях прочела. Много ми хареса, изобщо не очаквах да се развие така и точно такъв край да има. Не ми харесва, че е последната от поредицата за Сара Геринген, но пък започнах "Последното послание" и за сега е увлекателна. Надявам се новата героиня да е достатъчно добра и завладяваща Simple Smile
"Дяволският остров" и мен ме изненада определено, не очаквах такова нещо, дори се връщах да препрочитам страници, за да вляза по-дълбоко в историята. Не знаех, че тази е последната книга за Сара Геринген, определено ми допадна образа й, историята й, някак очаквах, че ще има още какво да даде, но явно Бьогле е решил да я "пенсионира". Първите му две книги ги четох буквално на един дъх, особено тази за папата просто бях зашеметена от нея. Мисля, че тази теория за папата съм я чела и в други книги,  но не сещам къде.
Никола Бьогле - с две ръце препоръчвам!!

# 123
За Бьогле срещах противоречиви мнения и читатели, чели вече Дан Браун го оприличават донякъде на него. Преди две-три години бях набелязала тази трилогия, но нещо ме спря. Сега така или иначе съм потънала в друг жанр, реших да взема в крайна сметка и “Сянката на боговете” на Джон Гуин.

# 124
Започнах Изхвърлени в Америка и не е любов от първи страници. Дотук най-много ми харесва корицата.

# 125
  • София
Започнах Изхвърлени в Америка и не е любов от първи страници. Дотук най-много ми харесва корицата.

Мисля, че изобщо не е "твоята" книга, но дано да греша...
На мен също не ми хареса особено. Интересен замисъл в прекалено американизирана версия като за Холивуд.

# 126
  • Mediterraneo
Аз не знам ще стигна ли до "Дяволският остров" след разочарованието ми от "Заговорът".

Приключих "Тревожна кръв" на Галбрейт. Тук леко разочарование, някак не успях да се фокусирам върху случая. Вероятно ми влияеше това, че става въпрос за случай отпреди 40 години. Страйк леко е загубил очарованието си или само на мен така ми се струва. Скоро ще разбера, ще започна следващата книга от поредицата.

# 127
С тази поредица не успях и да започна, не ми хареса “Зовът на кукувицата”.

# 128
  • София
С тази поредица не успях и да започна, не ми хареса “Зовът на кукувицата”.

Аз също.. А така да обичам криминални поредици!
Нещо не се разбрахме и с Луиз Пени, макар че и на нея, и на Галбрейт ще им дам втори шанс.

# 129
  • Mediterraneo
А на мен ми е една от любимите, Страйк просто се нарежда до Хари Хуле и Робърт Хънтър.

# 130
Аз не знам ще стигна ли до "Дяволският остров" след разочарованието ми от "Заговорът".

Приключих "Тревожна кръв" на Галбрейт. Тук леко разочарование, някак не успях да се фокусирам върху случая. Вероятно ми влияеше това, че става въпрос за случай отпреди 40 години. Страйк леко е загубил очарованието си или само на мен така ми се струва. Скоро ще разбера, ще започна следващата книга от поредицата.
"Тревожна кръв" на мен ми допадна, но следващата може би най-малко. Стават все по-дълги 😁 Мисля, че  осмата вече е написана и също се оказва да е дълга.
И аз много харесвам Корморан и Робин и не искам тази поредица да свършва. Изобщо, всичко на Роулинг съм чела и бих прочела. Винаги зарязвам всичко, за да прочета това, което издава.

# 131
Аз харесвам книгите за Страйк - интересни са ми, обаче не харесвам цинизмите в тях. Знам, че са нещо обичайно за жанра и все пак не са задължителни. Не обичам гнусни подробности. И въпреки, че ми е интересно да ги чета, някак си не ми се иска да ги препрочитам Neutral Face

Специално Тревожна кръв беше една от най-гнусните, с тези описания на насилие над жени. Повтаряща се тема е, обаче тук беше особено застъпена.
Следваща е Мастиленочерно сърце, нали? Книгата с чатовете... Майка ми отказа да я чете, заради тях, а иначе е фен на поредицата.

По-следващата беше по-интересна и от двете за мен. Тя е за култ. Обаче харесах преди всичко частите с Робин. И естествено пак има гадости и дразнещи моменти.

Скоро чакаме нова.

# 132
Да, следващата е с чатовете. На мен те ми бяха ненужно много. За Робин и Страйк също вече сме коментирали, но там сякаш няма друга формула, за да тече поредицата. Факт е, че Галбрайт/Роулинг е крайна, не само в тези романи. И филми чакаме  Laughing

# 133
Всъщност чакам с голямо нетърпение новия сериал за Хари Потър - ако е по книгите и не се отклонява, за разлика от филмите, ще си го гледам 10 години (стига да съм жива, чукам на дърво).

Искам всичко, което промениха, да си бъде върнато в сюжета - дори подробности, като професор Бинс. И да няма добавени неща.
Ако изпълнят това и е прилично заснет, дори не ми пука за каста.

# 134
  • Mediterraneo
Точно пък гадости и гнусотии най- малко са ми правили впечатление в книгите за Корморан. Но съм претръпнала вероятно, изобщо не могат да се мерят по цинични описания на брутални убийства и зверства с други книги от любими мои автори.

Общи условия

Активация на акаунт